Το μυστικό που κρύβουν όλοι οι αισθητικοί - Αποτρίχωσε το μουστάκι σου με μαγειρική σόδα

Για να μην γίνει... μουστακαλής

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το μυστικό που κρύβουν όλοι οι αισθητικοί - Αποτρίχωσε το μουστάκι σου με μαγειρική σόδα

Ένα από τα πολλά μυστικά που κρύβουν οι αισθητικοί, είναι πως μπορείς να κάνεις αποτρίχωση στο πρόσωπό σου ακόμα και με μαγειρική σόδα. Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, ωστόσο, γίνεται και χωρίς πόνο αλλά με αρκετή υπομονή. Ενώ, πολλά μυστικά κρύβουν και οι κομμώτριες για τα μαλλιά.

Συγκεκριμένα, θα χρειαστείς λίγη σόδα μαγειρική, νερό και λίγες ημέρες μέχρι να δεις το αποτέλεσμα που θα σε ικανοποιήσει.

Το μείγμα για αποτρίχωση προσώπου με μαγειρική σόδα

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 200mL βραστό νερό

Αποτρίχωσε το μουστάκι σου με μαγειρική σόδα

Διαδικασία

  • Αναμείξτε τη σόδα με το βραστό νερό και αφήστε το διάλυμα να κρυώσει.
  • Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβακιού στο διάλυμα και στη συνέχεια στραγγίξτε το.
  • Στερεώστε στα σημεία με τριχοφυΐα με επίδεσμο.
  • Αφήστε το για μια νύχτα. Το πρωί, αφαιρέστε τον επίδεσμο, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε μια θρεπτική ενυδατική κρέμα.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία κάθε μέρα μέχρι να παρατηρήσετε διαφορά.

Αυτό το διάλυμα αφυδατώνει τα θυλάκια των τριχών με αποτέλεσμα να πέσουν. Επειδή όμως η σόδα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, κάντε μια δοκιμή πριν δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία.

Με μαγειρική σόδα εξαφανίζεις και τον ερεθισμό από το ξύρισμα

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι πολλές και μπορεί να σου λύσει προβλήματα στο άψε σβήσε και πολύ οικονομικά. Ένα από αυτά είναι στον ερεθισμό και τις κοκκινίλες των ποδιών σου μετά από το πολύ ξύρισμα, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε.

Η μαγειρική σόδα θαυματουργή σε οτιδήποτε αφορά την ομορφιά και την περιποίηση, ειδικά του σώματος, μιας και βοηθά πολύ και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Για να ανακουφίσετε τους ερεθισμούς από το ξύρισμα, βάλτε δύο κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερό, ανακατέψτε και απλώστε με τα χέρια σας στα πόδια σας.

Μαγειρική σόδα ξύρισμα ποδιών