Cheesecake ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα - Ένα γλυκό οργασμός γεύσεων

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Cheesecake ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα - Ένα γλυκό οργασμός γεύσεων

Καλοκαίρι έρχεται και χωρίς γλυκό ψυγείου σίγουρα δεν γίνεται! Αυτή η συνταγή για cheesecake με λεμόνι και λευκή σοκολάτα είναι οργασμός γεύσεων.

Μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια που καθόμασταν στο σπίτι της γιαγιάς και μετά το μεσημεριανό με όλη την οικογένεια έβγαζε από το ψυγείο αυτό το γλυκό και... ήρθε κι έδενε!

Για τη βάση

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο
  • 90 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα του τσιζκέικ

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
  • 50 γρ. Φρουί Ζελέ λεμόνι

Για τη λεμονόκρεμα

  • 150 ml φρέσκο χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 30 γρ. Φρουί Ζελέ λεμόνι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής

  • Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη λεμονόκρεμα βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει το μείγμα μια βράση αποσύρουμε.Προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί, τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε τη λεμονόκρεμα να κρυώσει.
  • Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση.Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ και τη Λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  • Βήμα 3: Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο, καλύπτουμε με αυτό τον πάτο μιας μέτριας ανοιγόμενης φόρμας, προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά.Προσθέτουμε τη λεμονόκρεμα και αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στη βάση τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
  • Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με μαστίχα ή βανίλια
  • Αν τα λεμόνια είναι πολύ ξινά ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης
  • Εδώ μπορείς να δεις τα αγαπημένα μου cheesecakes

funkycook.gr

Δες εδώ κι ένα ακόμα σούπερ γλυκό ψυγείου με ελάχιστες θερμίδες

Θεϊκό cheesecake λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τρέλανε τους όλους

Cheesecake Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θες και εσύ να φτιάξεις ένα μοναδικό γλυκό τώρα που κάθεσαι σπίτι; Σου έχουμε θεϊκό cheesecake λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που θα τους τρελάνει όλους. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι μέσα στο σπίτι αν επιχειρήσετε να την φτιάξετε και εσείς.

Μια συνταγή από το argiro.gr.Ονειρεμένο τσιζκέικ με το λάιμ να πρωταγωνιστεί! Ό,τι πρέπει για να το σερβίρετε με το απογευματινό καφεδάκι στη βεράντα ή στην αυλή.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα
  • 400 γραμ.(1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 ζουμερά λάιμ ή λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό

Για τo γαρνίρισμα

  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 λεμόνια (τη φλούδα κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
  • ½ λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

  • Για το τσιζκέικ λεμόνι, αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν.
  • Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμόνι. Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 3΄.
  • Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ. Περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμόνι και το χυμό. Σιγοβράζουμε για 5΄-6΄ να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Ξεφορμάρουμε το γλυκό. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια γαρνίροντας με μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού.