Κυτταρίτιδα τέλος! Το κόλπο με το ελαιόλαδο και το θαλασσινό αλάτι που δεν αποκαλύπτουν οι αισθητικοί

Το σπιτικό scrub που θα σε σώσει!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κυτταρίτιδα τέλος! Το κόλπο με το ελαιόλαδο και το θαλασσινό αλάτι που δεν αποκαλύπτουν οι αισθητικοί

Το αιώνιο πρόβλημα της κυτταρίτιδας! Πλησιάζει το καλοκαίρι και είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό. Εκτός από τη γυμναστική, το νερό και τη σωστή διατροφή, μπορείς να ακολουθήσεις κι αυτό το κόλπο με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι και να δεις φουλ αποτελέσματα! Δεν το λένε ούτε οι αισθητικοί αυτό...

Σύμμαχος στον αγώνα μας κατά της κυτταρίτιδας; Η φύση! Βρήκαμε, λοιπόν, το πιο εύκολο και γρήγορο scrub με θαλασσινό αλάτι, που θα τη μειώσει αισθητά και θα κάνει την επιδερμίδα μας λεία σε αυτά τα σημεία.

Θα χρειαστείτε, λοιπόν:

  • 1 φλιτζανάκι θαλασσινό αλάτι
  • 5 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 5 κουταλάκια του γλυκού αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (λεβάντα κ.λ.π)

Κι αν θες να σφίξεις γενικά το σώμα σου δοκίμασε κι αυτό το σπιτικό scrub με μαγειρική σόδα!

Η προετοιμασία θα σας πάρει λιγότερο από ένα λεπτό!

  • Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα συστατικά και αναμίξτε scrub πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα.
  • Περιμένετε 5 λεπτά και ανακατέψτε το μείγμε ξανά.
  • Το scrub είναι έτοιμο.
  • Αν θέλετε μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι. Χρησιμοποιήστε το την ώρα του μπάνιου, απλώνοντάς το πάνω στην προβληματική περιοχή, κάνοντας παράλληλα μασάζ.
  • Στο τέλος, ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως από μόνο του ένα scrub ή μια κρέμα δεν μπορεί να κάνει θαύματα!

Η ισορροπημένη διατροφή, η σωστή ενυδάτωση και η άσκηση συμβάλλουν σημαντικά!

4 θαυματουργές μάσκες κατά της κυτταρίτιδας!

Κυτταρίτιδα τέλος με scrub ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι

  • Μάσκα από καφέ:Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Βάλε σ’ένα μπολ, ¼ του φλυτζανιού κατακάθι από ελληνικό καφέ, 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε το μίγμα, στα σημεία που έχεις πρόβλημα και τύλιξε τα με μία διαφανή μεμβράνη. Αφού το αφήσεις για 15 λεπτά, ξέπλυνε καλά και στο τέλος βάλε μια ενυδατική κρέμα.
  • Μάσκα με λεμόνι και μέλι:Η μάσκα αυτή, είναι σύμμαχος κατά της κυτταρίτιδας αλλά και του τοπικού πάχους. Σ’ ένα μπολάκι βάζουμε μισό λεμόνι, 5 κουταλιές του γλυκού μέλι και 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι. Ανακατεύεις τα υλικά και το απλώνεις στο σώμα σου, κάνοντας απαλό μασάζ. Τύλιξε με μια διαφανή μεμβράνη, τα σημεία που άπλωσες το μείγμα για 20 λεπτά. Και ξεπλένεις.
  • Peeling με ελαιόλαδο:Θα χρειαστείς ένα κουταλάκι του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (θαλασσινό). Ανακατεύεις τα υλικά και τρίβεις το μείγμα πάνω στα προβληματικά σημεία. Ξεπλένεις πολύ καλά!
  • Μάσκα με λεμόνι και ζάχαρη:Παίρνεις μισό λεμόνι, ¼ του φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο και 1 κούπα ζάχαρης. Τα ανακατεύεις μέχρι να γίνει παχύρευστο το μίγμα. Το απλώνεις πάνω σου με κυκλικές κινήσεις και αν έχεις γάντι απολέπισης ακόμα καλύτερα. Είναι ένα είδος απολέπισης, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα καλύτερα, να μην κάνεις αυτή τη μάσκα.