Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την ενεργειακή όψη των ζωδίων - Η δική σου ποια είναι;

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την ενεργειακή όψη των ζωδίων - Η δική σου ποια είναι;
Τα επτά ενεργειακά κέντρα του σώματος, τα τσάκρα, είναι υπεύθυνα για τη ροή της κοσμικής ενέργειας στο σώμα. Όταν δεν είναι μπλοκαρισμένα, επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και συμβάλλουν στην ευεξία. Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του ευαίσθητα τσάκρα, που μπορεί να γίνουν είτε η αχίλλειος πτέρνα του είτε η αφετηρία για να αξιοποιήσει τις εσωτερικές του δυνάμεις.
ΚΡΙΟΣ

Ημέρα - Αριθμός: Τρίτη - 9
Μέταλλο: σίδηρος
Κρύσταλλος: μαγνητίτης,
αιματίτης, κόκκινος ίασπις,
ρουμπίνι
Χρώμα: κόκκινο
Φυτό: τσουκνίδα,
βάλσαμο, μελισσόχορτο
Ευαίσθητη περιοχή: το κεφάλι
Τσάκρα: Ajna και Muladhara (του τρίτου ματιού και της βάσης)
Αρμονία
Το κεφάλι είναι το σημείο του σώματος όπου επηρεάζονται περισσότερο οι Κριοί. Κυβερνά το τσάκρα του τρίτου ματιού, το οποίο συμβολίζει τον τρόπο που βιώνουν την ενσάρκωσή τους και επεξεργάζονται τις ιδέες και τα οράματά τους. Ο κυβερνήτης του Κριού είναι ο Άρης, γι' αυτό οι Κριοί είναι άτομα της δράσης και έχουν μια βαθιά αίσθηση ηγεσίας. Το τσάκρα στη βάση της σπονδυλικής στήλης εκφράζει την ενέργεια του Άρη και αφορά σε μεγάλο βαθμό τον Κριό. Η μεγάλη πρόκληση γι' αυτόν είναι να ενώσει τις ενέργειες των δύο τσάκρα που τον επηρεάζουν βαθύτατα. Όταν ένας Κριός καταφέρει να ισορροπήσει την ενέργεια και τα χαρίσματα που του δίνει το τσάκρα του τρίτου ματιού με αυτό του κυβερνήτη του, ολοκληρώνεται ως άτομο και μπορεί να υλοποιήσει κάθε όραμα ή ιδέα, ενεργώντας με πυγμή και διαύγεια.

Δυσαρμονία

Όταν η ενέργεια των δύο τσάκρα δεν εναρμονίζεται, πολλές ιδέες ή οράματα παραμένουν ανολοκλήρωτα. Η δυσαρμονία αυτή μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα και στο σώμα (πονοκεφάλους, μελαγχολία, κυκλοθυμία και αυταρχισμό).

ΤΑΥΡΟΣ

Ημέρα - Αριθμός: Παρασκευή - 6
Μέταλλο: χαλκός
Κρύσταλλος: σμαράγδι,ροζ και πράσινη τουρμαλίνη
Χρώμα: πράσινο, ροζ
Φυτό: τριαντάφυλλο,
φασκόμηλο, αμυγδαλιά
Ευαίσθητη περιοχή: ο λαιμός και ο αυχένας
Τσάκρα: Vissudha και Swadisthana (του λαιμού και του ιερού οστού)
Αρμονία

Οι Ταύροι είναι πολύ δημιουργικά όντα, με μεγάλη τάση προς τις τέχνες και ό,τι συνδυάζεται με την ομορφιά και την καλαισθησία. Επηρεάζονται πολύ από το τσάκρα στην περιοχή του λαιμού. Ο κυβερνήτης τους, η Αφροδίτη, συνδέεται με το τσάκρα του ιερού οστού, που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τη ζωή και να εκφράζονται με γλυκύτητα και χάρη. Όταν τα δυο αυτά ενεργειακά κέντρα είναι σε ισορροπία, ο Ταύρος αποκτάει μεγάλη οικειότητα με ό,τι κι αν καταπιαστεί και καταλαβαίνει καλύτερα τον εαυτό του. Αυτή η αρμονία τον βοηθάει πολύ ώστε να χρησιμοποιήσει την ενέργεια του τσάκρα του κυβερνήτη του για την εξέλιξή του. Καταφέρνει λοιπόν να ελέγξει τα κατώτερα ένστικτά του και να εκφραστεί απρόσκοπτα.

Δυσαρμονία

Αν αυτό δεν επιτευχθεί, είναι πιθανά τα περιττά κιλά, η μεγάλη ροπή προς την απόλαυση, αλλά και η έντονη υλιστική διάθεση με συνέπειες στη δημιουργικότητα και την έκφραση. Αποτέλεσμα; Η εσωστρέφεια και προβλήματα με το θυρεοειδή αδένα, τα έντερα και τα όργανα αναπαραγωγής, η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η κατάθλιψη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ημέρα - Αριθμός: Τετάρτη - 5
Μέταλλο: υδράργυρος
Κρύσταλλος: ζαφείρι, ακουαμαρίνα, τιρκουάζ, αχάτης
Χρώμα: κίτρινο, μπλε
Φυτό: λεβάντα, θυμάρι
Ευαίσθητη περιοχή: ώμοι, χέρια, πνεύμονες
Τσάκρα: Anahata και Vissudha (της καρδιάς και του λαιμού)
Αρμονία

Οι ώμοι, τα χέρια και οι πνεύμονες, συνδέονται με το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς, το οποίο επηρεάζει πολύ τους Διδύμους. Ως ζώδιο οι Δίδυμοι είναι πολύ επικοινωνιακοί, με μεγάλη ευφυΐα και κοινωνικότητα, εξαιτίας του κυβερνήτη τους, του Ερμή, που επηρεάζει το ενεργειακό κέντρο του λαιμού. Η ένωση και η καλλιέργεια των παραπάνω ενεργειών οδηγούν έναν Δίδυμο στην προσωπική ολοκλήρωση. Πρέπει να καταφέρει να εκφράσει σωστά και δημιουργικά όσα νιώθει και σκέφτεται μέσω του λόγου. Η αρμονία των δυο τσάκρα που τον επηρεάζουν θα ανοίξει το δρόμο για την ομαλότητα στις σχέσεις του με τους άλλους, στο να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την ευφυΐα του.

Δυσαρμονία

Όταν κάποιος Δίδυμος δεν καταφέρει να εναρμονίσει την ενέργεια της καρδιάς με αυτή του λαιμού, καταλήγει να μην μπορεί να εκφράσει σωστά ό,τι νιώθει και αισθάνεται. Συνέπεια; Προβλήματα με τους πνεύμονες, την καρδιά, τον αυχένα, το λαιμό, το θυρεοειδή. Κατά τα άλλα, ο κοφτερός και αφιλτράριστος τρόπος έκφρασης μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ημέρα - Αριθμός: Δευτέρα - 2
Μέταλλο: ασήμι
Κρύσταλλος: φεγγαρόπετρα, οπάλιο, λευκός χαλαζίας
Χρώμα: άσπρο, ασημί, της ίριδας
Φυτό: νούφαρο, ιτιά, άσπρος κρίνος
Ευαίσθητη περιοχή: στήθος
Τσάκρα: Manipura και Anahata (του ηλιακού πλέγματος και της καρδιάς)
Αρμονία

Ο Καρκίνος συνδέεται με το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή του στομαχιού, που είναι και το όργανο που τον επηρεάζει περισσότερο. Έχει πολύ καλό ένστικτο, είναι εξαιρετικά προστατευτικός, αλλά και αρκετά ευαίσθητος και συναισθηματικός λόγω του κυβερνήτη του, της Σελήνης, που κυβερνάει το τσάκρα της καρδιάς. Η αρμονική ένωση των δυο αυτών ενεργειακών κέντρων μπορεί να δώσει σε έναν Καρκίνο μια τέλεια σύνδεση μεταξύ λογικής και ενστίκτου, που θα τον βοηθήσει να προσεγγίσει κάθε στόχο του. Θα μπορεί να καλλιεργήσει εύκολα την αρετή της υπομονής, και η στρατηγική που χρησιμοποιεί θα τον φέρνει πάντα πιο κοντά στην επιτυχία.

Δυσαρμονία

Η δυσαρμονία των δυο αυτών ενεργειών μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλεια και ροπή προς την υπερπροστατευτικότητα, συνεπώς σε σπασμωδικές αντιδράσεις στις δύσκολες καταστάσεις. Το άτομο τότε παίρνει τα πράγματα πολύ προσωπικά. Προκύπτουν συχνά προβλήματα σχετικά με το στομάχι (χώνεψη, πέψη), μεγάλο άγχος, φόβος, όπως και προβλήματα με την την καρδιά και το αναπνευστικό.

ΛΕΩΝ

Ημέρα - Αριθμός: Κυριακή - 1
Μέταλλο: χρυσός
Κρύσταλλος: καρνεόλη, κιτρίνης Χρώμα: χρυσό, πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο
Φυτό: κόκκινα λουλούδια, παπαρούνα, φοίνικας, ήλιος
Ευαίσθητη περιοχή: στομάχι, στήθος
Τσάκρα: Anahata και Manipura (της καρδιάς και του ηλιακού πλέγματος)
Αρμονία

Οι Λέοντες είναι μεγαλόψυχοι, γενναιόδωροι, και έχουν τρυφερά αισθήματα. Έχουν επίσης πληθωρικό πνεύμα, αστείρευτη αγάπη για τη ζωή και θέλουν η προσοχή όλων να είναι στραμμένη πάνω τους. Αυτό συμβαίνει λόγω των δυο διαφορετικών ενεργειακών κέντρων που τους επηρεάζουν (της καρδιάς και του ηλιακού πλέγματος). Η περιοχή της καρδιάς είναι η πιο ευαίσθητη για τους Λέοντες, όπως και το τσάκρα της καρδιάς. Όταν ένας Λέοντας εναρμονίσει τα δυο αυτά ενεργειακά κέντρα, μπορεί να καλλιεργήσει τη γενναιοδωρία και τη μεγαλοψυχία, που θα τον βοηθήσουν να λάμψει ακόμα περισσότερο. Δηλαδή, να κατανοήσει περισσότερο τους άλλους και την επιρροή που έχουν πάνω τους οι πράξεις ή τα λόγια του.

Δυσαρμονία

Η δυσαρμονική λειτουργία των ενεργειών ενός Λέοντα ξεχωρίζει. Ο υπερβολικός εγωκεντρισμός και η ανάλογη ανάγκη για ικανοποίηση των επιθυμιών του μπορεί να φθείρει τις προσωπικές σχέσεις του, δημιουργώντας συναισθηματική απόσταση. Επίσης, προκαλεί προβλήματα στο στέρνο, στην καρδιά, και φλεγμονές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ημέρα - Αριθμός: Τετάρτη - 5
Μέταλλο: υδράργυρος
Κρύσταλλος: τοπάζι, αχάτης
μπλε, γκρι, κεχριμπάρι
Χρώμα: μπλε, γκρι, σκούρο κίτρινο
Φυτό: αμυγδαλιά, βαλεριάνα, πανσές
Ευαίσθητη περιοχή: κοιλιά, στομάχι
Chakra: Swadisthana και Vissudha (του ιερού οστού και του λαιμού)
Αρμονία

Η Παρθένος κυβερνάει την κοιλιά, το στομάχι και το λεπτό έντερο, που αντιστοιχεί στο ενεργειακό κέντρο του ιερού οστού. Αυτό είναι που της δίνει ζωτικότητα και μεγάλη γείωση. Όταν οι Παρθένοι ενώνουν την ενέργεια αυτού του ενεργειακού κέντρου με αυτό του κυβερνήτη τους, του Ερμή, που βρίσκεται στην περιοχή του λαιμού, καταφέρνουν να εκφράσουν την προσωπική τους δύναμη και να έχουν μια σταθερή και ισορροπημένη σταδιοδρομία. Οι Παρθένοι σκέφτονται πολύ και αναλύουν καθετί που τους απασχολεί. Η ισορροπία των ενεργειών μέσα τους τους βοηθάει να εκφράσουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους με επιτυχία.

Δυσαρμονία

Όταν η αρμονία των παραπάνω ενεργειών δεν μπορεί να επιτευχθεί, οι Παρθένοι απομονώνονται, αναζητώντας την αλήθεια μέσα τους. Είναι τελειομανείς και αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Η προσκόλληση στη λογική συχνά τους στερεί την απόλαυση της ζωής και λειτουργεί εις βάρος των επιθυμιών τους. Στο φυσικό πεδίο, δημιουργούνται προβλήματα με τα έντερα, το στομάχι, το θυρεοειδή.
ΖΥΓΟΣ

Ημέρα - Αριθμός: Παρασκευή - 6
Μέταλλο: χαλκός
Κρύσταλλος: τοπάζι,
τουρμαλίνη, ακουαμαρίνα,
ζαφείρι, ροζ κουνζίτης
Χρώμα: ροζ, ανοιχτό μπλε, πράσινο
Φυτό: λουλάκι, μαργαρίτα, πασχαλιά, μουριά
Ευαίσθητη περιοχή: λεκάνη, μέση
Τσάκρα: Swadisthana (του ιερού οστού)
Αρμονία

Ο Ζυγός επηρεάζεται πολύ από το ενεργειακό κέντρο του ιερού οστού, που αντιστοιχεί στο ίδιο το ζώδιο αλλά και στον κυβερνήτη του, την Αφροδίτη. Είναι το μόνο από τα 12 ζώδια που το ενεργειακό κέντρο του είναι ίδιο με αυτό του κυβερνήτη του. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως ένας Ζυγός μπορεί να ελέγξει ο ίδιος την εξέλιξή του, είναι στο χέρι του προς τα πού θα κινήσει την ισχυρή ενέργεια που έχει συσσωρευμένη στο τσάκρα του ιερού οστού. Αν τη στρέψει προς τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα, μπορεί να επιτύχει την αρμονία ανάμεσα στον ψυχικό και στον υλικό κόσμο και να διοχετεύσει την προσωπική του δύναμη μέσα στον κόσμο. Αγαπάει πολύ την ισορροπία, την αρμονία, και εκτιμάει καθετί όμορφο, όπως και την πολυτέλεια.

Δυσαρμονία

Αν τον νικήσουν τα κατώτερα ένστικτά του, ο Ζυγός βιάζεται πολύ, η διαφορά των απόψεών του με εκείνη των γύρω του τον φέρνει σε αμηχανία, ενώ αντιδρά απότομα απέναντι στη διαφορετικότητα. Αυτά τα στοιχεία έχουν ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η υγεία του, ιδιαίτερα τα έντερα και το στομάχι, και να υποφέρει συχνά από μελαγχολία ή κατάθλιψη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ημέρα - Αριθμός: Τρίτη - 9
Μέταλλο: πλουτώνιο
Κρύσταλλος: τουρμαλίνη, οψιδιανός, ρουμπίνι
Χρώμα: κόκκινο, μαύρο
Φυτό: γαρίφαλο, σκούρο κόκκινο τριαντάφυλλο, κάκτος
Ευαίσθητη περιοχή: γεννητικά όργανα
Τσάκρα: Swadisthana και Muladhara (του ιερού οστού και της βάσης)
Αρμονία

Ο Σκορπιός κυβερνά τα όργανα αναπαραγωγής, που αντιστοιχούν στο ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται κοντά στον αφαλό. Εκφράζει τη βαθιά επιθυμία, το ένστικτο και την προσωπική φροντίδα. Οι Σκορπιοί είναι πεισματάρηδες και θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι χαρισματικές προσωπικότητες, αν και είναι πολύ δύσκολο να τους γνωρίσει κανείς καλά. Αυτή η δυναμική τούς δίνεται από το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στον κόκκυγα, που αντιστοιχεί στους κυβερνήτες του ζωδίου, τον Άρη και τον Πλούτωνα. Έχουν εξαιρετικά αναπτυγμένη διαίσθηση. Αγαπούν την εξουσία και τολμούν να φτάσουν εκεί όπου οι άλλοι διστάζουν, καταρρίπτοντας όλα τα ταμπού και τις αναστολές.

Δυσαρμονία

Όταν υπάρχει δυσαρμονία, το θανατηφόρο κεντρί τους πολλές φορές τους οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Συχνά, ακόμα και οι ίδιοι αδυνατούν να εξηγήσουν την εκδικητική τους μανία. Έχουν έντονα πάθη, τα οποία, όχι σπάνια, τα πληρώνουν. Πιθανά είναι επίσης τα προβλήματα στα γεννητικά τους όργανα, τα έντερα και το θυρεοειδή αδένα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ημέρα - Αριθμός: Πέμπτη - 3
Μέταλλο: κασσίτερος
Κρύσταλλος: μαλαχίτης, αζουρίτης, λάπις λάζουλι
Χρώμα: μπλε, μοβ, πράσινο
Φυτό: βελανιδιά, τριφύλλι, γαρίφαλο
Ευαίσθητη περιοχή: συκώτι, μηροί, γλουτοί
Τσάκρα: Anahata, Muladhara και Ajna (της καρδιάς, της βάσης και του τρίτου ματιού)
Αρμονία

Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την ανώτερη φιλοσοφία, τις σπουδές, τη μόρφωση και τη διάδοση της γνώσης. Οι Τοξότες σπάνια σκέφτονται πρακτικά, γοητεύονται από τον κόσμο των ιδεών και προσπαθούν να τον κάνουν δικό τους. Η τάση αυτή προέρχεται από το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στην επίφυση, το τσάκρα που κυβερνάει ο Δίας. Όταν τα τρία ενεργειακά κέντρα που τους επηρεάζουν πολύ εναρμονιστούν, λατρεύουν την πληροφορία και την αποσπασματική ενασχόληση με ό,τι τους ενδιαφέρει.

Δυσαρμονία

Αν πάλι δεν επιτευχθεί αυτό, διακρίνονται για την ειλικρίνειά τους, η οποία όμως καμιά φορά μπορεί να φτάσει στην υπερβολή. Χρησιμοποιούν ως όπλο τη σκληρή γλώσσα, που μπορεί να πληγώσει. Συχνά εστιάζουν σε στόχους ανέφικτους, και όταν δεν μπορούν να τους πραγματοποιήσουν απογοητεύονται. Μπορεί να συνεχίζουν να προσπαθούν, ακόμα κι αν ξέρουν πως δεν θα πετύχουν. Σε φυσικό επίπεδο, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα με τους μηρούς, τους γλουτούς και τη ροή του αίματος προς την καρδιά, όπως και με το συκώτι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ημέρα - Αριθμός: Σάββατο - 8
Μέταλλο: μόλυβδος
Κρύσταλλος: όνυχας, ρουμπίνι, μαγνητίτης, τουρμαλίνη
Χρώμα: μαύρο, καφέ, κόκκινο
Φυτό: βελανιδιά, ρίγανη, παπαρούνα, καμέλια, θυμάρι
Ευαίσθητη περιοχή: γόνατα, σπονδυλική στήλη
Τσάκρα: Muladhara και Sahasrara (της βάσης και της κορυφής του κεφαλιού)
Αρμονία

Ο Αιγόκερως συμβολίζει την κοινωνική καταξίωση. Οι Αιγόκεροι οργανώνουν τη σκέψη και τη δράση τους με βάση στρατηγικές. Δίνουν έμφαση στους στόχους τους και στην απόκτηση δύναμης και εξουσίας. Είναι φιλόδοξοι και έχουν επιχειρηματικές ικανότητες. Καταφέρνουν να αναγνωριστούν και να διακριθούν στο κοινωνικό σύνολο, γιατί έχουν υπομονή, επιμονή και διορατικότητα. Αυτό συμβαίνει όταν ενωθούν οι ενέργειες των ενεργειακών κέντρων που κυβερνά το ίδιο το ζώδιο και ο κυβερνήτης του, δηλαδή το τσάκρα που βρίσκεται στον κόκκυγα και στην κορυφή του κεφαλιού.

Δυσαρμονία

Ώσπου να βρουν το δρόμο τους είναι πεισματάρηδες και επιφυλακτικοί, και σπάνια ευχαριστημένοι από τη ζωή τους. Έχουν αυξημένη την αίσθηση του καθήκοντος, κάτι που κοστίζει στον αυθορμητισμό τους και τους στερεί τη χαρά της ζωής. Ο αυταρχισμός τους και η αυστηρή κριτική τους κρατάει πολλούς σε απόσταση. Στα προσωπικά τους οι Αιγόκεροι δυσκολεύονται να εκφραστούν (Κρόνος). Επίσης, εμφανίζουν προβλήματα στα πόδια, τα γόνατα, τα οστά και τη σπονδυλική στήλη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ημέρα - Αριθμός: Κυριακή - 4
Μέταλλο: ουράνιο, μόλυβδος
Κρύσταλλος: φεγγαρόπετρα, χαλκηδόνιος, ακουαμαρίνα
Χρώμα: φωτεινό μπλε/πράσινο
Φυτό: βαλεριάνα, παπαρούνα, ορχιδέα
Ευαίσθητη περιοχή: γάμπες, αστράγαλοι
Τσάκρα: Muladhara και Sahasrara (της βάσης και της κορυφής του κεφαλιού)
Αρμονία

Οι Υδροχόοι, φορείς νέων ιδεών, είναι αναμορφωτές και επαναστάτες, κυρίως όμως στη θεωρία. Για να κάνουν όλα όσα λένε πράξη θα πρέπει να εναρμονίσουν το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και το τσάκρα των πλανητών που τους κυβερνούν, του Ουρανού και του Κρόνου, που αντιστοιχεί στην κορυφή του κεφαλιού. Ο συνδυασμός αυτός συνήθως αποτελεί δείκτη ενός έξοχου μυαλού. Οι Υδροχόοι αναζητούν τη δικαιοσύνη και την ισότητα και απαιτούν την αλλαγή του κατεστημένου. Έχουν το όραμά τους και μένουν πιστοί σ' αυτό, με οποιοδήποτε κόστος.

Δυσαρμονία

Πολλές φορές μένουν κολλημένοι για καιρό σε ιδέες, αν δεν μπορέσουν να γεφυρώσουν τις ενέργειες των δυο ενεργειακών κέντρων που τους επηρεάζουν. Κοινωνικά, οι Υδροχόοι συχνά μπορεί να γίνουν απόμακροι και ψυχροί. Είναι αντισυμβατικοί και ιδεαλιστές, αναλυτικοί και απρόβλεπτοι, επαναστατικοί αλλά και πεισματάρηδες, ευφυείς και ταυτόχρονα άστοχοι. Μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα στις γάμπες και στους αστραγάλους, όπως και από κεφαλαλγίες.

ΙΧΘΥΕΣ

Ημέρα - Αριθμός: Πέμπτη - 7
Μέταλλο: κασσίτερος
Κρύσταλλος: ακουαμαρίνα, φεγγαρόπετρα, οπάλιο
Χρώμα: μπλε, πράσινο, λιλά
Φυτό: ιτιά, ορχιδέα, αγγελική, νυχτολούλουδο
Ευαίσθητη περιοχή: πόδια, αστράγαλοι
Τσάκρα: Muladhara, Sahasrara και Ajna (της βάσης, της κορυφής του κεφαλιού και του τρίτου ματιού)
7ο τσάκρα: Sahasrara

Βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού. Λέγεται τσάκρα του στέμματος ή κορώνα.

6ο τσάκρα: Ajna

Βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου. Ονομάζεται τρίτο μάτι ή τσάκρα της διαίσθησης.

5ο τσάκρα: Vissudha

Βρίσκεται στο λαιμό, μεταξύ του αυχένα και του λάρυγγα, και ονομάζεται τσάκρα του λαιμού.

4ο τσάκρα: Anahata

Βρίσκεται στο κέντρο του θώρακα και ονομάζεται τσάκρα της καρδιάς.

3ο τσάκρα: Manipura

Βρίσκεται ανάμεσα στον αφαλό και στο διάφραγμα. Λέγεται ηλιακό πλέγμα.

2ο τσάκρα: Swadisthana

Βρίσκεται χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς, κάτω και πίσω από τον αφαλό.

1ο τσάκρα: Muladhara

Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και ονομάζεται ρίζα ή βάση.

Τρόποι εναρμόνισης
Κριος:
Ο αθλητισμός, γενικά, βοηθάει πολύ τους Κριούς. Οι πολεμικές τέχνες όπως το τάι τσι είναι ιδανικές για να μεταφερθεί ευκολότερα η ενέργεια του τσάκρα της βάσης προς το ενεργειακό κέντρο του τρίτου ματιού, ώστε να αποκτήσουν τέλεια αρμονία μεταξύ οραματισμού και υλοποίησης.

Ταύρος:
Ένας συνδυασμός θεραπείας που περιλαμβάνει το μασάζ και το σιάτσου είναι ό,τι καλύτερο για έναν Ταύρο. Θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει και να απελευθερώσει τα συναισθήματά του. Επίσης, η μουσική είναι θεραπευτική για το ζώδιο αυτό, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει ήχους της φύσης.

Δίδυμοι:
Η γιόγκα βοηθάει τους Διδύμους να κατανοήσουν την ήρεμη και καλλιτεχνική πλευρά τους. Μπορούν ευκολότερα να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους και να φέρουν την αρμονία στη ζωή τους.

Καρκίνος:
Ο καλύτερος τρόπος για να εναρμονίσει τις ενέργειές του ένας Καρκίνος είναι μέσω του λόγου και της επαφής του με το υγρό στοιχείο. Το κολύμπι είναι ευεργετικό, και βοηθάει στο άνοιγμα του τσάκρα της καρδιάς, όπως και στην αποβολή των τοξινών που προκύπτουν από το στρες.

Λέων:
Οποιαδήποτε αεροβική άσκηση θα βοηθήσει στην απελευθέρωση του πλεονάσματος ενέργειας που έχουν οι Λέοντες. Ιδιαίτερα το περπάτημα στη φύση, που ευνοεί και το διαλογισμό πάνω στην αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον.

Παρθένος:
Ο χορός είναι ό,τι καλύτερο για τους Παρθένους, όπως και η ενασχόληση με την κηπουρική. Ο χορός βοηθάει να ενισχύσουν το ενεργειακό κέντρο του ιερού οστού και η κηπουρική ή ό,τι αφορά τη φύση να εξωτερικεύσουν την προσωπική τους αλήθεια.

Ζυγός:
Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ έναν Ζυγό, απελευθερώνοντας τα μπλοκαρίσματα και την περίσσεια ενέργεια που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς. Οι αλλαγές τού φτιάχνουν τη διάθεση, γι' αυτό καλό είναι να αναζητάει χόμπι που του δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσει τη δημιουργικότητά του. Του πάνε γενικά δραστηριότητες και αθλήματα χαμηλής έντασης.

Σκορπιός:
Η καποέιρα συνδυάζει την ευελιξία, την αντοχή, την ταχύτητα της κίνησης και τις πολεμικές τέχνες. Βοηθάει στη μυϊκή ενδυνάμωση και στην έκφραση των ενστίκτων. Μέσω αυτού του αθλήματος, ένας Σκορπιός θα μπορέσει να διαχειριστεί την ενέργεια των δυο σημαντικότερων ενεργειακών κέντρων του και να απαλλαγεί από τα πάθη του.

Τοξότης:
Η ιππασία είναι το άθλημα του Τοξότη, γιατί είναι πολύ κοντά στη φύση του. Ίσως είναι το μόνο άθλημα που μπορεί να εναρμονίσει τα τρία σημαντικότερα τσάκρα αυτού του ζωδίου. Μέσω της ιππασίας οι Τοξότες απελευθερώνονται, θεραπεύονται, εξισορροπούν, και μπορούν να ξεχάσουν το παρελθόν, που πολλές φορές τους κρατάει πίσω.

Αιγόκερως:
Οι ενεργειακές θεραπείες ταιριάζουν απόλυτα στους Αιγόκερους, και ιδιαίτερα η ρεφλεξολογία. Η εφαρμογή της κατάλληλης πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία και περιοχές (πόδια, χέρια ή αυτιά) είναι εξαιρετική για τα ευαίσθητα γόνατα και τις αρθρώσεις τους. Επίσης, καταπολεμά το άγχος και την αϋπνία.

Υδροχόος:
Πνευματικά αθλήματα, όπως το σκάκι, διεγείρουν το μυαλό του Υδροχόου. Επίσης, η ενασχόληση με το τζόγκινγκ ή το σερφ οδηγεί στην εσωτερική ισορροπία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ιχθείς:
Η ζωγραφική μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην εναρμόνιση των συναισθημάτων και να θεραπεύσει πληγές από το παρελθόν. Η αερόβια υδρογυμναστική (aqua aerobic), επίσης. Η επαφή με το υγρό στοιχείο σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση φέρνει τη γαλήνη.

womenonly.gr