Το κάνουν οι πιο έμπειρες νοικοκυρές - Το κόλπο με μαγειρική σόδα για να μη βουλώνει ο νεροχύτης

Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το κάνουν οι πιο έμπειρες νοικοκυρές - Το κόλπο με μαγειρική σόδα για να μη βουλώνει ο νεροχύτης

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει στο ντουλάπι του ένα κουτάκι με μαγειρική σόδα. Πρόκειται για ένα χρήσιμο υλικό το οποίο μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση σε πολλές περιπτώσεις και να μας λύσει τα χέρια σε διάφορα προβλήματα.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις δουλειές του σπιτιού (δείτε εδώ πώς θα τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το στρώμα), ακόμα και για να χάσετε κιλά (δείτε εδώ πώς θα την εντάξετε στη διατροφή σας).

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα στο νεροχύτη

μαγειρική σόδα στον νεροχύτη

Πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν αυτό το θαυματουργό υλικό ως φυσικό καθαριστικό. Μία πανεύκολη και ταυτόχρονα φοβερή χρήση της είναι στο νεροχύτη.

Αντί να χρησιμοποιήσετε κάποιο ακριβό και βλαβερό προϊόν για να αποφράξετε τις σωληνώσεις του νεροχύτη, μπορείτε να ρίξετε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με ξύδι. Μετά από αυτά τα δύο υλικά, ρίξτε καυτό νερό στο νεροχύτη και θα γίνει σαν καινούργιος.

Μιας και λέμε για πλύσιμο πιάτων, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σαν φυσικό καθαριστικό για να φύγουν τα λίπη

Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει όλα τα μυστικά προκειμένου να καθαρίσετε τις κατσαρόλες σας από τα λίπη και δεν έχετε βρει την ιδανικότερη λύση, που πρόκειται να σας βολέψει όσο καμία καθώς το συγκεκριμένο υλικό το έχετε σίγουρα στο σπίτι σας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την μαγειρική σόδα. Αν λοιπόν το μαγειρικό σκεύος, σας έχει γίνει τόσο δύσκολο στο καθάρισμα εμείς σας έχουμε τη λύση και κρύβεται απλά στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Το μυστικό της μαγειρικής σόδας

  • Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (Οξυζενέ)
  • Μαγειρική Σόδα
  • Μπουκάλι Ψεκασμού
  • Λαδόκολλα

Τα Βήματα που θα ακολουθήσουμε

  • Σκορπίστε γενναιόδωρα μαγειρική σόδα στο ταψί και κυρίως στα πολύ λερωμένα σημεία.
  • Ψεκάστε με ένα μπουκάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), τα σημεία όπου έχετε ρίξει τη μαγειρική σόδα.Καθαρισμός ταψιού
  • Πιέστε με τα δάχτυλα το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν πάστα.
  • Αφήστε το μείγμα να δράσει για 1-2 ώρες.
  • Σκουπίστε το ταψί, τρίβοντάς το με μία πετσέτα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Εάν το ταψί εξακολουθεί να είναι λερωμένο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
  • Το ταψί σας τώρα αστράφτει!

Μετά το πλύσιμο όμως τον πιάτων δεν μπορείτε με τίποτα να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας από την βρωμιά που έχει κολλήσει στα τοιχώματα; Αυτό το μείγμα επίσης με μαγειρική σόδα και λεμόνι, όπως και μερικά άλλα μυστικά θα τον κάνουν σαν καινούριο.

μαγειρική σόδα σόδα

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί και σαν ήπιο λειαντικό, επομένως είναι ένα χρήσιμο καθαριστικό για τον νεροχύτη. Μπορεί να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον νεροχύτη σας και στην συνέχεια να τον τρίψετε με ένα σφουγγάρι.

Η Μπέκι Ραπιντσούκ, γνωστή και ως «Clean Mama», αποκάλυψε στην Huffington Post ότι της αρέσει να αναμειγνύει την μαγειρική σόδα με 20-30 σταγόνες αιθέριου ελαίου για άρωμα ενώ προσθέτει και λίγο υγρό πιάτων προτού αρχίσει να τρίβει. «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε αρωματοθεραπεία την ώρα που εκτελείται μια καθόλου διασκεδαστική δουλειά» σημειώνει.