«Δεν είναι πρότυπο αυτό» - Το κατακεραύνωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους τράπερς

«Δεν είναι μαγκιά να χρησιμοποιείς μια γλώσσα η οποία είναι υποτιμητική για τις γυναίκες»

Το πρωί του Σαββάτου 26/11 ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται», ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε για διάφορα θέματα, ένα ήταν και το ζήτημα της Κιβωτού του Κόσμου(δείτε εδώ τι είπε) ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την νέα μουσική τάση με τους τράπερς.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους τράπερς

«Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν το θάρρος να καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης αλλά και κακοποίησης» είπε ο Πρωθυπουργός.

Expand player

«Εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος» πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι «έχουμε δρόμο να κάνουμε ακόμα». «Εχουμε στελεχώσει κέντρα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα, τα έχουμε φτιάξει τελείως διαφορετικά, πιο φιλικά. Είναι στελεχωμένα από γυναίκες αστυνομικούς. Επίσης έχουμε την γραμμή 15900 που δέχεται καταγγελίες και δίνει κατευθύνσεις σε γυναίκες που καταγγέλλουν ένα περιστατικό. Σε λίγο θα έχουμε και το panic button που θα ειδοποιεί αυτόματα την αστυνομία αν μία γυναίκα κινδυνέψει» είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του επί του θέματος.

Στην συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισήμανε το πόση σημασία έχει η εκπαίδευση των παιδιών ώστε να αποφεύγονται περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε ένα είδος μουσικής, την οποία δεν κατονόμασε αλλά φωτογράφισε, η οποία, όπως είπε, «αντιμετωπίζει ως αντικείμενα τις γυναίκες».

«Ενοχλούμαι από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί αυτή η μουσική» είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι ως φιλελεύθερος πολιτικός δεν αρέσκεται σε περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης.

Στο twitter απ' την άλλη επικράτησε "Ο" χαμός με την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλοι χρήστες έγιναν έξαλλοι λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να γίνει συμπαθείς μέσω της συνέντευξης του, άλλοι πάλι θέλησαν να κάνουν χιούμορ με αφορμή τα σχόλια που κυκλοφορούν από διάφορους και λένε πως είναι... γρουσούζης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Θα πέσετε από τα σύννεφα με ότι βγει στο φώς» - Οι νέες δηλώσεις του Πάτερ Αντώνιου για αλήθειες και ανάληψη ευθυνών

«Συνάντησα έναν άνθρωπο...» - Η αποκάλυψη της Βάνας Μπάρμπα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη