«Δεν πιστεύω ότι ο κύριος...» - Τα σχόλια της Λίτσας Πατέρα για τις αστρολογικές προβλέψεις του Παύλου Χαϊκάλη

« Είναι λάθος διατύπωση»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν πιστεύω ότι ο κύριος...» - Τα σχόλια της Λίτσας Πατέρα για τις αστρολογικές προβλέψεις του Παύλου Χαϊκάλη

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τη Βασιλική Μπασιούρη μίλησε το πρωί της Δευτέρας 21/11 η Λίτσα Πατέρα. Η γνωστή αστρολόγος απάντησε μεταξύ άλλων για τη Μαρία Κορινθίου, τη Φαίη Σκορδά, αλλά και τον Παύλο Χαϊκάλη.

Οι δηλώσεις της Λίτσας Πατέρα για τον Χαϊκάλη

«Τη Μαρία Κορινθίου την ξέρω πολλά χρόνια και τα πάμε μια χαρά. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για τις εκπομπές, στο τέλος του χρόνου θα κάνουμε τον απολογισμό. Η Φαίη Σκορδά ξέρει πάρα πολύ καλά τη δουλειά της και είναι άστοχο να την κρίνουν τώρα».

Αναφορικά με το γεγονός πως πλέον ο Παύλος Χαϊκάλης ασχολείται πλέον με την αστρολογία (δείτε εδώ τις προβλέψεις του για τον Η.Μ του Κολωνού): «Φαντάζομαι ότι αλλιώς το διατύπωσε. Δεν πιστεύω ότι ο κύριος Χαϊκάλης, αν ξέρει αστρολογία, λέει ότι ο Κρόνος τον οδήγησε. Είναι λάθος διατύπωση».

Για τις αστρολογικές προβλέψεις του Παύλου Χαϊκάλη μίλησε και ο Κώστας Λεφάκης

Ο Κώστας Λεφάκης απάντησε για τον ηθοποιό μέσα από την εκπομπή Δεκατιανοί το πρωί του Σαββάτου 19/11.

«Του χρόνου κλείνω 50 χρόνια στον τομέα. Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει. Δεν νομίζω ότι γίνεται σωστή χρήση της γλώσσας και νομίζω ότι ορισμένα πράγματα, τα οποία το πλατύ κοινό δεν μπορεί να καταλάβει, δεν πρέπει να παρουσιάζονται κι από αυτά τα Μέσα. Σε αυτά τα χρόνια της μεγάλης παραζάλης, μετά το τέλος του ’12 κι από το ’15 και μετά που έχουμε μία μεγαλύτερη αύξηση της ηθικής και της πολιτισμικής παρακμής, πολλοί άνθρωποι κάνουν τους προφήτες, τους αστρολόγους, τους ανθρώπους με την ενόραση. Έχει πληθύνει κι η ενασχόληση με την αστρολογία, δεν είναι η πρώτη φορά.

Έχω δει πολλές φορές, από το ’72 που ξεκίνησα, να περνούν διάφοροι, να ακούγονται και να φεύγουν. Είναι δύσκολος τομέας για να τον υπηρετήσεις. Το να κάνουμε δημοσίως μια τέτοια ανάλυση είναι λίγο παρακινδυνευμένο τη στιγμή που έχουμε μεγάλα ηθικά θέματα. Δεν μπορείς να δικαιολογήσεις έναν άνθρωπο από τον χάρτη του.

Υπάρχει κι ένα τεράστιο βιβλίο, εγκληματολογική αστρολογία, όπως κι η ψυχιατρική αστρολογία… Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει…. Η αστρολογία είναι μία σωσίβια λέμβος πάνω στην οποία προσπαθούν να μπούνε πολλοί που πνίγονται υπαρξιακά, επαγγελματικά, οικονομικά. Αυτό λέει πολλά πράγματα. Γίνεται κι ανόητη αστρολογία με τον τρόπο που εκφέρεται έτσι. Η αστρολογία είναι συμβολική γλώσσα. Δεν μπορούμε να την παρουσιάζουμε με αυτόν τον τρόπο… Δεν συμφωνώ με αυτήν την ανάλυση και τη χρήση των λέξεων. Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να βγαίνουν στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση γιατί γίνονται αστεία, γραφικά και δυσνόητα», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λεφάκης.