Ξέχασες να πάρεις μαζί σου το αποσμητικό στις διακοπές; Φτιάξε το δικό σου με μαγειρική σόδα και...

Οικονομική και σωτήρια λύση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξέχασες να πάρεις μαζί σου το αποσμητικό στις διακοπές; Φτιάξε το δικό σου με μαγειρική σόδα και...

Ο Αύγουστος μπήκε και οι περισσότεροι θα πάνε τώρα διακοπές, ωστόσο πάνω στο άγχος και την βιασύνη μας, πολλές φορές ξεχνάμε να πάρουμε ορισμένα πράγματα κι ένα από αυτά είναι το αποσμητικό. Ωστόσο, υπάρχει λύση κι δεν εννοούμε να πάτε να αγοράσετε καινούργιο από το σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά και θα χρειαστείτε μονάχα 2 λεπτά και 2 υλικά.

Φτιάξε το δικό σου αποσμητικό με μαγειρική σόδα

Για να αποφύγετε λοιπόν όλα τα χημικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, θα πρέπει να βάλετε σε ένα μικρό μπολ 1/4 του φλιτζανιού σόδα και περίπου 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Ειδικά η λεβάντα και το δεντρολίβανο έχουν φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες, οπότε είναι από τις καλύτερες επιλογές. Ανακατέψτε τα καλά και θα δείτε πόσο τέλειο είναι το αποτέλεσμα, ενώ μη ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την σόδα και για μάσκα μαλλιών.

Φτιάξε το δικό σου αποσμητικό με μαγειρική σόδα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα και σε περίπτωση που ξέμεινες από απορρυπαντικό

Όπως σας έχουμε και αναφέρει και άλλες φορές, η μαγειρική σόδα είναι ένα χρήσιμο συστατικό το οποίο σε περίπτωση που το έχετε στην ντούλαπα της κουζίνας σας, πρόκειται να δείτε δραστικές αλλαγές όπως είναι για παράδειγμα η εξαφάνιση των ραγάδων από το σώμα σας.

Αυτή τη φορά ωστόσο αποφασίσαμε να σας προτείνουμε το πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει.

Αν έχετε έστω και λίγο απορρυπαντικό στο κουτί και απλά δεν λέει να βγει από εκεί μέσα, τότε προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ανακινήστε καλά. Φυσικά μπορείτε να το ενισχύσετε με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, η οποία λειτουργεί ως ενισχυτικό του απορρυπαντικού και θα βοηθήσει να καθαρίσουν τα ρούχα σας πολύ καλά.

Αν δεν έχετε καθόλου απορρυπαντικό, χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα κανονικό φορτίο.

Τα ρούχα σας θα είναι καθαρότερα από ό, τι φαντάζεστε με τη δράση της σόδας! Ως τελευταία λύση, αν δεν έχετε ούτε σόδα, προσθέστε 1/4 του φλυτζανιού χλωρίνη στη θέση του απορρυπαντικού!

Μαγειρική σόδα - Το απόλυτο μυστικό