Θάνος Ασκητής για υπόθεση Πάτρας: «Βρισκόμαστε σε ένα δολοφονικό φάσμα τριών ζωών...»

Οι δηλώσεις του καθηγητή ψυχιατρικής

Ο γνωστός δρ. Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και σεξολόγος Θάνος Ασκητής μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή «Live News», στο Mega. Με αφορμή την υπόθεση της Πάτρας και τα τρία μικρά κοριτσάκια (Τζωρτζίνα, Μαλένα και Ίριδα) ο καθηγητής αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου του γονιού (δείτε εδώ τη μεγάλη αποκάλυψη για το θάνατο της Μαλένας).

Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κατηγορείται για απόπειρα αυτοκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Πρόκειται για την υπόθεση που έχει διχάσει την κοινή γνώμη και η κατηγορούμενη συνεχίζει να απασχολεί τόσο τη δικαιοσύνη όσο και τα τηλεοπτικά μέσα.

Expand player

Οι δηλώσεις του Θάνου Ασκητή για το ρόλο του γονιού

«Όλοι να προβληματιστούμε όταν γίνουμε γονείς. Να δούμε τι γονείς είμαστε, όχι μέσω της εξάρτησης αλλά της συναισθηματικής φροντίδας. Όσοι κάνουν οικογένεια και αποκτούν παιδιά πρέπει να μην τα χρησιμοποιούν πίσω από την ανάγκη των συναισθηματικών αναγκών τους, είτε αλληλεξάρτησης που η ψυχική δομή των ανθρώπων αυτών με αστάθεια, εκφράζει».

«Βρισκόμαστε σε ένα δολοφονικό φάσμα τριών ζωών που αφαιρέθηκαν αλλά από την άλλη βλέπουμε και μια οικογένεια που έχει σημαντικά προβλήματα στο να διαχειριστεί το σπίτι της, τα παιδιά της και κυρίως ο καθένας τον εαυτό του. Η διαταραχή των ανθρώπων αυτών φαίνεται να είναι έκδηλη μπροστά στην παρορμητική συναισθηματική στέρηση, στην εξαντλητική ψυχολογία και στο βάθος των μηνυμάτων που ο ένας θέλει να εκπέμψει στον άλλον μέσω των παιδιών».

Ο κ. Ασκητής τονίζει πως η σχέση μεταξύ του ζευγαριού είναι πολύ σημαντική.

«Όταν γίνουμε γονείς πρέπει να δίνουμε τη ζωή μας στην σχέση μας. Το πρώτο κεφάλαιο είναι εγώ και συ, και ύστερα γονείς».

Ο μεγάλος προβληματισμός στην σχέση Μάνου – Ρούλας «είναι η στέρηση των παιδιών ως τιμωρητική προβολή. Αν είναι έτσι τα πράγματα, μιλάμε για μια απόλυτη ασυνεννοησία, για μια διαταραχή συναισθηματικής επικοινωνίας και έλλειψη ενσυναίσθησης».

Ο δικηγόρος της σπιτονοικοκυράς βάζει στο στόχαστρο τον Μάνο και την Ρούλα

Λίγα 24ωρα μετά το τροχαίο του ατύχημα ο δικηγόρος της Ευγενίας Κούτρα, της σπιτονοικοκυράς στην Πάτρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στον αέρα του «Live News», τονίζοντας ότι το ζεύγος Δασκαλάκη είχε σταματήσει να πληρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος από το 2017.

«Υπάρχει μία ομολογία του είναι αυταπόδεικτη, του Μάνου Δασκαλάκη. Παραδέχτηκε ότι η μηχανή έχει αγοραστεί με χρήματα της Ευγενίας Κούτρα, οπότε υπάρχουν δύο ευθύνες: η κακουργηματική απάτη που ξεπερνά τις 30.000 ευρώ ή η υπεξαίρεση, που και αυτή πάλι είναι κακουργηματική», είπε στο MEGA και τόνισε πως θα κινηθεί εναντίον του Μάνου Δασκαλάκη.

«Μεταξύ τους έχει διαρρηχθεί η σχέση τους και τα μηνύματα αποδεικνύουν ότι τα χρήματα που έχουν ξοδέψει για τον πολυτελή βίο τους ήταν από τα χρήματα της Ευγενίας Κούτρα».

Μάλιστα ο γνωστός δικηγόρος προσπαθήσει να μιλήσει με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία όμως αρνήθηκε να απαντήσει σε όλα όσα έχει θέσει επί τάπητος το εξώδικο, δηλαδή για τα χρέη, τα κλειδιά του ακινήτου και τα αντικείμενα του σπιτιού που εξαφανίστηκαν.

Επιπλέον ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως οι λογαριασμοί του ρεύματος ήταν απλήρωτοι από το 2017 κι έπειτα, με την ΔΕΗ να αναγκάζεται να διακόψει το ρεύμα του ακινήτου το 2021.

«Υπάρχει κι άλλος διάλογος και μηνύματα με τα υπονοούμενα για τη σπιτονοικοκυρά. Ποιος χρησιμοποιούσε το σπίτι, ποιος πούλησε τα αντικείμενα και πως γινόταν αυτός ο πολυτελής βίος, όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα σε διαλόγους», αποκάλυψε ο κ. Θεοδωρόπουλος, αναφέροντας πως έρχονται στο φως και άλλα αποκαλυπτικά μηνύματα που αντάλλασσαν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Αυτό είναι το μυστικό που ξεκλειδώνει τις ευθύνες, είναι το ένοχο μυστικό που είχαν μεταξύ τους για την σπιτονοικοκυρά».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάτρα: «Έχουν μαζευτεί πολλά για το ζευγάρι» - Οι νέες συλλήψεις που αναμένεται να γίνουν

Πάτρα: Μεγάλα ονόματα δικηγόρων "διεκδικούν" να αναλάβουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου