Μυρμήγκια τέλος με αυτό το κόλπο! Πασπάλισε μαγειρική σόδα με...

Θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μυρμήγκια τέλος με αυτό το κόλπο! Πασπάλισε μαγειρική σόδα με...

Είναι γνωστό πως η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή και σωτήρια για πάρα πολλά διαφορετικά πράγματα, ειδικά όσον αφορά τις δουλειές και την καθαριότητα του σπιτιού.

Είναι ένα εξαιρετικό οικονομικό προϊόν που μπορείς να βρεις στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο τα μικρά "θαύματα" που κάνει είναι πολλά, ειδικά στα ρούχα και στην μυρωδιά. Ένα από αυτά αφορά τα μυρμήγκια.

Πώς μπορείς να απαλλαχθείς από τα μυρμήγκια μόνο με μαγειρική σόδα

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πασπαλίσεις ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει. Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου.

Πώς μπορείς να απαλλαχθείς από τα μυρμήγκια μόνο με μαγειρική σόδα 

Μαγειρική σόδα και.... μέλισσες

Το καλοκαίρι ένας μεγάλος κίνδυνος που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε είναι τα τσιμπήματα από διάφορα έντομα, τα οποία μπορεί να καταστούν μοιραία, όπως η Μέλισσες ή η Σφήκα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με απλά υλικά, όπως η μαγειρική σόδα.

Μιλώντας για καλοκαιρινούς κινδύνους, ένας ακόμη πολύς σοβαρός είναι και το έγκαυμα από τον ήλιο, το οποίο μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε με μαγειρική σόδα - δείτε εδώ πως.

Εάν δεν είστε αλλεργικοί απλά αφαιρέστε το κεντρί.

Αν είναι ορατό (πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μέλισσα, αφού οι σφήκες δεν αφήνουν πίσω τους το κεντρί), προσπαθήστε να το απομακρύνετε σπρώχνοντάς το πλάγια με τα δάχτυλά σας. MH χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι γιατί είναι πιθανόν πιέζοντάς το να ελευθερώσετε περισσότερο δηλητήριο μέσα στην πληγή κι έτσι να πονέσει περισσότερο.

Έτσι θα αντιμετωπίσετε το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας με μαγειρική σόδα

ΠΡΟΣΟΧΗ - χρειάζεται να μην γίνει προσπάθεια αφαιρέσεως του κεντριού με πίεση (ζούληγμα) της περιοχής που είναι καρφωμένο με τα δάκτυλα ή με τα νύχια μας διότι μπορεί αντί να βγει το κεντρί προς τα έξω να σπρωχτεί ακόμα πιο βαθιά.

  • Καθαρίστε την περιοχή με προσοχή
  • Εφαρμόστε πάγο. Ακουμπήστε μια παγοκύστη για να αποφύγετε το πρήξιμο.
  • Πάρτε κάποιο αντιισταμινικό ή κρέμα κορτιζονούχο για τη φαγούρα και κάποιο παυσίπονο για τον πόνο αν χρειάζεται.
  • Εάν έχετε σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση, ξαπλώστε και αφαιρέστε με πολύ προσοχή το κεντρί ώστε να μην διαχυθεί το δηλητήριο στους ιστούς και ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.