Τέλειο cheesecake με μελομακάρονα σε λίγα μόλις λεπτά!

Τέλειο cheesecake με μελομακάρονα σε λίγα μόλις λεπτά!
Καιρός να βάλεις τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σου να δουλέψουν και να φτιάξεις ένα πολύ ιδιαίτερο cheesecake με βάση το λατρεμένο μελομακάρονο.

Υλικά:

Μακαρονάδα με ελιές και φέτα! Μία πανεύκολη κι άκρως ελληνική συνταγή που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

  • 600 γρ. μελομακάρονα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 1 βανίλια

  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 800 γρ. τυρί κρέμα

  • 500 γρ. γλυκό βύσσινο


Εκτέλεση:

◊ Για το cheesecake, θα χρειαστούμε ένα 28ρι τσέρκι (φόρμα), στο οποίο σαν βάση θα σπάσουμε 500 γρ. μελομακάρονα, κάνοντας τα τρίμματα με το χέρι και θα το βάλουμε στο ψυγείο.

◊ Στη συνέχεια, θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια να γίνει σαντιγί στο μίξερ σε μορφή γιαουρτιού.

Μεγάλη προσοχή! Τόσες ημέρες διαρκεί ένα μπουκάλι κρασί στο ψυγείο αφού το ανοίξετε!

◊ Αποσύρουμε και στον ίδιο κάδο του μίξερ, χωρίς να τον πλύνουμε, χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη.

◊ Ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα και τα τοποθετούμε πάνω στη βάση μας.

◊ Προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο και γαρνίρουμε με τρίμματα (100 γρ.) μελομακάρονου.

Τα 5 στοιχεία που δημιουργούν καλή εντύπωση με την πρώτη ματιά σε ένα σπίτι


◊ Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και έτοιμο!