Τα ζητήσατε και σας τα βρήκαμε! Τα διαιτητικά και ταυτόχρονα πεντανόστιμα γλυκά... Απόλαυσε και ελάχιστες θερμίδες μαζί!

Τα ζητήσατε και σας τα βρήκαμε! Τα διαιτητικά και ταυτόχρονα πεντανόστιμα γλυκά... Απόλαυσε και ελάχιστες θερμίδες μαζί!


Γιατί όλοι έχουμε διακαίωμα στο γλυκό!!!

Καραμελωμένα Μήλα



Μερίδες Συνταγής: 8

Υλικά:
8 μήλα Granny Smith
400 γρ. καστανή ζάχαρη
2/3 κούπας σκούρο σιρόπι καλαμποκιού
¾ κούπας νερό
2 κουταλιές σούπας ουίσκι bourbon
8 ξυλάκια (sticks)

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τα ξυλάκια μέχρι τα ¾ του ύψους των μήλων
Αναμείξτε την καστανή ζάχαρη με το σιρόπι καλαμποκιού και το νερό και βράστε τα σε κατσαρόλα στους 150-200 βαθμούς για λίγη ώρα και μετά προσθέστε το ουίσκι bourbon. Βάλτε τα μήλα μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα από την καραμέλα και βάλτε τα μήλα σε πιάτο με αλουμινόχαρτο μέχρι η καραμέλα να στερεοποιηθεί.

Θρεπτική αξία (1/8 συνταγής) :
Ενέργεια: 325 kcal
Υδατάνθρακες: 81 g
Πρωτεΐνη: 0,5 g
Λίπος: 0 g
Φυτικές Ίνες: 2,6 g

———————————————–

Σουφλέ καρότου



Μερίδες συνταγής: 12

Συστατικά:
800 γρ. καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1½ κουταλάκια γλυκού baking powder
1½ κουταλάκια γλυκού βανίλλια
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά χτυπημένα
½ κούπα μαλακή μαργαρίνη light
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/12 συνταγής
Θερμίδες: 178 kcal
Πρωτεΐνη: 2,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Λίπος: 8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.

Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Βράστε σε νερό τα καρότα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Απομακρύνετε όλο το νερό και βάλτε τα καρότα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, τη baking powder και τη βανίλλια. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίξτε στο μίξερ το αλεύρι, τα αυγά και τη μαργαρίνη light. Χτυπήστε το μείγμα και μεταφέρετε το σε ένα ταψί. Ψήστε για περίπου 1 ώρα. Μόλις το σουφλέ είναι έτοιμο πασπαλίστε το με την άχνη ζάχαρη.

————————————————————–

Μελόπιτα Σίφνου



Μερίδες συνταγής: 8

Συστατικά:
1 ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
½ κούπα μαργαρίνη light
¼ κούπας κρύο νερό
4 αυγά
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας θυμαρίσιο μέλι
300 γρ. Cottage cheese
1 κουταλιά γλυκού κανέλλα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 319 kcal
Πρωτεΐνη: 10,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Λίπος: 13,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.

Οδηγίες:
Τοποθετείστε σε μίξερ τα 1¾ κούπες αλεύρι, τις 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη, τη ½ κούπα μαργαρίνη light και το ¼ κούπας κρύο νερό. Βάλτε τα συστατικά αυτά σιγά σιγά καθώς δουλεύετε το μίξερ. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη βάλτε τη για 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ταψί όπου έχετε βάλει 1 κουταλιά σούπας αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού. Τρυπήστε τη ζύμη αρκετες φορές με ένα πηρούνι. Εν συνεχεία χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το μέλι, 1 κουταλιά σούπας αλεύτι, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Αφού αναμείξετε όλα αυτά τα συστατικά ρίξτε το Cottage cheese. Αλείψτε τη ζύμη με το μείγμα που φτιάξατε και ατοποθετήστε το ταψί στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Αν θέλετε μόλις η πίτα είναι έτοιμη πασπαλίστε τη με επιπλέον κανέλλα.
.
————————————————————-

Γλυκό ανανά




Μερίδες συνταγής: 15

Συστατικά:
1 κούπα μαργαρίνη
1½ κούπες καστανή ζάχαρη
3 αυγά ολόκληρα
4 ασπράδια αυγού
9 φέτες ψωμί σικάλεως θριμματισμένες
1 κονσέρβα ανανά (χωρίς το ζωμό)
1/3 κούπας τριμμένο τυρί Gouda χαμηλό σε λιπαρά

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/15 συνταγής
Θερμίδες: 231 kcal
Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
Λίπος: 8,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,9 γρ.

Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στο 180 οC. Ανακατέψτε τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη. Εν συνεχεία αναμείξτε με μίξερ και τα αυγά και τα ασπράδια αυγών με τη μαργαρίνη και την καστανή ζάχαρη. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιγενές ρίξτε τον ανανά και το θριμματισμένο ψωμί. Βάλτε το μείγμα σε ταψί και αφήστε το στους 180 οC για περίπου 1 ώρα.

————————————————————

Γλυκά καναπεδάκια

Μερίδες συνταγής: 2

Συστατικά:
80 γρ. cottage cheese
3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα 100% φρούτο
2 κουταλιές σούπας άπαχο γάλα σε σκόνη
2 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως, φρυγανισμένες

Οδηγίες:
Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε το Cottage cheese, τη μαρμελάδα και τη σκόνη γάλακτος και τα χτυπάμε. Φρυγανίζουμε το ψωμί, το κόβουμε σε τέταρτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ψωμί και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ½ συνταγής
Θερμίδες: 215 kcal
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 33 γρ.
Λίπος: 4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
—————————————————————-

Αχλάδια Φούρνου με καρύδια και μέλι



Μερίδες Συνταγής: 2

Συστατικά:


3 αχλάδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές γλυκού κανέλλα
2 κουταλιές γλυκού μέλι
100 ml γιαούρτι 1%
30 γρ. ψίχα καρυδιού ψιλοκομμένη

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ½ συνταγής
Θερμίδες: 264 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Λίπος: 8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.

—————————————————————–

Μελομακάρονα light



Συστατικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βιτάμ light
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα ασπαρτάμη
1 κούπα φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Σιρόπι:
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας ασπαρτάμη
2/3 κούπας μέλι
1 κούπα νερό

Οδηγίες:
Με Τη βοήθεια μίξερ αναμιγνύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 οC. Όταν κρυώσουν τελείως τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.

———————————————————–
Δίπλες χωρίς ζάχαρη



Συστατικά για 15 κομμάτια:

Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι
2 αυγά
400 γρ. γάλα 0%
λίγη κανέλα σε σκόνη και 1κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
9 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:
2/3 κούπας μέλι
2–3 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε. Το κόβετε σε λωρίδες με 4 εκ. πλάτος και 15 εκ. μήκος. Περνάτε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και τη στερεώνετε τυλίγοντάς την λίγο γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο σας χέρι κρατάτε την άλλη άκρη της λωρίδας.Βουτάτε το πιρούνι μαζί με τη ζύμη, μέσα σε καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το τυλίγετε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη-λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πιρούνι.Ακουμπάτε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους. Βάζετε σε βαθουλή κατσαρολίτσα με μέλι το νερό να βράσει, αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε μέσα τις δίπλες αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. Τις βγάζετε από το μέλι και τις πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα που έχετε ανακατέψει προηγουμένως.

———————————————————

Κρέπες σοκολάτα-φράουλα



Μερίδες Συνταγής: 4

Συστατικά:
Ζύμη:
1 χτυπημένο αυγό
¼ κούπας γάλα 0%
1/3 κούπας νερό
2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Πολύ λίγο αλάτι

Γέμιση:
100 γρ. σοκολάτα υγείας
1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 225 kcal
Πρωτεΐνη: 5,4 γρ.
Υδατάνθρακες: 30 γρ.
Λίπος: 10,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,5 γρ.

Οδηγίες:
Σε ένα μπωλ αναμείξτε όλα τα συστατικά της ζύμης και χτυπήστε τα. Σε αντικολλητικό σκεύος ψήστε με το ελαιόλαδο τη ζύμη για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά φτιάχνωντας 4 κρέπες. Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και αναμείξτε με τις φράουλες.
————————————————————–

Κέικ βατόμουρου


Μερίδες Συνταγής: 16

Συστατικά:
200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρου
2/3 κούπας θριμματισμένη ψίχα καρυδιού
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
¾ κούπας βιτάμ light
1 αυγό

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/16 συνταγής
Θερμίδες: 220 kcal
Πρωτεΐνη: 3,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 26 γρ.
Λίπος: 13 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,1 γρ.

Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε όλα τα συστατικά εκτός από τη μαρμελάδα και κρατήστε χώρια 1½ κούπες μείγματος. Το υπόλοιπο μείγμα τοποθετείστε το σε ταψί και από πάνω προσθέστε τη μαρμελάδα. Πανώ από τη στρώση μαρμελάδας, ρίξτε την υπόλοιπη 1½ κούπα μείγματος. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 40-45 λεπτά στους 200 οC.

—————————————————————-
Κέικ ολικής αλέσεως με φρούτα




Μερίδες Συνταγής: 12

Συστατικά:
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα σταφίδες
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας βιολογικό βούτυρο
1½ κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
¾ κουταλιού γλυκού baking powder
½ κουταλιά γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
1 κουταλιά γλυκού τριμμένη κανέλλα
½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
½ κούπα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
½ κούπα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/12 συνταγής
Θερμίδες: 225 kcal
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 42 γρ.
Λίπος: 5,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,2 γρ.

Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, το νερό, τις σταφίδες, το αλάτι και το βούτυρο σε μέτριας έντασης φωτιά για λίγα λεπτά και μετά αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Αναμείξτε το αλεύρι, με τη baking powder, την κανέλλα και την πιπερόριζα και στη συνέχεια ρίξτε αυτό το μείγμα στο μείγμα με τη ζάχαρη το οποίο έχει κρυώσει. Αναδεύστε καλά και κατόπιν ρίξτε τα καρύδια, τα φρέσκα και τα αποξηραμένα φρούτα. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε για 60-90 λεπτά στους 200 οC
———————————————————————

Παγωτό μπανάνα light



Μερίδες Συνταγής: 8

Συστατικά:
2 κούπες γάλα 1,5%
240 ml παστεριωμένο γάλα ελαφρύ
1 κουταλιά γλυκού βανίλια
2½ αλεσμένες μπανάνες
½ κούπα σταφίδες

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 170 kcal
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Υδατάνθρακες: 33 γρ.
Λίπος: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,3 γρ.

Οδηγίες:
Σε ένα μπωλ αναμείξτε το φρέσκο και το παστεριωμένο γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις αλεσμένες μπανάνες. Τοποθετέιστε το μείγμα σε μικρά μπωλ και τοποθετείστε στην κατάψυξη. Πριν στερεοποιθεί το μείγμα ρίξτε τις σταφίδες στα μπωλ και επανατοποθετείστε τα στην κατάψυξη.

—————————————————————
Γλυκό καρότου




Μερίδες Συνταγής: 6

Συστατικά:
300 γρ. καρότα
200 γρ. φουντούκια
2 τριμμένες φρυγανιές
7 κουταλιές σούπας μέλι
20 γρ. σταφίδες
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
2 αυγά & 1 ασπράδι αυγού επιπλέον
Ξύσμα λεμονιού
Κανέλα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 390 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Λίπος: 29 γρ.

Οδηγίες
Καθαρίζετε και τρίβετε τα καρότα και θρυμματίστε τα φουντούκια. Σε ένα μπόλ ρίχτε τους 2 κρόκους αυγού και ανακατέψτε τους τε με 1 κουταλιά της σούπας μέλι . Εν συνεχεία προσθέστε τις φρυγανιές, τα καρότα, τα φουντούκια, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπήστε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατέψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίξτε τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια μικρή φόρμα για κέικ και ψήστε για 45 λεπτά στους 200 οC. Τέλος προσθέστε από 1 κουταλιά σούπας μέλι σε κάθε κομμάτι της συνταγής.

————————————————————

Γλυκό Δαμάσκηνου



Μερίδες Συνταγής: 6

Συστατικά:
250 γρ. ξηρά δαμάσκηνα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας βύνη
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 βανίλια
Λίγο αλάτι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 320 kcal
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Υδατάνθρακες: 56 γρ.
Λίπος: 9,5 γρ.

Οδηγίες:
Τοποθετείστε τα δαμάσκηνα σε χλιαρό νερό για περίπου 12 ώρες. Αφαιρέστε τα από το νέρο και φυλάξτε το νερό όπου μούσκεψαν. Καθαρίστε τα δαμάσκηνα από τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Ζυμώστε το αλεύρι με το αυγό, το αλάτι, τη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τη βύνη και τη βανίλια προσθέτοντας νερό όπου μούσκεψαν τα δαμάσκηνα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη προσθέστε τα κομμάτια δαμάσκηνων και ανακατέψτε. Τοποθετείστε τη ζύμη σε σκεύος με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε για 45 λεπτά περίπου στους 200 oC.

———————————————————————–
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με λίγες Θερμίδες




Μερίδες Συνταγής: 10

Συστατικά:
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
2 κούπες καστανή ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τοελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 280 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 28 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.

——————————————————————

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι



Μερίδες Συνταγής: 10

Συστατικά:
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1½ κούπες μέλι
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλαρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 240 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.

—————————————————
Πανακότα βανίλιας light Μερίδες Συνταγής: 5

Συστατικά:
150 ml γάλα 0%
20 γρ. φρουκτόζη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια σε σκόνη
5 ml λικέρ Cointreau
100 γρ. κρέμα γάλακτος light 3%

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/5 συνταγής
Θερμίδες: 120 kcal
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 9,5 γρ.
Λίπος: 6,5
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.

Οδηγίες:
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.

——————————————————
Muffin μπανάνας light

Μερίδες Συνταγής: 10

Συστατικά:
2 αυγά ολόκληρα και 1 ασπράδι αυγού χτυπημένα
3 αλεσμένες μπανάνες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
¾ κούπας καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: Ολόκληρη η Συνταγή
Θερμίδες: 195 kcal
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Υδατάνθρακες: 42,5 γρ.
Λίπος: 1,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,5 γρ.

Οδηγίες:
Σε ένα μπωλ αναμίξτε τα αυγά και τις μπανάνες. Σε ένα άλλο μπωλ αναμίξτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφού τα αναδεύσετε ξεχωριστά ρίξτε το μείγμα της μπανάνας στο μίγμα με το αλεύρι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC, τοποθετήστε το μίγμα σε μπωλάκια για muffins και τοποθετείστε τα στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

————————————————————-


Επιδόρπιο μήλου και αχλαδιού

Μερίδες Συνταγής: 2

Συστατικά:
1 μήλο
1 αχλάδι
¼ κουταλιάς γλυκού κανέλλα
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας βρώμη

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ½ συνταγή
Θερμίδες: 135 kcal
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
Λίπος: ίχνη
Φυτικές Ίνες: 5 γρ.

———————————————————
Επιδόρπιο Μήλου

Μερίδες Συνταγής: 1

Συστατικά:
1 μήλο
1 Cheerios Bar (αφού το έχετε συνθλίψει)
¼ κεσεδάκι γιαούρτι 2%
¼ κουταλιάς γλυκού κανέλλα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: Ολόκληρη η Συνταγή
Θερμίδες: 210 kcal
Πρωτεΐνη: 5 γρ.
Υδατάνθρακες: 38 γρ.
Λίπος: 5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.

Καλοφάγωτα!!!!

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Μην πετάξεις τίποτα! Κολπάκια για να αξιοποιήσεις το φαγητό της προηγούμενης ημέρας

Yummy! Αυτή είναι η πιο νόστιμη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό…

Εκπληκτικό! Έρευνα του Α.Π.Θ. εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια. Δείτε ποιο μέλι είναι το καλύτερο για την υγεία!