Μυρίζουν μούχλα τα ρούχα σας; Συνδυάστε την μαγειρική σόδα με ένα συγκεκριμένο υλικό και...

Θα εξαφανιστεί για τα καλά κάθε ανεπιθύμητη μυρωδιά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μυρίζουν μούχλα τα ρούχα σας; Συνδυάστε την μαγειρική σόδα με ένα συγκεκριμένο υλικό και...

Είναι πολύ συχνό φαινόμενα τα ρούχα να μυρίζουν άσχημα μετά το πλύσιμο, ωστόσο μην ανησυχείτε γιατί υπάρχουν μερικοί τρόποι για να απαλλαχθείτε από κάθε είδους ανεπιθύμητης μυρωδιάς.

Τέλος οι άσχημες μυρωδιές στα ρούχα με μαγειρική σόδα

Μία λύση είναι να βάλετε 1 φλ. ξίδι στην πλύση σας πριν αυτή ξεκινήσει. Βάλτε το απορρυπαντικό και το μαλακτικό κανονικά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Αν το παραπάνω δεν σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με 1 φλ. αμμωνία. Πρόκειται για ένα trick που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας οι οποίες σίγουρα ήξεραν πως να κάνουν τα ρούχα να μοσχοβολούν.

Αν και πάλι δεν μοσχομυρίσουν και δεν μαλακώσουν τα ρούχα σας δοκιμάστε το «βαρύ πυροβολικό». Ο συνδυασμός ξιδιού και μαγειρικής σόδας θα εξαφανίσει κάθε μυρωδιά. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πλυντήριο και κάντε κανονικά την πλύση σας. Αυτό που είναι σημαντικό και δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι να πλένετε τα ρούχα σας με ζεστό νερό και όχι με κρύο.Μετά το πλύσιμο μην ξεχνάτε τα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο. Βγάζετέ τα αμέσως και απλώνετέ τα έξω έτσι ώστε να στεγνώνουν φυσικά.

Τέλος οι άσχημες μυρωδιές στα ρούχα με μαγειρική σόδα

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζετε συχνά και το πλυντήριό σας. Ρίχνετε μία στο τόσο λίγη μαγειρική σόδα στο εσωτερικό του και αφήνετέ το να κάνει μία ολόκληρη πλύση χωρίς ρούχα. Επίσης, μετά από κάθε χρήση του πλυντηρίου αφήνετέ το ανοιχτό για να αερίζεται και να μην ευνοείται η ανάπτυξη μούχλας.

Εννοείται ότι πρέπει να τσεκάρετε τις οδηγίες πλύσης των ρούχων σας και να μην χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές σε ιδιαίτερα ευαίσθητα υφάσματα, ενώ σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα κρεβάτια.

Σόδα και για την... τσιγαρίλα

Η μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί σωτήρια σε πολλά πράγματα, ειδικά όσον αφορά την καθαριότητα του σπιτιού (ακόμα και του κλιματιστικού) και δίνει την λύση μέχρι και στην μυρωδιά από τα αποτσίγαρα μέσα στα τασάκια.

Μπορείτε λοιπόν να την εξουδετερώσετε με μία απλή κίνηση. Με δύο πολύ απλά υλικά, τα οποία υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες θα λύσετε το πρόβλημα σας και δεν θα φαίνεστε πια ο περίεργος οικοδεσπότης που προσπαθεί να απαλλαγεί - ευγενικά - από το τσιγάρο και τις μυρωδιές του, αλλάζοντας τα τασάκια κάθε μισή ώρα. Ούτε θα χρειαστεί, μόλις φύγουν οι καλεσμένοι, να ψεκάσετε όλο το σπίτι με αποσμητικό χώρου!

Βάλτε μέσα στα τασάκια κατακάθια καφέ που έχουν στεγνώσει ή λίγη μαγειρική σόδα. Και τα δύο αυτά υλικά εγκλωβίζουν στους κόκκους τους τις μυρωδιές και τις εμποδίζουν από το να διαχυθούν στον χώρο.

Πώς θα εξαφανίσετε την μυρωδιά από τα τσιγάρα στο σπίτι με μαγειρική σόδα