Το φυτό που πρέπει να φυτέψεις στην αυλή σου - Λειτουργεί σαν φυσικό botox εξαφανίζοντας τις ρυτίδες

Μπορείς να το βρεις παντού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτογραφία pixabay.com/KRiemer
Φωτογραφία pixabay.com/KRiemer

Σχεδόν όλα τα φυτά κρύβουν πολλά μυστικά. Ορισμένα μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους αν τα δαγκώσεις ή το υγρό τους ακουμπήσει το δέρμα, ενώ άλλα σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι μπορούν να φέρουν μέχρι και χρήματα στη ζωή σου.

Ένα ωστόσο, μπορεί να συσφίξει το δέρμα αλλά και να αποτρέψει την εμφάνιση των ρυτίδων. Μάλιστα, το υλικό του εν λόγω φυτού το πρόσθεσαν και σε καλλυντικά.

Αυτό είναι το φυτό που κάνει φυσικό botox

Η συγγραφέας δρ. Navindra Seeram του Πανεπιστημίου του Rhode Island αναφέρει ότι είναι ο Σφένδαμος και συγκεκριμέμα το εκχύλισμα από τα φύλλα του σφένδαμου. Η έρευνα βρήκε ότι αυτό περιέχει χημικές ενώσεις που αποτρέπουν την δημιουργία ρυτίδων. «Το εκχύλισμα αυτό μπορεί να συσφίξει την ανθρώπινη επιδερμίδα σαν ένα botox φυτικής προέλευσης, με τοπική εφαρμογή και όχι ενέσιμη τοξίνη», αναφέρει η δρ. Seeram.

Το εκχύλισμα από τα φύλλα σφένδαμου, γνωστό ως γαλλοταννίνες που περιέχουν γλυκιτόλη στον πυρήνα τους (GCGs), αποτρέπει ακόμη την φλεγμονή του δέρματος και φωτίζει της σκούρες κηλίδες, όπως τις πανάδες.

Σφένδαμος φυτό για φυσικό μπότοξ
Φωτογραφία pixabay.com/coloringcuties

Που μπορεί να καλλιεργηθεί

Το Σφενδάμι είναι ένα εξαιρετικής εμφάνισης και γρήγορης ανάπτυξης φυλλοβόλο δέντρο. Χρησιμοποιείται σε πάρκα, σε πλατείες, σε δενδροστοιχίες αλλά και για σκίαση στον κήπο. Έχει σφαιρικό σχήμα κανονικού περιγράμματος. Τα φύλλα είναι σύνθετα αποτελούμενα από 5 συνήθως πριονωτά φυλλάρια και ο κορμός είναι μονός χρώματος γκρι.

Είναι δένδρο ανθεκτικότατο στο κρύο, μπορεί να καλλιεργηθεί σε εδάφη που πλημμυρίζουν συχνά, ενώ το φύλλωμά του γίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό το φθινόπωρο. Αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα δέντρα στην κηποτεχνία και την αρχιτεκτονική τοπίου.

TAGS