Έκτακτη απόφαση του Buckingham για την Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Φίλιππου λόγω κορωνοϊού

Τι συνέβη στη βασιλική οικογένεια

Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer και όλα οδεύουν προς την προετοιμασία για τον εμβολιασμό όλης της χώρας με προτεραιότητα όσους είναι άνω των 80 συμπεριλαμβανομένου την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η 94χρονη βασίλισσα και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και οι δύο κατά προτεραιότητα καθώς η ηλικία τους απαιτεί άμεσα αυτή την κίνηση. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το ζευγάρι δεν θα εμβολιαστεί λόγο θέσης και προνομίων αλλά καθαρά λόγω ηλικίας.

Expand player

Το βασιλικό ζεύγος μάλιστα θα δημοσιεύσει αυτή τη κινήση του ώστε να ενθαρρύνει και τον υπόλοιπο κόαμο να εμβολιαστεί.

Αυτός καθώς και στη Μεγάλη Βρετανία οι αρχές φοβούνται ότι οι αποκαλούμενοι αρνητές εμβολίων θα σπείρουν αμφιβολίες στον πληθυσμό. Θυμίζουμε πως την εποχή αυτή υπάρχει θύελλα αντιδράσεων για τη νέα σεζόν του The Crown που έχει ενοχλήσει σημαντικά το Buckingham.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν απαντήσει ακόμη σχετικά με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν να χορηγούνται την Τρίτη, με την βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών και των υγειονομικών.

Εκτός Buckingham για τα Χριστούγεννα η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Φίλιππος

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο αγαπημένος της σύζυγος Φίλιππος πρόκειται να περάσουν φέτος τα Χριστούγεννα μακριά από το παλάτι του Buckingham λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι δυο τους θα βρεθούν στο Ουίνσδορ ενώ παραδοσιακά τα Χριστούγεννα τα περνάνε στο εξοχικό τους στο Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ (ανατολική Αγγλία), μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας.

Όμως, μπροστά στην υγειονομική κατάσταση, η 94χρονη βασίλισσα και ο 99χρονος σύζυγός της, με εύθραυστη υγεία, αποφάσισαν να παραμείνουν στην κατοικία τους, που βρίσκεται στα περίχωρα του Λονδίνου.

«Έχοντας εξετάσει όλες τις συστάσεις των ειδικών, η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισαν να περάσουν φέτος τα Χριστούγεννα ήρεμα στο Ουίνδσορ», ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου των βασιλικών ανακτόρων.

Με περισσότερους από 59.000 νεκρούς και 1,5 εκατομμύρια κρούσματα, η Βρετανία είναι η πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης από την πανδημία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έφυγαν από το Buckingham η Kate Middleton και ο William

Το παράπονο της Μέγκαν Μαρκλ από την Kate Middleton