Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έρωτας στη δίνη της οικονομικής κρίσης- Πώς σας επηρεάζουν οι πλανήτες

Έρωτας στη δίνη της οικονομικής κρίσης- Πώς σας επηρεάζουν οι πλανήτες
Ζώδια 26.07.2016 10:16

Τι μέλλον μπορεί να έχει ο έρωτας εγκλωβισμένος στο στρόβιλο των διεθνών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων; Υπάρχει ελπίδα να νικήσει ή θα μείνει για πάντα ο φτωχός γιός της Πενίας;
Η κρίση στις συντροφικές σχέσεις αποτελεί το αδιαμφισβήτητο ερευνητικό προϊόν των τελευταίων δεκαετιών, όλων των Επιστημών που έχουν ως κέντρο των ερευνών τους τον άνθρωπο( ψυχολογία, κοινωνιολογία κλπ). Άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο βιώνουμε τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης που δείχνει να βαθαίνει ακόμη περισσότερο υπό την επίδραση της οικονομικής δυσπραγίας που πλήττει τη χώρα. Η ανεργία , η ύφεση , η απώλεια του εισοδήματος και η άνευ όρων παράδοση των νέων αλλά και των λίγο μεγαλύτερων στα δόντια της παγκοσμιοποίησης αφήνει λιγοστά περιθώρια στον έρωτα, τη χαρά την αφοσίωση στους αγαπημένους μας. Και ενώ η προσπάθεια για να καλυτερέψουμε την εξωτερική μας εμφάνιση συνεχίζεται... η εσωτερική μας κατάσταση όλο και χειροτερεύει!

Η κρίση και η λύση;
Όλα γύρω μας αλλάζουν, το οικονομικό σύστημα καταρρέει και μαζί του συμπαρασύρει και τα πρότυπα αξιών που κληρονομικά μας περνούν από τη μια γενιά στην άλλη... Το μήνυμα είναι σαφές : καιρός να κατεβάσουμε τις μάσκες , να κοιτάξουμε το περιεχόμενο και να αφήσουμε το περιτύλιγμα! Ευκαιρία να αναζητήσουμε παλιές αξίες , να τις ορίσουμε από την αρχή και να τις τοποθετήσουμε ξανά στη ζωή μας. Κρίση θα πει κίνδυνος αλλά και ευκαιρία. Και επειδή όλα –κατά τον Πλάτωνα- τα δημιουργεί «η ανάγκη» σ’ αυτή τη ζωή , το να περισώσουμε τις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας θεωρείται πλέον κοινωνική αναγκαιότητα. Διαφορετικά δεν υπάρχει ελπίδα για επιβίωση. Κάποτε σε ένα δωμάτιο ζούσαν γονείς, παππούδες και 4 παιδιά... και οι δυσκολίες της μεταπολεμικής Ελλάδος τους κρατούσε σταθερά συνδεδεμένους. Λίγο αργότερα τα σπίτια μεγάλωσαν σε τετραγωνικά, ο καθένας είχε το δικό του δωμάτιο, αλλά οι καρδιές τους χωρίστηκαν και ο καθένας κοιτούσε να καλύψει όχι τις ανάγκες του συνόλου αλλά του εαυτούλη του. Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα προβλήματα και οι δυσκολίες ενώνουν τους ανθρώπους ενώ η καλοζωία τους απομακρύνει(!)

Εμπρός ...πίσω

Μοιάζει να είναι το σύνθημα της εποχής, μιας εποχής όπου οι νέοι αδυνατούν να έχουν το «δικό» τους σπίτι και επιστρέφουν να ζήσουν μαζί με τους γονείς- λιγότεροι λογαριασμοί, λιγότερα χαράτσια- ένα αυτοκίνητο στην οικογένεια κι όχι πλέον ο καθένας το δικό του.

Έρωτας Vs Κρίση

Όπως πολύ σωστά αντιλαμβάνεστε αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί, τουλάχιστον για πολύ καιρό! Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα δύο φύλλα από την όλη κατάσταση είναι εξαιρετικά επώδυνα και τις περισσότερες φορές αδιέξοδα. Οι άνδρες που βρίσκονται σε δημιουργική και παραγωγική ηλικία μεταξύ 25 και 45, επαγγελματικά αλλά και προσωπικά βιώνουν κυριολεκτικά κοινωνικό ευνουχισμό... Αν έχουν κάποια δουλειά , δίνουν αγώνα για να τη συντηρήσουν, έχουν τρελό άγχος για να μη βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στην ανεργία, τα χρήματα που παίρνουν δεν τους φτάνουν για να καλύψουν βασικές ανάγκες και διαρκώς σκέπτονται πως θα τα καταφέρουν... Το τελευταίο πράγμα που τους περνά από το μυαλό είναι αν και πως θα κάνουν οικογένεια και παιδιά. Οι γυναίκες από την άλλη, βιώνουν επίσης τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά ως πιο συναισθηματικές κι ευαίσθητες, με το βιολογικό τους ρολόι να χτυπά πάντα στην ώρα του πιέζουν και ανησυχούν για το που θα πάει το «βιολί» του συντρόφου τους. Τελικό αποτέλεσμα η γκρίνια, η μουρμούρα, η φαγωμάρα και τελικά ο χωρισμός! ( εδώ σου λέει δεν έχει όρεξη και κέφι για σεξ παιδί θα θέλει να κάνει;) και δεν περιαυτολογώ γιατί οι μαρτυρίες πάμπολλες και τα παραδείγματα ακόμα περισσότερα. Ακόμα και από άνδρες που δεν συνηθίζουν να ανοίγουν τέτοιες κουβέντες και θέματα:

Η προσφορά της Αστρολογίας

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει αναγνώριση του προβλήματος ήδη έχουμε κάνει και τα πρώτο βήμα για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η Αστρολογία ωςπρογνωστική τεχνική Επιστήμη στηρίζεται στη βάση των αποδείξεων των αποτελεσμάτων της. Μελετά κύκλους πλανητών, συλλέγει στατιστικά στοιχεία, ανασύρει Ιστορικά δεδομένα, συγκρίνει και προτείνει τρόπους που διευκολύνουν τις πλανητικές επιρροές όταν υπάρχουν δύσκολες ενδείξεις και επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία όταν οι ενδείξεις μαρτυρούν προσοδοφόρες περιόδους. Μια πλήρη ανάλυση ενός προσωπικού χάρτη απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση από την πλευρά του επαγγελματία Αστρολόγου, αντικειμενική προσέγγιση των δεδομένων και συμβουλευτική(όχι υποδεικτική διάθεση) ανάλογα με το ζητούμενο κάθε ξεχωριστής προσωπικότητας και πάντα αναλόγως των προδιαγραφών της.


Οι Διελεύσεις των Πλανητών

Η πρώτη και βασική μελέτη της κίνησης των πλανητών σε σχέση με το γενέθλιο χάρτη που εξετάζουμε. Με βάση τις αστρολογικές εφημερίδες και φυσικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουμε με μεγάλη ακρίβεια τη θέση των πλανητών για κάθε χρονική στιγμή που αναζητούμε. Οι γωνιακές αποστάσεις και τα περάσματα τους από τις γενέθλιες θέσεις αλλά και τους οίκους μας «λένε» τι μπορούμε να περιμένουμε στο άμεσο αλλά και στο ευρύτερο μέλλον.(πχ έχουμε σελήνη στο σκορπιό και θα περάσει τώρα ο Κρόνος από το συγκεκριμένο σημείο; οφείλουμε να δώσουμε όλα τα ενδεχόμενα περιστατικά που σηματοδοτεί αυτή η διέλευση( μπορεί να έχουμε και 6, 7 διαφορετικά θέματα που να κινητοποιούνται συνήθως ανάλογα με την προσωπικότητα και το ρόλο της Σελήνης στο συγκεκριμένο χάρτη)

Οι Επιστροφές Πλανητών

Ετήσιο, τριμηνιαίο, ή μηνιαίο ωροσκόπιο καταστρώνεται ανάλογα με την περίοδο που εμείς θα ορίσουμε. Το συνηθέστερο είναι το ετήσιο το οποίο και περιγράφει μοναδικά, «φωτογραφίζει» τη χρονιά που θα ακολουθήσει. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε συμπληρώνουν και ουσιαστικά κατευθύνουν τη σκέψη μας σε μια αποκωδικοποίηση των διελεύσεων ώστε να έχουμε εικόνα των «γεγονότων». Μηνιαία ωροσκόπια πλησιάζουν ακόμα περισσότερο στην ενδεχόμενη πρόβλεψη που μας δίνουν αρχικά οι διελεύσεις και το ετήσιο, με μεγαλύτερη κι ασφαλέστερη προσέγγιση χρόνου.

Τα Προοδευτικά συστήματα

Πρόοδοι ονομάζονται διάφορα συμβολικά συστήματα που χρησιμοποιεί ο Αστρολόγος στην προσπάθεια του να ανιχνεύσει την πιθανή εκδήλωση των προδιαγραφών του αστρολογικού χάρτη που καλείται να δώσει πρόγνωση. Η μέθοδος του Ηλιακού τόξου, το σύστημα μέρα/έτος (secondary) και οι ανιούσες είναι τα πιο συνηθισμένα και λειτουργούν συμπληρωματικά στην εκτίμηση του ωροσκοπίου. Συνήθως όταν έχουμε πολύ σημαντικά γεγονότα το υποδεικνύουν ταυτόχρονα όλα τα συστήματα μαζί. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι μια πλήρη Αστρολογική μελέτη απαιτεί μεγάλη προσοχή, συγκέντρωση και φυσικά τέλεια κατάρτιση του επαγγελματία που αναλαμβάνει να κάνει το «διάβασμα» (reading το αναφέρουν οι Αμερικανοί Αστρολόγοι). Η γνώση της Αστρολογίας είναι απέραντη καθώς καινούργια στοιχεία ολοένα κάνουν την εμφάνισή τους και πρέπει να τα εντάσσουμε στα ήδη τεκμηριωμένα. Και ασφαλώς οι Αστρολόγοι δεν φοράνε Σαρίκι, δεν ερμηνεύουν κάρτες, δεν έχουν στην κατοχή τους γυάλινες σφαίρες και άλλα τέτοια εργαλεία που μπορεί να αναφέρονται σε άλλου είδους μαντικές τέχνες αλλά όχι στην Αληθινή Αστρολογία!

Δυσκολίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν! Απλά κάποιες εποχές επιβάλλεται να είναι πιο ταραγμένες μια και όλα στο σύμπαν τελούν υπό διαρκή εξέλιξη, και εξέλιξη επέρχεται μόνο σαν αποτέλεσμα ανατρεπτικών αλλαγών. Σαφέστατα μέχρι να επιτελεστούν οι αλλαγές αυτές η ανθρωπότητα καλείται να περάσει από στάδια προσαρμογής των συνειδήσεων στα νέα υποδεικνυόμενα πρότυπα που συνήθως αρχικά δεν αρέσουν σε κανέναν. Είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης να αντιστέκεται σε κάθε τι καινούργιο , σε κάθε τι άγνωστο. Αναλογιστείτε τα πιο απλά πράγματα πόσο τρομακτικά μας φάνταζαν πριν τα αποδεχτούμε και τα συνηθίσουμε... Στο κατώφλι μιας νέας εποχής, οι αξίες τείνουν να πάρουν μια νέα μορφή που δεν σχετίζεται με κανένα από τα γνωστά κοστολόγια. Τα ακίνητα ξεπέφτουν, τα αυτοκίνητα επίσης, οι επιχειρήσεις πτωχεύουν... ας αναλογιστούμε τι μένει πέρα από την αγάπη ανθρώπου προς άνθρωπο;

oroskopos.gr

 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Συνάντηση με τον πρώην! Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο

Έτσι θα κάνεις δικό σου τον άνδρα των ονείρων σου! Όλα τα αστρο-tips για να τον μαγέψεις

Η πιο ερωτική εβδομάδα του μήνα έφτασε! Ποια ζώδια δε θα αντισταθούν στους πειρασμούς

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Δεν υπάρχει! Η ξεκαρδιστική φάρσα με τα Pokemon Go στον Νίκο Μουτσινά και η απίστευτη αντίδρασή του!

«Δεν θα είμαι στο Πρωινό!» – Έγινε και η δημόσια διάψευση!

Το δημόσιο ξέσπασμα της Ελεονώρας Μελέτη: «Θέλω να τους εκθέσω…» – Για ποιον χτυπάει η καμπάνα

Share