Ρένια Λουϊζίδου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια... Δεν το χωράει το μυαλό μου»

«Το βρήκα και γενναιότητα ενός χώρου να βγάλει τα "άπλυτα" του»

Στην κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα» παραχώρησε συνέντευξη η Ρένια Λουϊζίδου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για το κίνημα #metoo το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα καθώς οι καταγγελίες που βγήκαν στην επιφάνεια σόκαραν την κοινή γνώμη. Μάλιστα, από την άλλη δεν δίστασε να αναφερθεί και για την σχέση της με τον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος είναι προφυλακιστέος.

Οι δηλώσεις της Ρένιας Λουϊζίδου

«Ξέρω τον Πέτρο Φιλιππίδη πάρα πολλά χρόνια, από πολύ παλιά, όχι όμως πάρα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Είχαμε χαθεί για κάποιους λόγους. Μου είναι τρομακτικά στενάχωρο να σκέφτομαι έναν οποιονδήποτε άνθρωπο στη φυλακή και οποιονδήποτε άνθρωπο απολογούμενο για κάτι τόσο πολύ σοβαρό.

Expand player

«Πολλές φορές που κάνω την εικόνα, δεν το χωράει το μυαλό μου. Αλλά πολλά δεν χωράει το μυαλό μας και να που συμβαίνουν. Νομίζω πως με το metoo δεν χρεώθηκε τίποτα ο χώρος του θεάτρου, το φανταζόμουν από την αρχή να πω την αλήθεια.

Προσωπικά το βρήκα και γενναιότητα ενός χώρου να βγάλει τα «άπλυτα» του και να αντιμετωπίσει τους σκελετούς στη ντουλάπα του. Θέλω να πω ότι το βλέπω πως ο κόσμος το είδε με τον ίδιο. Σαν ότι είχατε τα κότσια να το κάνετε».

"Από τα πρώτα του βήματα, ο Πέτρος Φιλιππίδης..." - Η αποκάλυψη που έκανε για πρώτη φορά

Συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και στην Κατερίνα Καινούργιου παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής (3/12) η Ρένια Λουϊζίδου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Πέτρο Φιλιππίδη και στην υπόθεση του, με τον ίδιο να δέχεται ολοένα και περισσότερες καταγγελίες.

«Υπάρχει η ανυπόστατη φήμη ότι είμαι γουρλού, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να τη διαψεύδω. Δεν ήταν όλες μου οι δουλειές επιτυχημένες, αλλά υπήρχαν 2-3 που κράτησαν πολύ στον χρόνο.

Ο καθένας με την πράξη του δείχνει την τοποθετησή του. Είχε προειδοποιήσει ο Άρης Σερβετάλης την παραγωγή. Όσον αφορά σε εμένα είμαι πλήρως εμβολιασμένη και παίζω σε μια παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για εμβολιασμένους. Θα συζητούσα με συνάδελφο που δεν έχει εμβολιαστεί. Με τον συνάδελφο μου στη σκηνή δουλεύουμε χωρίς μάσκες, δεν παίζουμε με αυτά. Εγώ το φοβάμαι, φοβόμουν και το εμβόλιο, είμαι σε μια ηλικία που δεν μπορώ να παίζω με αυτά. Γενικά δεν μου αρέσει που σαν χώρος βρισκόμαστε τόσο εύκολα σε δημόσιο μαλλιοτράβηγμα για τις απόψεις μας.

Δεν έκανα άλλο παιδί, γιατί φοβόμουν. Είχα δύο αποβολές πριν από την εγκυμοσύνη. Όταν σταμάτησα να φοβάμαι ο Βίκτορας είχε γίνει 6 χρονών και το αφήσαμε. Μακάρι να μην είχα φοβηθεί, θα είχαν κάνει 2 και 3. Οι δύο αποβολές με έκαναν να είμαι κάθε μέρα σε καθεστώς πανικού και τρόμου, μην ξανασυμβεί.

Έχω απορρίψει κάτι που έγινε μεγάλη επιτυχία, αλλά το έκανα πολύ συνειδητά. Ήξερα ότι θα είναι καλό και θα σκίσει, αλλά εγώ επέλεγα να κάνω κάτι άλλο. Η πρώτη επιλογή για το “Καφέ της Χαράς” ήταν η Δήμητρα Ματσούκα».

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Όταν τον σκέφτομαι στη φυλακή σοκάρομαι βαθιά και δεν θα σταματήσει ποτέ να με σοκάρει ο άνθρωπος σε μια φυλακή. Δεν μπορώ να πω ότι εξεπλάγην, ήξερα όχι για τόσο ακραία πράγματα. Δεν ήξερα μέχρι που φτάνουν τα πράγματα. Ήξερα ότι πρόκειται για δύσκολη περίπτωση ανθρώπου στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Άνθρωπος με δύσκολη συμπεριφορά και δύσκολη διαχείριση. Εννιά στις δέκα περιπτώσεις κακοποιητικές συμπεριφάς είναι από κατάχρηση εξουσίας.

Συνεργαστήκαμε στα πρώτα του βήματα και η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, αλλά με δείγματα ότι δεν θα είναι εύκολο. Είναι ένας πάρα πολύ έντονος και ακραίος χαρακτήρας. Όλες του οι εκφάνσεις είναι πολύ μεγάλες και οι καλές του. Με νεύρα, με εντάσεις. Εγώ δεν ήμουν βολικά σε αυτό το περιβάλλον.

Για να κρατήσω τα καλύτερα από κάποιο σημείο και μετά, απέφευγα την επαφή. Είχα την τύχη να μπορώ να το κάνω. Είχα αλλού δουλειά και δεν το είχα ανάγκη, μπορούσα να κάνω την επιλογή. Αυτό το να φτάσουμε στο σημελιο να μας εξηγούν τα θύματα “γιατί τώρα;”, το θεωρώ φρικτό. Το θέατρο δεν βάλλεται. Δεν μου λείπει το ταλέντο κανενός. Δεν παθαίνει τίποτα το θέατρο αν του λείψει μια μονάδα» κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ραγίζει καρδιές η Ρένα Λουιζίδου - «Άσπρη μέρα δεν έχει ξημερώσει..»

Ρένια Λουιζίδου: Υπάρχει λόγος που μίλησε για τις αποβολές της - "Το λέω γιατί..."