Θα δεις τεράστια αλλαγή στο σώμα σου - Κάνε μπάνιο με μαγειρική σόδα για να έχεις δέρμα σαν μωρού

Το "μυστικό" που κάνει θαύματα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Yaroslav Shuraev /Pexels
Yaroslav Shuraev /Pexels

Κάθε ημέρα σας αναφέρουμε πόσα πράγματα μπορεί να κάνει μόνο ένα υλικό που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας. Ο λόγος για την μαγειρική σόδα, η οποία μπορεί ακόμη και να γίνει το απορρυπαντικό των ρούχων σου. Αυτή τη φορά, θα σας αποκαλύψουμε ένα "μυστικό" που κάνουν οι Άγγλοι και οι single ladies στις ταινίες με κρασί και μουσική.

Το μυστικό με μαγειρική σόδα και ακόμη 2 υλικά για δέρμα σαν μωρού

Μαγειρική σόδα δέρμα

Θα χρειαστείτε

  • Αλάτι νεκράς θάλασσας. Το βρίσκετε εδώ και στο κέντρο σε όποιο κατάστημα με μπαχαρικά και να πάτε. Είναι πάμφθηνο και κάνει θαύματα όχι μόνο για το δέρμα.
  • Μαγειρική σόδα. Μπορεί και να έχετε στο ντουλάπι σας.
  • Αιθέριο έλαιο λεβάντα. Επίσης μπορεί να έχετε, αν όχι αγοράστε ένα σαν το Βιολογικό αιθέριο Έλαιο Λεβάντα του Κορρέ (στα φαρμακεία), έχουμε άπειρες συνταγές που μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Για να το κάνετε

Καθαρίστε καλά τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό αλλά όχι με απορρυπαντικό και γεμίστε τη με νερό στη θερμοκρασία που θέλετε. Ρίξτε μέσα μια κούπα αλάτι, μια κούπα σόδα και 5 σταγόνες λεβάντα. Μουλιάστε για 20 λεπτά (ή για πάντα, εμείς σίγουρα θέλαμε). Έχοντας δοκιμάσει τη συνταγή πρέπει να σας πούμε πως η αίσθηση είναι απόλυτα χαλαρωτική στο βαθμό που θα σας συμβουλεύαμε να βγείτε με πολύ προσοχή μετά από το μπάνιο. Μην πλυθείτε με σαπούνι αλλά ταμπονάρετε το σώμα σας ελαφρά και συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα.

Είναι σκληρές και αντιαισθητικές; Το απόλυτο υλικό που θα κάνει την διαφορά στις φτέρνες σου

Σε περίπτωση που οι φτέρνες σας έχουν φτάσει στο σημείο να απότελούν μεγάλο πρόβλημα για εσάς, τότε σας έχουμε για μια ακόμη φορά την λύση προκειμένου να απαλλαχθείτε από τις σκασμένες φτέρνες είτε για λόγους αισθητικής είτε επειδή έχουν αρχίσει να σας ενοχλούν.

Το μυστικό "κρύβεται" φυσικά πίσω από την μαγειρική σόδα. Μπορείτε να δείτε επίσης πώς να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό μόνο με μαγειρική σόδα.

  • Κάντε απολέπιση στα ξηρά σημεία του πέλματος για τουλάχιστον 10 λεπτά με ένα φυσικό σκραμπ. Θα χρειαστείτε ελαιόλαδο που θρέφει το προβληματικό σημείο και καστανή ζάχαρη η οποία θα διώξει τα νεκρά κύτταρα. Αφού τα αναμίξετε ξεκινάτε τη διαδικασία. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε σχολαστικά την περιοχή.
  • Στη συνέχεια γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, προσθέτοντας μαγειρική σόδα (1 κουταλάκι γλυκού). Ανακατεύεται μέχρι να διαλυθεί τελείως και απολαύστε το ποδόλουτρό σας για περίπου 20 λεπτά.
  • 3. Με μία ράσπα ή ελαφρόπετρα τρίψτε καλά τα σκληρά σημεία. Προσέξτε να μην ασκείτε πολύ δύναμη διότι υπάρχει κίνδυνος να πληγώσετε τις φτέρνες σας και εκτός από πόνο να προκληθεί και μόλυνση.