Ο απόλυτος οδηγός για να πλύνεις σωστά τα πινέλα σου

Δώσε προσοχή και θα με θυμηθείς!

Όλες οι γυναίκες καθημερινά χρησιμοποιούμε τα πινέλα μακιγιάζ και τα γεμίζουμε με ένα σωρό προϊόντα. Από πούδρες, σε σκιές και μπρόνζερ, τα οποία, μετά το τέλος του μακιγιάζ, μένουν πάνω στο εργαλείο και γεμίζουν μικρόβια. Έτσι λοιπόν, το Youweekly.gr σου βρήκε τον απόλυτο οδηγό για να μάθεις να τα πλένεις σωστά.

Αν είσαι κι εσύ makeup junkie, τότε σίγουρα έχεις στο μπουντουάρ σου δεκάδες πινέλα, τα οποία μένουν βρόμικα για βδομάδες.

Expand player

Η υγιεινή των πινέλων είναι πολύ σημαντική, καθώς ο μη συχνός καθαρισμός τους, τα μετατρέπει σε εστίες μικροβίων. Έτσι πέρα από κακό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ, είναι και βλαβερά για την επιδερμίδα σου, η οποία αυτή την εποχή έχει υποστεί πολλά, λόγω της καθημερινής χρήσης μάσκας.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου

Αρχικά, πρέπει να έχεις κατά νου ότι τα πινέλα θα πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση. Αν δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται, τότε καλό είναι τα πλένεις το λιγότερο μία φορά την εβδομάδα.

Για να τα καθαρίσεις, λοιπόν, βάλε σε ένα μπολάκι λίγο απορρυπαντικό πιάτων, και συμπλήρωσε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου. Ανακάτεψε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνουν τα δύο υγρά μία μάζα.

Άνοιξε το νερό και τοποθέτησε το πινέλο ανάποδα, ώστε να μην μπει νερό στο σημείο από το οποίο ξεκινάνε οι τρίχες. Δώσε μεγάλη προσοχή στο θέμα αυτό, καθώς, σε περίπτωση που βραχεί η «ρίζα» του πινέλου, τότε δε θα μπορέσει να στεγνώσει και θα σαπίσει.

Αφού βρέξεις λοιπόν το πινέλο, βάλτο μέσα στο μπολάκι με το υγρό πιάτων και το λάδι και στη συνέχεια ξεκίνησε να το τρίβεις πάνω στην παλάμη σου μέχρι να φύγει από πάνω όλο το υλικό. Θα χρειαστεί να επαναλάβεις αρκετές φορές, ειδικά στα πινέλα που χρησιμοποιείς για ρουζ, μέικ απ και μπρόνζερ.

Μόλις τελειώσεις το πλύσιμο, τοποθέτησε τα πινέλα πάνω σε μία πετσέτα και φρόντισε να βρίσκονται οι τρίχες τους στον αέρα για να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους. Μόλις στεγνώσουν, θα είναι πιο μαλακά από ποτέ - τσέκαρε εδώ και τρία υπέροχα κραγιόν με λιγότερο από τέσσερα ευρώ.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

No makeup look: Η natural τάση που "ξετρελαίνει" τους beauty editors

Οι ειδικοί μίλησαν - Γι' αυτό δεν πρέπει να μοιράζεσαι ποτέ τα καλλυντικά σου με τις φίλες σου