Βιταμίνη K: Την γνώριζες; Αν όχι από εδώ και πέρα θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος για το δέρμα σου

Οι βιταμίνες A, C και Ε είναι so last year!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Βιταμίνη K: Την γνώριζες; Αν όχι από εδώ και πέρα θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος για το δέρμα σου

Βιταμίνη K. Την γνώριζες; Αν όχι από εδώ και πέρα θα γίνει ο καλύτερος φίλος για το δέρμα σου. Όσον αφορά τις βιταμίνες που πρέπει να παίρνουμε για να διατηρήσουμε τα μαλλιά / το δέρμα / τα νύχια / όλα τα παραπάνω σε άριστη κατάσταση, όλα μπορούν να γίνουν λίγο συντριπτικά.

Όσον αφορά τις βιταμίνες που πρέπει να παίρνουμε για να διατηρήσουμε τα μαλλιά / το δέρμα / τα νύχια / όλα τα παραπάνω σε άριστη κατάσταση, όλα μπορούν να γίνουν λίγο συντριπτικά.

Στην πραγματικότητα, φτάνουμε στο σημείο όπου χρειαζόμαστε ένα ημερολόγιο για να σημειώσουμε όλα τα συμπληρώματα που πρέπει να παίρνουμε. Γιατί; Επειδή μόλις προσθέσαμε την τελευταία βιταμίνη στο μυαλό μας.Μιλάμε για τη βιταμίνη Κ, και σίγουρα αξίζει να επαναπροσδιορίσετε τον καθημερινό σας διοργανωτή βιταμινών.

Η νεότερη βιταμίνη στη σκηνή είναι η K. Ενώ μπορεί να μην είναι αυτή που θα σας προσφέρει «στιγμιαίο λαμπερό δέρμα», έχει έναν τόνο οφέλη για την υγεία μας, τα οποία θα μας βοηθήσουν να το κρατήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (στο τουλάχιστον ελπίζουμε).

Ο Shabir Daya είναι φαρμακοποιός της Victoria Health και συμφωνεί ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε τη βιταμίνη Κ, «Όταν σκεφτόμαστε βιταμίνες οι πιο συνηθισμένες που θυμίζουν συνήθως είναι βιταμίνη C, D, E κ.λπ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι 99 στα 100 άτομα θα μπορούσαν να έχουν ανεπάρκεια σε βιταμίνη Κ. Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν τον ζωτικό ρόλο που παίζει η βιταμίνη Κ για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, οπότε σίγουρα δεν είναι μια βιταμίνη για παράβλεψη. ". Δείτε ωστόσο και άλλα 5 βήματα για να λάμπει η επιδερμίδα σας

Τι είναι η βιταμίνη Κ;

Η βιταμίνη Κ είναι μέρος μιας ομάδας βιταμινών που έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως για να βοηθήσει στην επούλωση πληγών. Για να μην πάρετε πολύ επιστημονικά, αλλά τα κύρια συστατικά της βιταμίνης k είναι τα K1 και K2 που είναι χρήσιμα με πολύ διαφορετικούς τρόπους.

Το K1 μπορεί να βρεθεί στην αγαπημένη σας σαλάτα, κυρίως σε λάχανο και σπανάκι, επίσης, στα πράσινα υγιή κομμάτια. Εμφανίζεται επίσης σε έλαια βιταμινών και δημητριακά. Ακούγεται σχεδόν πολύ υγιές.

Εν τω μεταξύ, το K2 κρύβεται σε ζυμωμένα τρόφιμα και ζωικά προϊόντα (κρόκοι αυγών, βούτυρο κ.λπ.) και παράγεται επίσης από τα βακτήρια στο έντερο μας. Ξέρεις τι λένε, χαρούμενο έντερο, χαρούμενο δέρμα.

Βιταμίνη K δέρμα

Ποια είναι τα οφέλη της βιταμίνης Κ;

Η κύρια λειτουργία της βιταμίνης Κ είναι η ενεργοποίηση πρωτεϊνών στο σώμα που είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την προστασία της καρδιάς και τη διασφάλιση της υγείας των οστών μας στο βέλτιστο.

Ο Margo Marrone, ιδρυτής του The Organic Pharmacy εξηγεί: «Η βιταμίνη Κ είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και είναι πιο γνωστή ως η βιταμίνη πήξης του αίματος. Το σώμα μας το χρειάζεται για να παράγει ένα μόριο που βοηθά στην πήξη του αίματός μας. Ρυθμίζει επίσης τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, συνεπώς ασχολείται με την υγεία των οστών.

Το σώμα σας θα στείλει κυρίως το K1 κατευθείαν στο συκώτι σας, καθώς είναι το όργανο που απορροφά τις βιταμίνες που καταναλώνετε, το καθιστά σημαντική βιταμίνη εάν υποφέρετε ποτέ από ηπατική νόσο καθώς μειώνει την πήξη του αίματος.

Μια πρόσφατη μελέτη έχει δείξει ότι το K2 μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου κατάγματος των οστών, αλλά και τα δύο έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση του ασβεστίου από την εναπόθεση στις αρτηρίες σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις.