Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Το απόλυτο μυστικό με την μαγειρική σόδα για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου

Θα σας "σώσει"

Το απόλυτο μυστικό με την μαγειρική σόδα για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 13.07.2022 08:51
Από Ίρις Βίλα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό το οποίο θα το βρείτε σίγουρα σε όλα τα σπίτια καθώς είναι αρκετά χρήσιμη. Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε έναν ακόμη τρόπο για το πως θα μπορούσατε να κάνετε να μοσχομυρίζουν τα ρούχα σας. (Δείτε εδώ το μυστικό με την μαγειρική σόδα για να μην μυρίζει το στόμα σας).

Αυτό είναι το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Συγκεκριμένα, προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια. Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα.

Το μυστικό της μαγειρικής σόδας

Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά. Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

Βούτηξε την σφουγγαρίστρα σε μαγειρική σόδα με ξύδι και... - Αδιανόητο αυτό που θα συμβεί

Συνήθως αλλάζετε σφουγγαρίστρα κάθε λίγο και λιγάκι; Αιτία πολλές φορές είναι η άσχημη μυρωδιά που μπορεί να αφήνει κατά τη διάρκεια του σφουγγαρίσματος. Ωστόσο, με μαγειρική σόδα (που καθαρίζει και στρώματα) μπορείτε να την κάνετε και πάλι σαν καινούργια.

Η λύση είναι να μάθετε πώς θα την φροντίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά. Το καλύτερο είναι ότι τα προϊόντα που θα σας απαλλάξουν από την άσχημη οσμή της, βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Κατ’ αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ. Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Σε αυτό το διάλυμα προσθέστε 1 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά. Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πανίσχυρο φυσικό «αποσμητικό». Παράλληλα, το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος.

Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

Σφουγγαρίστρα καθάρισμα με μαγειρική σόδα

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έχεις μύκητες στα νύχια σου; Ξεφορτώσου τους με μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Πασπάλισε στα σημεία που βγαίνουν κατσαρίδες, μαγειρική σόδα και... - Το μείγμα θαύμα για να τις εξοντώσεις

Share