Η Σμαράγδα Καρύδη παραμένει μια από τις πιο εντυπωσιακές και fit παρουσίες της ελληνικής showbiz, διατηρώντας σταθερή τη σιλουέτα της εδώ και χρόνια. Ποιο είναι όμως το μυστικό της; Όπως αποκαλύπτει η ίδια, δεν κρύβεται πίσω από κάποιο εξαντλητικό πρόγραμμα στερήσεων, αλλά πίσω από ένα πολύ έξυπνο «φρένο» που βάζει στον εαυτό της πριν η κατάσταση ξεφύγει.
Μια πρόσφατη ανάρτησή της στο προφίλ της στο Instagram, όπου πόζαρε με μαγιό, ήταν αρκετή για να «ρίξει» το διαδίκτυο και να κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται πώς καταφέρνει να διατηρεί αυτές τις άψογες αναλογίες. Τα αποθεωτικά σχόλια πήραν φωτιά, με την ίδια να αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος της φίλος.
Η Σμαράγδα Καρύδη εφαρμόζει το «κόλπο» των 3 κιλών
Η αγαπημένη ηθοποιός παραδέχεται ότι μέχρι τα 30 της δεν είχε κανέναν φραγμό και κατανάλωνε τόνους φαγητού χωρίς να έχει κάνει ποτέ δίαιτα. Όταν ο μεταβολισμός άρχισε να αλλάζει, αποφάσισε να θεσπίσει έναν δικό της, απαράβατο κανόνα: δεν αφήνει ποτέ τον εαυτό της να πάρει πάνω από τρία κιλά.
«Αυτό είναι το όριό μου, γιατί δεν μπορώ να κάνω εξαντλητική δίαιτα. Δεν προσέχω ωστόσο με ψυχαναγκασμό. Δεν έγινε και κάτι αν πάρουμε δυο-τρία κιλάκια – το λέω για να το ακούω κι εγώ», εξομολογείται με τη γνώριμη ειλικρίνειά της. Μόλις η ζυγαριά δείξει αυτή την ελάχιστη αυξητική τάση, η Σμαράγδα Καρύδη ενεργοποιεί τα δικά της φίλτρα στη διατροφή, αποφεύγοντας τις υπερβολές πριν χρειαστεί να μπει σε διαδικασία αυστηρής στέρησης.

Το μενού των 5 γευμάτων και οι «κόκκινες γραμμές» για την Σμαράγδα Καρύδη
Η Σμαράγδα Καρύδη ξεκαθαρίζει πως δεν ακολουθεί αυστηρούς διατροφικούς κανόνες, αλλά ακούει το σώμα της. Τρώει περίπου 5 φορές την ημέρα, κάθε τρεις ώρες, απλώς επειδή πεινάει! Οι βασικοί πυλώνες της διατροφής της περιλαμβάνουν:
- Όχι στις «σαχλαμάρες»: Έχει αποκλείσει εντελώς τα τηγανητά και τα υπερεπεξεργασμένα προϊόντα.
- Μεσογειακό προφίλ: Λατρεύει τα όσπρια, τα λαδερά και το μαύρο ψωμί.
- Το αγαπημένο της πρωινό: Μαύρο ψωμί συνδυασμένο με αβγό, αβοκάντο και τυρί (μιας και δηλώνει fit της αλμυρής γεύσης και λάτρης των τυριών).
- Το «ευτυχώς» με τα γλυκά: Δεν της αρέσουν ιδιαίτερα, αν και παραδέχεται με χιούμορ: «Αν ξεκινήσω την πρώτη μπουκιά, θα το φάω όλο».
- Σχεδόν zero αλκοόλ: Περιορίζεται σε ένα μόνο ποτήρι κρασί όταν βγαίνει έξω, αφού στο δεύτερο νιώθει ότι δεν αντέχει.
Η γυμναστική του «πρέπει» και της ευλυγισίας

Όσον αφορά στη φυσική της κατάσταση και στη γυμναστική, η Σμαράγδα Καρύδη δεν δηλώνει fan του φανατικού, οργανωμένου γυμναστηρίου. Κινείται ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο της και τις ανάγκες της δουλειάς της, χωρίς φυσικά να αφήνει απέξω την άσκηση.
Αυτή την περίοδο κάνει πιλάτες, ενώ το καλοκαίρι στρέφεται στο πολύ κολύμπι και το ποδήλατο. Όπως εξηγεί, η άσκηση μπαίνει στη ζωή της κυρίως για επαγγελματικούς λόγους: «Τη γυμναστική την ξεκινώ πάντα όταν νιώθω ότι αρχίζει η χαλάρωση, κυρίως όμως γιατί το επάγγελμά μου με χρειάζεται ευκίνητη και ευλύγιστη πάνω στη σκηνή. Εδώ υπάρχει ένα “πρέπει”, για να διατηρώ το σώμα μου σε καλή φυσική κατάσταση».




">
">
">
">
">
">
">
">