Βάλε κανέλα στο πρόσωπό σου και κάνε την επιδερμίδα σου να λάμπει με μόνο 2+1 υλικά!

Θα σε "τρελάνει" το αποτέλεσμα!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βάλε κανέλα στο πρόσωπό σου και κάνε την επιδερμίδα σου να λάμπει με μόνο 2+1 υλικά!

Τώρα μπορείς με μόλις 2+1 υλικά να κάνεις κι εσύ την επιδερμίδα σου να λάμπει πιο πολύ από ποτέ! Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις κανέλα στο πρόσωπό σου!

Εάν νομίζετε πως η κανέλα χρησιμοποιείται μόνο για να δίνει άρωμα στις μαγειρικές σας, κάνετε λάθος! Ξεχάστε λοιπόν αυτά που ξέρετε, μπείτε στην κουζίνα σας και ετοιμαστείτε να φτιάξετε την καλύτερη μάσκα με κανέλα.

Αλλά μιας θα μπείτε στην κουζίνα μη χάσετε την ευκαιρία να φτιάξετε και αυτά τα υπέροχα τραγανά κουλουράκια με κανέλα.

Η κανέλα έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και έτσι αυτή η μάσκα μπορεί να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα μετά από λίγες μόνο χρήσεις. Πρόκειται άλλωστε για το μπαχαρικό που έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως... ελιξήριο νεότητας!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τη μάσκα ομορφιάς με τις ευεργετικές ιδιότητες η οποία είναι ικανή να προλάβει τη δημιουργία ρυτιδών.

Τι θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Αφού ανακατέψουμε τα υλικά, απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνουμε να δράσει 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν;

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν από τη δημοσιότητα;

Σύμφωνα με έρευνα διατροφολόγων, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ισχύει όμως αυτό για όλες τις κανέλες που κυκλοφορούν στην αγορά;

Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης!

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.