Νόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με βερίκοκα

Είναι το γλυκό της... τεμπέλας

Αν θέλεις να φας σε λίγα λεπτά κιόλας ένα γλυκό, τότε αυτό το γλυκό ψυγείου με βερίκοκα είναι αυτό που ψάχνεις, αφού είναι της τεμπέλας. Το φτιάχνεις στα γρήγορα, το βάζεις στο ψυγείου και σε λίγα λεπτά κιόλας το απολαμβάνεις. Είναι τέλειο και για επίσκεψη. Είναι νοστιμότατο και δροσερό.

Την συγκεκριμένη συνταγή που πρόκειται να λατρέψεις την βρήκαμε στο madameginger.com. Δείτε αναλυτικά παρακάτω, τα υλικά και την εκτέλεση του γλυκού.

Expand player

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι
  • 5 φύλλα ζελατίνης των 2,5 γραμμαρίων (σύνολο 12,5 γρ. ζελατίνης)
  • 50 ml νερό
  • 300 γρ. δημητριακά με βρώμη (όποια μάρκα προτιμάτε)}
  • 12 βερίκοκα
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 ml νερό

Εκτέλεση

  • 1) Ξεκινάμε με τα βερίκοκα. Τα πλένουμε καλά, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε το καθένα σε 4 φέτες.
  • 2) Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα πυρίμαχο σκέυος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 15 λεπτά. και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
  • 3) Βάζουμε σε μία φόρμα το 1/3 των δημητριακών. Απλώνουμε από πάνω τα βερίκοκα και αφήνουμε στην άκρη.
  • 4) Συνεχίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
  • 5) Βράζουμε τα 50 ml νερό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • 6) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε την λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε την κρέμα γιαουρτιού στην φόρμα του κέικ.
  • 7) Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού τα υπόλοιπα δημητριακά και τα πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι.
  • 8) Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό και αφήνουμε για 5 με 6 ώρες να παγώσει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το γλυκό με ένα μαχαίρι και βουτάμε την φόρμα για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό προσέχοντας μην μπει νερό μέσα στο γλυκό μας.
  • 9) Γυρνάμε την φόρμα σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Ωστόσο, τι γίνεται με όσες μας ξέμειναν πασχαλινά κουλουράκια; Βρήκαμε εύκολη συνταγή για γλυκό για να μην πεταχτεί τίποτα! Είναι κορμός κόλαση...

Δροσερό γλυκό ψυγείου και με κομπόστα ροδάκινο - Για τους λάτρης των φρούτων

Για τους λάτρης των φρούτων, αυτό το γλυκό ψυγείου είναι εξαιρετικό. Είναι με μπισκότα και κομπόστα ροδάκινο ένα από τα πιο δροσερά φρούτα. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, θέλει λίγα και οικονομικά υλικά και θα το λατρέψετε.

Πάμε ωστόσο να μάθουμε τι χρειαζόμαστε για την συνταγή για το νόστιμο αυτό γλυκό.

Υλικά για τη βάση

  • 2 πακέτα μικρά DIGESTIVE
  • 200 γρ. μαργαρίνη

Υλικά για την κρέμα

  • 440 γρ .πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 55 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 1 κομπόστα ροδάκινο
  • λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς κοπανισμένα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχεί όλο το μπισκότο.
  • Το στρώνουμε στο ταψί και πιέζουμε να καλυφθεί καλά η βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το άνθος αραβοσίτου με την πορτοκαλάδα και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει (η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα).
  • Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η! Και τα 2 φακελάκια μόνο με 2 ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι να πήξει.
  • Ενώνουμε την κρέμα με το ζελέ και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Κόβουμε την κομπόστα κομματάκια και τη ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
  • Τώρα όλη αυτή την κρέμα τη ρίχνουμε στο ταψί με το μπισκότο.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και είναι έτοιμο.

Επίσης, λόγω εποχής, δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου νηστίσιμη μερέντα εύκολα και γρήγορα!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Cheesecake ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα - Ένα γλυκό οργασμός γεύσεων

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά - Με ελάχιστες θερμίδες