Ισπανική ομελέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη
23.02.2021
/
09:45
Αν θες να φτιάξεις την πιο νόστιμο παραλλαγή της κλασικής ομελέτας, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή τη πανεύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά Συνταγής
- 8 αυγά
- 4 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 3 φέτες ζαμπόν βραστό
- ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
- 2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για την ισπανική ομελέτα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
- Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.
πηγή: argiro.gr
Expand player
Και άμα θες να το συνδυάσεις και με ένα γλυκάκι, δοκίμασε αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου!
Εύκολο club sandwich με χοιρινά πανσετάκια
Ο αγαπημένος και ταλαντούχος Γιώργος Τσούλης μας προτείνει πως να φτιάξουμε μια εναλλακτική και πιο ελληνική εκδοχή του club sandwich με χοιρινά πανσετάκια.
Είναι πανεύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο!
ΥΛΙΚΑ
- 6 πίτες τετράγωνες
- 500 γρ. χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε κυβάκια
- 200 γρ. τζατζίκι
- 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- Πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τις πίτες από όλες τις πλευρές τους και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ύστερα, στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα πανσετάκια για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα πανσετάκια σε ένα πιάτο.
- Σύνθεση: Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία πίτα, την αλείφουμε με τζατζίκι, τοποθετούμε από πάνω λίγες ροδέλες ντομάτας, μερικές φέτες κρεμμυδιού, λίγα πανσετάκια και καλύπτουμε με μία πίτα.
- Αμέσως μετά, αλείφουμε την πίτα με τζατζίκι, τοποθετούμε ξανά λίγες ροδέλες ντομάτας, μερικές φέτες κρεμμυδιού, λίγα πανσετάκια και σκεπάζουμε με μία πίτα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Λαχταριστά κάστανα στιφάδο με γίγαντες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου