Βάλε τέλος στην πιτυρίδα μέσα σε δυο εβδομάδες μόνο με μαγειρική σόδα - Το μυστικό κρύβεται στο...

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλε τέλος στην πιτυρίδα μέσα σε δυο εβδομάδες μόνο με μαγειρική σόδα - Το μυστικό κρύβεται στο...

Όσα άτομα ταλαιπωρούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό με την πιτυρίδα, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το κόλπο με την μαγειρική σόδα καθώς έχει πολύ θετικές λειτουργίες όπως για παράδειγμα να εξαφανίστε ακόμη και τις "ανεπιθύμητες" ραγάδες από το σώμα σας (δείτε εδώ).

Μεταξύ άλλων, η πιτυρίδα είναι ένα πολύ συνηθισμένο και ενοχλητικό σύμπτωμα, που εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Συνοδεύεται από έντονη φαγούρα και ξεφλούδισμα, που καταλήγει σε αυτή τη λευκή αντιαισθητική «σκόνη». Πρόκειται για μια ακίνδυνη απολεπιστική κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής.

Η πιτυρίδα δεν είναι μια ανησυχητική περίπτωση, που απαιτεί ιατρική περίθαλψη. Παρόλα αυτά παραμένει ένα αντιαισθητικό και ενοχλητικό σύμπτωμα. Η χρήση ενός σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και πιτυρίδα είναι συνήθως αρκετό για να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε την πιτυρίδα αλλά αυτό δεν είναι μονόδρομος, κι εμείς προσφάτως το μάθαμε μη νομίζεις.

Καταπολέμηση πιτυρίδας με μαγειρική σόδα

πιτυρίδα

Κάντε μασάζ με μαγειρική σόδα στις ρίζες των μαλλιών σας, αντί να τα λούσετε, και κάντε επαναλάβετε για δύο εβδομάδες, για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος πιτυρίδας.

Αν σας έχει μείνει μαγειρική σόδα, μην την πετάξετε! Το απόλυτο ρόφημα αδυνατίσματος

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα θαυματουργό υλικό, το οποίο έχουν τα περισσότερα νοικοκυριά στο ντουλάπι του σπιτιού τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακές εργασίες (δείτε εδώ το κόλπο που κάνουν οι πιο έμπειρες νοικοκυρές), ακόμα και για την ομορφιά, ενώ έχει πολλά οφέλη για το σώμα μας.

Κάπως έτσι, θα καταφέρεις να δεις σημαντικά αποτελέσματα με ένα ρόφημα που αποτελείται από νερό, λεμόνι και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

Τα οφέλη του ροφήματος με μαγειρική σόδα

Νερό με λεμόνι και μαγειρική σόδα

Αρχικά το ρόφημα αυτό προσφέρει καλύτερη λειτουργεία των νεφρών καθώς αυξάνει το pH του σώματός σας, αλκαλοποιώντας το. Η λειτουργία των νεφρών σας θα βελτιωθεί κι αυτά θα μπορούν να φιλτράρουν πιο σωστά το αίμα, αφήνοντας λιγότερες ακαθαρσίες στην ουροδόχο κύστη, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.

Επιπλέον, θα σας βοηθήσει στην πέψη, ειδικά αν είστε από τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στομάχι τους.

Τέλος μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Σε άδειο στομάχι, δοκιμάστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό με το χυμό μισού λεμονιού κάθε μέρα. Αυτή η θεραπεία θα καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες και τα ξένα στοιχεία που προκαλούν φλεγμονές, βλάβη στα έντερα και κατακράτηση υγρών.

Φυσικά οποιαδήποτε θεραπεία ακολουθήσετε, είναι καλό να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.