Ρίξε στο σαμπουάν σου λίγη μαγειρική σόδα - Θα δεις μέσα σε μερικές μέρες τα μαλλιά σου να..

Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πηγή: Unsplash / Laura Marques
Πηγή: Unsplash / Laura Marques

Πολλές είναι οι χρήσεις και τα οφέλη της μαγειρικής σόδας, η οποία υπάρχει σε όλα σχεδόν τα νοικοκυρά και λογικό, μιας και μπορεί να βοηθήσει τόσο στον καθαρισμό του σπιτιού, όσο όμως και στην εμφάνισή της (πχ για το ξύρισμα).

Συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα και για τα μαλλιά σας, προκειμένου να αφαιρέσετε υπολείμματα από προϊόντα και να τα κάνει ξανά λαμπερά και υγιή.

Γιατί να βάλουμε μαγειρική σόδα στα μαλλιά μας

Προσθέτουμε ελάχιστη σόδα στο σαμπουάν μας και στη συνέχεια λουζόμαστε ως συνήθως. Έτσι καθαρίζουμε σε βάθος το τριχωτό και τα μαλλιά μας από υπολείμματα styling, ρύπους, και σμήγμα.

Το μυστικό με μαγειρική σόδα και ακόμη 2 υλικά για δέρμα σαν μωρού

Κάθε ημέρα σας αναφέρουμε πόσα πράγματα μπορεί να κάνει μόνο ένα υλικό που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας. Ο λόγος για την μαγειρική σόδα, η οποία μπορεί ακόμη και να γίνει το απορρυπαντικό των ρούχων σου. Αυτή τη φορά, θα σας αποκαλύψουμε ένα "μυστικό" που κάνουν οι Άγγλοι και οι single ladies στις ταινίες με κρασί και μουσική.

Θα χρειαστείτε

  • Αλάτι νεκράς θάλασσας. Το βρίσκετε εδώ και στο κέντρο σε όποιο κατάστημα με μπαχαρικά και να πάτε. Είναι πάμφθηνο και κάνει θαύματα όχι μόνο για το δέρμα.
  • Μαγειρική σόδα. Μπορεί και να έχετε στο ντουλάπι σας.
  • Αιθέριο έλαιο λεβάντα. Επίσης μπορεί να έχετε, αν όχι αγοράστε ένα σαν το Βιολογικό αιθέριο Έλαιο Λεβάντα του Κορρέ (στα φαρμακεία), έχουμε άπειρες συνταγές που μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Για να το κάνετε

Καθαρίστε καλά τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό αλλά όχι με απορρυπαντικό και γεμίστε τη με νερό στη θερμοκρασία που θέλετε. Ρίξτε μέσα μια κούπα αλάτι, μια κούπα σόδα και 5 σταγόνες λεβάντα. Μουλιάστε για 20 λεπτά (ή για πάντα, εμείς σίγουρα θέλαμε). Έχοντας δοκιμάσει τη συνταγή πρέπει να σας πούμε πως η αίσθηση είναι απόλυτα χαλαρωτική στο βαθμό που θα σας συμβουλεύαμε να βγείτε με πολύ προσοχή μετά από το μπάνιο. Μην πλυθείτε με σαπούνι αλλά ταμπονάρετε το σώμα σας ελαφρά και συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα.

Μαγειρική σόδα δέρμα