«Να ανησυχείτε μόνο για...» - Τα πρώτα λόγια του Νίκου Βέρτη μετά τη δικαίωση από το δικαστήριο

«Σας αγαπώ όλους πολύ!»

Ο Νίκος Βέρτης έχει γίνει γνωστό πως είχε μια νομική εκκρεμότητα με πρώην συνεργάτη του, ο οποίος χειριζόταν τις οικονομικές υποχρεώσεις του τραγουδιστή. Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε και μάλιστα δικαιώθηκε ο καλλιτέχνης, αφήνοντας πίσω του όσα πήγαν να σπιλώσουν το όνομά του.

Παρά τις αντιφατικές με το αποτέλσμα θέσεις του πρώην οικονομικού του διευθυντή, ο Βέρτης από την πλευρά του εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία εξηγούσε όλα όσα έχουν συμβεί και στο τέλος με έναν πολύ τρυφερό τρόπο, εξέφραζε στο κοινό του την αμέριστη αγάπη του.

Expand player

Ο Νίκος Βέρτης δικαιώθηκε μετά τη δικαστική διαμάχη

«Διακόπτοντας την συνεργασία μου με κάποια άτομα, δέχτηκα μια σειρά από αμέτρητες ψευδείς εγκλήσεις και ψευδείς αγωγές εναντίον μου, ώστε να αναγκαστώ, με σκοπό να αποφύγω την δικαστική διαμάχη και την αρνητική δημοσιότητα, να τους καταβάλω χρήματα τα οποία δεν όφειλα για κανένα λόγο.

Η διαδικασία κατά την οποία κατηγορείσαι άδικα ενώπιον της Δικαιοσύνης με βάση τα ψέματα ανθρώπων που ευεργετήθηκαν επί σειρά ετών από εσένα, είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα, ακόμη και αν πρόκειται αποκλειστικά για οικονομικής φύσεως ζητήματα. Από την αρχή ωστόσο είχα εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν φοβήθηκα τα ψέματα της άλλης πλευράς, δεν υπέκυψα στις πιέσεις τους και περίμενα να δικαιωθώ.

Τέλος θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα και κλείνω, γιατί δεν μου αρέσει στη ζωή μου να δίνω έμφαση στα αρνητικά γεγονότα. Πολύς κόσμος παρακολουθώντας αυτή την άδικη περιπέτεια και συστηματική συκοφάντηση που υπέστην επί σειρά ετών, με ρωτούσε αν είμαι καλά, πάντα από πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω ένα ευχαριστώ όμως θα ήθελα να επισημάνω και κάτι…

Καλοί μου φίλοι, να ανησυχείτε μόνο για την υγεία, τα υλικά αγαθά μας ανήκουν μόνο παροδικά και όπως βλέπετε, δεν καθορίζουν την ευτυχία μας. Σας αγαπώ όλους πολύ!» έγραψε ο Νίκος Βέρτης.

Σκάνδαλο με τον Βέρτη - Το «YTON» απέκρυψε από την εφορία έσοδα 6,2 εκατ. ευρώ

Μετά την απόφαση της δικαστικής απόφασης για τον Νίκο Βερτή, ελεγκτές της ΑΑΔΕ πέρασαν την είσοδο του νυχτερινού κέντρου ΥΤΟΝ, στο οποίο εμφανίζεται ο τραγουδιστής, πριν από δύο περίπου εβδομάδες. Μετά τον έλεγχο στα βιβλία και τις ταμειακές μηχανές της επιχείρησης, ο οποίος δεν έχει περατωθεί ακόμη, ανακάλυψαν απόκρυψη εσόδων συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ, αλλά και τη μη απόδοση ΦΠΑ για το συγκεκριμένο ποσό, που ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ.

Τα 2.000.000 που δεν δηλώθηκαν είναι από την σεζόν 2019-2020, ενώ τα 3.000.000 προέρχονται από την επόμενη μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά τα συγκεκριμένα τεράστια ποσά που απέκρυψε η επιχείρηση, τα κλιμάκια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ αποφάσισαν να «ξεσκονίσουν» τα πάντα σε βάθος χρόνου και συνεχίζουν τον ενδελεχή έλεγχο των λογιστικών βιβλίων της επιχείρησης. Υπενθυμιζεται ότι, όπως έγραψε προ δύο ημερών το protothema.gr, τη σημαντική αυτή υπόθεση φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι έρευνες των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Οι ελεγκτές της Αρχής ενέργησαν απόλυτα μεθοδικά, κάνοντας χρήση των τεχνικών επιτόπιου ελέγχου, αλλά και των μέσων ψηφιακής ανάλυσης που διαθέτουν.

Σύμφωνα με πηγές, η έρευνα της ΑΑΔΕ έγινε ως εξής:

Στην αρχή, επισκέφθηκαν την επιχείρηση, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εκεί, έλεγξαν και τις έξι ταμειακές, που χρησιμοποιεί η επιχείρηση και, έχοντας εικόνα των όσων δηλώνει, διαπίστωσαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων και των όσων καταγράφουν οι φορολογικοί μηχανισμοί.

Στη συνέχεια, επειδή οι λογιστές της επιχείρησης επέλεξαν να μην προσκομίσουν τα απαιτούμενα παραστατικά και τιμολόγια, στην προθεσμία που προβλέπει ο νόμος, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, και άρχισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία, που είχαν στη διάθεσή τους...

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Βέρτη: «Αγχώθηκα λίγο μόλις είδα το τεστ θετικό»

Πένθος για τον Νίκο Βέρτη