Πεντικιούρ στο σπίτι - Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης

Ετοίμασε τα εργαλεία σου!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πεντικιούρ στο σπίτι - Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης

Τώρα που είσαι συνέχεια στο σπίτι και είναι κλειστά τα μαγαζιά, πρέπει να κάνεις δυστυχώς μόνη σου το πεντικιούρ στο σπίτι και εμείς σου έχουμε βρει τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης προκειμένου να το κάνεις κι εσύ και να μην δημιουργήσεις μπάχαλο!

Οι επίσημες εμφανίσεις και οι διακοπές μοιάζουν να είναι πλέον μία μακρινή ανάμνηση, οπότε ο μόνος λόγος για να κάνεις πλέον πεντικιούρ δυστυχώς είναι για προσωπική ευχαρίστηση, και η αλήθεια είναι πως σε μία τέτοια κρίσιμη εποχή το χρειάζεσαι.

Πώς θα κάνεις το πεντικιούρ στο σπίτι

Το πεντικιούρ αποτελεί έναν πολύ ωραίο τρόπο για να φτιάξεις τα πόδια σου και να περιποιηθείς, ενώ μία παραδοσιακή θεραπεία, περιλαμβάνει το μούλιασμα των ποδιών σε ζεστό νερό με σαπούνι για να μαλακώσουν.

Τα νύχια των ποδιών κόβονται γίνονται τετράγωνα, ενώ αφαιρούνται και όλα τα σκληρά σημεία που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από τα τακούνια ή τις σόλες των παπουτσιών μας. Τελειώνουμε με ένα μασάζ στα πόδια και περνάμε τα νύχια μας μανό, ενώ πρέπει να δεις και το φλοράλ trend της νέας σεζόν.

Πεντικιούρ στο σπίτι

Το τρικ που χρειάζεσαι

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το παλιό μανό, να κόψετε τα νύχια σας και να τα λιμάρετε, πριν τα βουτήξετε στο νερό για να αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση μπορεί να δημιουργηθεί από τα άλατα. Κάντε ένα καλό σκραμπ στα πόδια σας για να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και κάντε τους μασάζ με λάδι σώματος. Για λίγο καιρό αφήστε τα νύχια σας χωρίς μανό για να αναπνεύσουν.

Το μανό που θα επιλέξουμε

Όλα έχουν να κάνουμε το top coat που θα επιλέξεις για να έχουν ματ ή γυαλιστερό τελείωμα, ενώ από αυτό εξαρτάται και το πόσο καιρό θα κρατήσει το πεντικιούρ σου.

Πόσο κρατάει το πεντικιούρ;

Συνήθως μπορεί να κρατήσει από 4 έως 6 εβδομάδες, περισσότερο δηλαδή από ένα μανικιούρ μιας και δεν το αγγίζουμε τόσο όσο τα χέρια μας.