Τραγωδία Τέμπη: «Έδωσα υπόσχεση στην κόρη μου ότι...» - Κατέρρευσε στον αέρα του Χαμογέλα και Πάλι πατέρας κοπέλας

«Δεν ήθελα να τους πάω στο σταθμό! Δεν ήθελα! Έλεγα στη γυναίκα μου να πάρουν το λεωφορείο»

Στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε ο πατέρας της συντρόφου του 26χρονου Δημήτρη που θεωρείται ακόμα αγνοούμενος στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο πατέρας λοιπόν της νεαρής Καλλιόπης, μίλησε για την τραγωδία που βίωσαν οι δυο οικογένειες.

Εξομολογήθηκε σε βαρύ ψυχολογικό κλίμα και τσακισμένη φωνή, για τον έρωτα που ζούσαν τα δυο παιδιά. Ήταν στην Αθήνα για να τον γνωρίσει πριν τον βάλει στο τρένο για να γυρίσει σπίτι του στην Θεσσαλονίκη, αφού τα παιδιά είχαν σκοπό να παντρευτούν.

Expand player

Τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα για την τραγωδία στα Τέμπη

«Συγγνώμη αν με ακούς Δημήτρη στη γη που είσαι ή στους αγγέλους. Δε θα σε ξεχάσω ποτέ. Μου έδωσε η κόρη μου ένα μήνυμα, να σε τιμήσω, να σε κηδεύσω γιατί το αξίζεις. Της έδωσα υπόσχεση ότι θα το κάνω. Χθες το βράδυ, μου λέει η κόρη μου “μπαμπά έχουμε δρόμο μπροστά μας”. Ακόμα δε τον έχουν βρει, ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί. Πολλά παιδιά δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Τους γονείς του δε πρόλαβα να τους γνωρίσω.

Δείτε επίσης: «Τα ακούγαμε όλα από το κινητό! Η κόρη μου παρακαλούσε να...» - Σοκάρει μαρτυρία πατέρα

Τα παιδιά γνωρίστηκαν πέρυσι στην Ισπανία. Δούλευαν στον ίδιο χώρο, στην εστίαση, σε ένα ξενοδοχείο στη Μάλαγα. Γύρισαν πίσω, βλεπόντουσαν αλλά όχι κάθε μέρα γιατί ήταν μακρινές οι αποστάσεις. Στις 13 Φεβρουαρίου πήγε η κόρη μου, την πήγα στο καταραμένο τρένο, το ίδιο που ταξίδευε ο Δημήτρης. Στις 13 Φεβρουαρίου την πήγα στο τρένο για να πάει Θεσσαλονίκη, την έλεγα να μην πάει, είχα κάποιο προαίσθημα. Η μαμά της μου έλεγε ότι η κόρη μας είναι ερωτευμένη, να την αφήσω. Έμεινε 5 μέρες στη Θεσσαλονίκη. Πήγε με δυο φίλες της, την Χριστίνα και την Πέννυ.

Πήγαν στο εξοχικό του και γύρισε. Μου είπε, “μπαμπά, θα φέρω στο σπίτι μόνο αυτόν που θα με παντρευτεί”. Και έφερε τον Δημήτρη. Όπου πήγαινε την παρουσίαζε ως γυναίκα του. “Η γυναίκα μου”, έλεγε. Στις 18.30 φύγαμε από το σπίτι. Δεν ήθελα να τους πάω στο σταθμό. Δεν ήθελα. Έλεγα στη γυναίκα μου να πάρουν το λεωφορείο μήπως και χάσει το τρένο και δε φύγει. Τόσο πολύ τον εκτίμησα και τον αγάπησα, ήθελα να κάτσει έστω 1-2 μέρες ακόμα. Τους έλεγα ψέματα ότι βαριέμαι για να χάσει το τρένο και να μην ταξιδέψει. Αναγκάστηκα και τον πήγα στο τρένο. Σε αυτόν τον καταραμένο σταθμό» είπε.

Δείτε επίσης: «Ήταν όπως στο Μάτι, παντού καμένα και διαμελισμένα πτώματα! Ένας πατέρας ζητούσε...» - Σοκάρει δημοσιογράφος

«Θέλω να πληρώσουν όλοι. Όχι μόνο ο σταθμάρχης. Έχω και θλίψη αλλά περισσότερη οργή. Όλα αυτά τα παιδιά μπορούν να τα φέρουν πίσω; Τι λένε σε αυτές τις μανάδες; Τι λένε;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Μιλάω στο τηλέφωνο συνέχεια με τον πατέρα του αγοριού. Δε πρόλαβα να τον γνωρίσω... Δε θέλουμε ούτε λεφτά, ούτε συμπόνοια...Δεν ήρθα εδώ για να κάνω τηλεθέαση, ήρθα να πω τον πόνο μου. Να βγουν όλοι στους δρόμους, να φωνάξουν, να ανάψουν κεριά... Ο πατέρας του Δημήτρη μου είπε προχθές στο τηλέφωνο ότι τα παλικάρια δε θάβονται...» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Ο σπαραγμός του πατέρα του 26χρονου

«Μας τον φάγανε τον λεβέντη, μας τον φάγανε δυστυχώς και δε ξέρουμε που βρίσκεται και που είναι και αν θα τον βρούνε ποτέ. Μιλήσαμε προτού φύγει, μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έφευγε. Ήταν στην Αθήνα, είχε κατέβει με έναν φίλο του που είναι επίσης αγνοούμενος. Το είχε κάνει αυτό το ταξίδι άλλες δυο φορές και πάντα είχε καθυστερήσεις το τρένο. Την τελευταία φορά είχε 1,5 ώρα καθυστέρηση και τους είχαν πει ότι θα τους δώσουν αποζημίωση. Σαν να το ήξερα και του είπα όταν έφευγε να πάει με κάτι άλλο. Για να μην χαρακτηρίσω τι είναι ο ΟΣΕ! Έπρεπε να είχαν παραιτηθεί όλοι τους. Κι όχι να πηγαίνει η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μας πετάει λουλούδια στα βαγόνια με τα καμένα τα παιδιά μας μέσα. Ποιος θα τα φέρει πίσω τα παιδιά μας;» ανέφερε αρχικά ο πατέρας του νεαρού ενώ συνέχισε χαρακτηριστικά:

«Ο γιος μου ζούσε στο εξωτερικό και πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα. Καλύτερα να μην ερχόταν ποτέ. Ήταν στην Ισπανία… Πήγε στην Αθήνα για να γνωρίσει τους γονείς της κοπέλας του. Η σύντροφός του είναι σε άθλια κατάσταση. Όλοι είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όλος ο κόσμος είναι σε άθλια κατάσταση για τα παιδιά αυτά… Ακόμα δε μας έχει ειδοποιήσει κανείς» είπε ο κύριος Ασλανίδης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τραγωδία Τέμπη: «Θα μαζέψουν κομμάτια κρέας και εάν υπάρχει DNA θα τα παραδώσουν σε φέρετρο» - Ανατριχιάζει η αδερφή του Γιάννη Βουτσινά

Τραγωδία Τέμπη: Ασύλληπτος θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας - «Ο αρραβωνιαστικός της...»