Πριν στρώσεις καθαρά σεντόνια στο κρεβάτι πασπάλισε στο στρώμα μαγειρική σόδα - Σοκαριστικό αποτέλεσμα...

Δεν πάει το μυαλό σας τι θα συμβεί...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πριν στρώσεις καθαρά σεντόνια στο κρεβάτι πασπάλισε στο στρώμα μαγειρική σόδα - Σοκαριστικό αποτέλεσμα...

Πολλοί από εσάς σίγουρα δεν γνωρίζετε πως το στρώμα μας θέλει πολύ συχνό καθάρισμα...Η σκόνη, η βρωμιά, ο ιδρώτας και άλλα σωματικά υγρά περνούν μέσα από τα σεντόνια και καταλήγουν στο στρώμα δημιουργώντας έτσι αρκετά μικρόβια τα οποία δεν φαίνονται.

Με λίγα λόγια και σεντόνια να αλλάξετε και μπάνιο να κάνετε πέφτοντας καθαροί στο κρεβάτι, αυτά τα ζιζάνια που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι χωρίς να το ξέρετε έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας.

Υπάρχουν λοιπόν, πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε το στρώμα και ένας είναι ιδιαίτερα οικονομικός αλλά και αποτελεσματικός. Μάλιστα, η μαγειρική σόδα καθαρίζει και τους λεκέδες που μπορεί να έχει.

Πως να καθαρίσεις στο στρώμα με μαγειρική σόδα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε το στρώμα σας είναι λίγη μαγειρική σόδα, καθώς είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην εξουδετέρωση των βακτηρίων.

Καθαρίστε καλά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια πασπαλίστε σε όλη την επιφάνεια μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα θα το απολυμάνει αποτελεσματικά και η ηλεκτρική σκούπα θα απορροφήσει τη συσσωρευμένη σκόνη. Μετά από λίγη ώρα, προσθέστε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο σε λίγο νερό και ψεκάστε το στρώμα, για να του δώσετε μια ευχάριστη μυρωδιά!

Μήπως καπνίζετε και στο υπνοδωμάτιο;

Η μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί σωτήρια σε πολλά πράγματα, ειδικά όσον αφορά την καθαριότητα του σπιτιού (ακόμα και του κλιματιστικού) και δίνει την λύση μέχρι και στην μυρωδιά από τα αποτσίγαρα μέσα στα τασάκια.

Μπορείτε λοιπόν να την εξουδετερώσετε με μία απλή κίνηση. Με δύο πολύ απλά υλικά, τα οποία υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες θα λύσετε το πρόβλημα σας και δεν θα φαίνεστε πια ο περίεργος οικοδεσπότης που προσπαθεί να απαλλαγεί - ευγενικά - από το τσιγάρο και τις μυρωδιές του, αλλάζοντας τα τασάκια κάθε μισή ώρα. Ούτε θα χρειαστεί, μόλις φύγουν οι καλεσμένοι, να ψεκάσετε όλο το σπίτι με αποσμητικό χώρου!

Βάλτε μέσα στα τασάκια κατακάθια καφέ που έχουν στεγνώσει ή λίγη μαγειρική σόδα. Και τα δύο αυτά υλικά εγκλωβίζουν στους κόκκους τους τις μυρωδιές και τις εμποδίζουν από το να διαχυθούν στον χώρο.

Πώς θα εξαφανίσετε την μυρωδιά από τα τσιγάρα στο σπίτι με μαγειρική σόδα