Αυτό είναι το τρικ για να μαυρίσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς σολάριουμ!

Όλα τα μυστικά!

Αυτό είναι το τρικ για να μαυρίσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς σολάριουμ!

Αυτό είναι το τρικ για να μαυρίσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς σολάριουμ!

Αν είσαι από εκείνες που δεν θέλουν να πάνε για σολάριουμ το καλοκαίρι, αλλά ακόμα και στην παραλία δεν βλέπεις θεαματικά αποτελέσματα στο μαύρισμα σου, ήρθε η ώρα να μάθεις κάτι...

Τα μυστικά του τέλειου μαυρίσματος:

Βασικός κανόνας είναι η απολέπιση.



Νεκρά Κύτταρα: Το μυστικό λοιπόν είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει πριν βγείτε στην παραλία, να απολεπίσετε καλά το σώμα σας, διαδικασία που μπορείτε να την ακολουθείτε 1-2 φορές την εβδομάδα. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε στην αγορά μεγάλη ποικιλία από scrub σώματος, με διαφορετικές συστάσεις και αρώματα το καθένα. Παρόλα αυτά όμως, εμείς θα σας προτείνουμε μια σπιτική συνταγή για scrub σώματος, η οποία λειτουργεί εξίσου καλά. Φτιάξτε τo δικό σας φυσικό λάδι μαυρίσματος!

Homemade Scrub Σώματος: Θα χρειαστείτε, 1½ κουταλιά μαύρη ζάχαρη, 3 κουταλιές φυτικό βούτυρο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ή απλό λάδι κουζίνας, τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ και έπειτα το απλώνετε στο σώμα σας κάνοντας ελαφριές κυκλικές και κινήσεις.

Φάε καρότα πριν βγεις στην παραλία

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα, δηλαδή τροφές που αυξάνουν την έκκριση της μελανίνης στον οργανισμό, αυτής της πολύτιμης ουσίας που ευθύνεται για το σκούρο δέρμα και την προφύλαξη του δέρματος από τον ήλιο. Η μελανίνη ενισχύεται κυρίως με τη βιταμίνη Α και την β- καροτίνη που προέρχεται από τροφές όπως τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα καρότα, το καρπούζι και το πεπόνι, το μάνγκο, οι γλυκοπατάτες, η κολοκύθα, το σπανάκι, τα αυγά, το ψάρι, το ελαιόλαδο και το μπρόκολο.

7 +1 tips για να μην ζεσταίνεσαι την ώρα του ύπνου!

Το καλοκαίρι πλέον είναι εδώ και οι θερμοκρασίες, τις τελευταίες μέρες, έχουν ανέβει πολύ. Και μπορεί οι μέρες αυτές να αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να βρεθείς κοντά στη θάλασσα και περάσεις τη μέρα σου εκεί, απολαμβάνοντας τον ήλιο, όμως τι γίνεται όταν επιστρέφεις σπίτι και ειδικότερα το βράδυ, όταν έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να κοιμηθείς, παρά τη ζέστη;

Αν δεν έχεις κλιματιστικό και θέλεις να μην υποφέρεις, αλλά και να κάνεις έναν πιο δροσερό ύπνο, ακολούθησε τα παρακάτω tips για να βελτιώσεις την κατάσταση.

Αν όμως έχεις κλιματιστικό, δες τι μπορείς να κάνεις!

Tips για να μην ζεσταίνεσαι την ώρα του ύπνου:
Προτίμησε τα βαμβακερά και σατέν σεντόνια, και όχι εκείνα από πολυεστέρα. Τα δύο πρώτα επιτρέπουν τη κυκλοφορία του αέρα και εμποδίζουν τον ιδρώτα να δημιουργήσει υγρασία, αφήνοντας στο σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου δροσερό και στεγνό.

Απόφυγε τις πυτζάμες και προτίμησε να φορέσεις ένα αέρινο φόρεμα ή κοιμήσου ακόμα και γυμνή για περισσότερη άνεση.

Πρόσεχε ποιες τροφές καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και ειδικότερα, λίγο πριν κοιμηθείς.

Απόφυγε τα βαριά και πικάντικα φαγητά και προτίμησε λαχανικά και φρούτα, που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού που θα σε ενυδατώσουν.

Απόφυγε το αλκοόλ, αφού προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ενώ μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμός σου πίνοντας ημερησίως δύο λίτρα νερό.

Κάνε ένα δροσερό ντους, λίγο πριν κοιμηθείς.

Σβήσε όλα τα φώτα στο υπνοδωμάτιό σου και απενεργοποίησε όσες συσκευές δε χρησιμοποιείς, μιας και εκπέμπουν θερμότητα.

Μην ανοίγεις παντζούρια και παράθυρα, αφού το μόνο που θα καταφέρεις (σε συνθήκες καύσωνα) είναι να αφήσεις τη ζέστη να μπει στο σπίτι. Διατήρησε το δωμάτιό σου όσο πιο σκοτεινό γίνεται.

Μην εκτίθεσαι για πολλές ώρες στον ήλιο, αφού το σώμα σου απορροφά τη θερμότητα και τη διατηρεί για ώρες.