Αυτό είναι το απόλυτο μυστικό για να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σου!

Το tip που δε γνώριζες!

Αυτό είναι το απόλυτο μυστικό για να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σου!

Αυτό είναι το απόλυτο μυστικό που χρειάζεσαι για να αφαιρέσεις τη βαφή των μαλλιών από το δέρμα σου και να ησυχάσεις μια για πάντα!

Το να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι απαιτεί χρόνο, υπομονή και κινήσεις ακριβείας, όμως ακόμα και οι πιο έμπειροι colorists είναι πιθανό να κάνουν αυτό το λάθος. Να τους ξεφύγει δηλαδή λίγη ποσότητα βαφής μαλλιών, με αποτέλεσμα το δέρμα να γεμίσει κηλίδες.

Θέλετε κι εσείς μακριά και υγιή μαλλιά; Τότε θα πρέπει να κάνετε scalping!

Ο τρόπος για να τις αποφύγεις είναι λίγο πολύ γνωστός. Στην περίπτωση που δεν έχεις αγοράσει κάποιο ειδικό προϊόν που εφαρμόζεται περιμετρικά του κεφαλιού, τότε η βαζελίνη είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση, καθώς δημιουργεί ένα εμπόδιο μεταξύ της βαφής και του δέρματος. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχεις ήδη λερωθεί και λίγες ώρες μετά πρέπει να βγεις έξω;

Πριν σε πιάσει πανικός και αρχίσεις και τρίβεις με μανία το δέρμα σου, σου προτείνω να δοκιμάσεις δύο προϊόντα που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι σου και να τα εφαρμόσεις τοπικά για να εξαφανίσεις τους λεκέδες από τη βαφή μαλλιών, σε χρόνο dt. Αναφέρομαι στο scrub προσώπου και το ελαιόλαδο. Αρκεί να αναμείξεις μια μικρή ποσότητα από τα δύο αυτά θαυματουργά προϊόντα και να κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις εκεί που υπάρχουν οι ανεπιθύμητες κηλίδες. Το ελαιόλαδο βοηθά ώστε να ξεθωριάσει το χρώμα. Αφού κάνεις το απαλό μασάζ, καθάρισε το δέρμα σου με μια μαλακή πετσέτα και ξέπλυνε με νερό.

Να θυμάσαι απλά, πως όσο περισσότερη ώρα παραμένει η βαφή στο δέρμα, τόσο χειρότερο είναι το αποτέλεσμα και τόσο πιο δύσκολη η διαδικασία για να την αφαιρέσεις εκείνη τη στιγμή, οπότε με το που εντοπίσεις τον λεκέ, θα πρέπει να δράσεις άμεσα.

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 4 SOS tips για να μην λαδώνουν τα μαλλιά σας!

Το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό στα μαλλιά σου! Το αποτέλεσμα είναι να λαδώνουν συνέχεια, Εμείς όμως σου έχουμε την λύση. Μάθε και εσύ τα 4 SOS tips που θα σε σώσουν! Κορίτσια προσοχή!

1.Πρόσεχε το πιστολάκι
Χρησιμοποίησε ζεστή βαμβακερή πετσέτα αντί για θερμό αέρα, προτείνει η hair stylist Μαρία Δήμηζα. Καθώς τρίβεις απαλά τις ρίζες για να στεγνώσουν, προσπάθησε ταυτόχρονα να ανασηκώνεις τις τρίχες προς τα πάνω για να στεγνώσουν γρηγορότερα. «Και να θυμάσαι: το φορμάρισμα με πιστολάκι είναι καταστροφικό και για την υγεία των μαλλιών σου» τονίζει η ειδικός.

2.Κάνε μια θεραπεία
Εάν είναι σπαστά και ατίθασα, δοκίμασε μία θεραπεία κερατίνης που θα σε απαλλάξει από το καθημερινό styling.

3.Απόφυγε το styling
Το καθημερινό χτένισμα με θερμό αέρα, το ψαλίδι, η πρέσα ισιώματος, ακόμη και η χρήση ακατάλληλων προϊόντων αφυδατώνουν την τρίχα, κάνουν την εξωτερική στιβάδα της πιο τραχιά και, επομένως, πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. «Αυτό δε σημαίνει ότι αφήνουμε τα μαλλιά μας αχτένιστα, απλώς κάνουμε το styling με το σωστό τρόπο ώστε να είναι πιο ανώδυνο γι’ αυτά» επισημαίνει η Αθηνά Τζάνετ – Κορώση. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα από τη θερμότητα και ποτέ, μα ποτέ, μην ακουμπάς το πιστολάκι πάνω τους.

4.Το μυστικό για μαλλιά που μυρίζουν
Εάν δεν έχεις χρόνο για λούσιμο, μεταμόρφωσε τα… καπνισμένα σου μαλλιά με το εξής κόλπο: πασπάλισέ τα με μαγειρική σόδα, γύρνα το κεφάλι σου κάτω και βούρτσισέ τα για να φύγει η σκόνη. Κατόπιν, άπλωσε πλούσια στρώση hair spray με αλκοόλ και τίναξέ τα δυνατά καθώς ανεβάζεις το κεφάλι σου. Είσαι έτοιμη!

4 tips για να έχετε λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι!

Για υγιή και δυνατά μαλλιά!

Το καλοκαίρι καταστρέφει πιο εύκολα τη τρίχα λόγω του ήλιου και της θάλασσας. Γι αυτό σας δίνουμε 4 tips για να έχετε λαμπερά μαλλιά όλη τη θερινή σεζόν!

Η περιποίηση των μαλλιών είναι αναγκαία και δεν θα έπρεπε να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Ειδικά ο συνδυασμός της θερμότητας με το αλάτι της θάλασσας επηρεάζει αρκετά αρνητικά την τρίχα μας και πόσο μάλλον αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα. Ακολουθώντας όμως τα παρακάτω tips θα έχετε λαμπερά και όμορφα μαλλιά όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο!

  1. Χρησιμοποιήστε ένα φουλάρι ή καπέλο για να καλύψετε το κεφάλι σας όταν βρίσκεστε κάτω από τον ήλιο, έτσι θα βοηθήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας να διατηρήσει την υγρασία του, ενώ θα το προστατεύσετε και από τις ακτίνες UV.
  2. 2. Το συχνό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας μεγαλύτερη την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι λαδώνουν τα μαλλιά σας και χρειάζονται λούσιμο. Αντ’ αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό φυσικό ή ξηρό σαμπουάν, για να μειώσετε την υπερβολική λιπαρότητα.

    3. Για να τα ενυδατώσετε μπορείτε να τα ξεπλύνετε με μηλόξυδο διαλυμένο σε νερό. Επίσης, η χρήση του λαδιού καρύδας 2 φορές την εβδομάδα θα χαρίσει στα μαλλιά σας ενυδάτωση και θρέψη.

    4. Υπάρχουν σαμπουάν που παρέχουν UV προστασία, αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν πολλά χημικά. Αν δεν έχετε αντηλιακό μαλλιών, μπορείτε να βάλετε λίγο από αυτό που χρησιμοποιείτε για το σώμα σας.