Foilyage: Η νέα τεχνική στο χρώμα των μαλλιών για φυσική λάμψη που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το φθινόπωρο!

Μάθε τα πάντα για την τεχνική που θα ζωντανέψει τα μαλλιά σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η εξελιγμένη τεχνική του balayage, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα και πιο δημοφιλής στις υπηρεσίες κομμωτηρίου δεν είναι άλλη από το Foilyage, που φέτος το φθινόπωρο είναι ό,τι πιο hot για τα μαλλιά σου. (δες και το mermaid hair που είναι viral και φέτος το φθινόπωρο)

Με τη βοήθεια της συγκεκριμένης τεχνικής μπορείς να "ξανοίξεις" το χρώμα των μαλλιών σου με απόλυτα φυσικό τρόπο επανακτώντας παράλληλα τη χαμένη λάμψη και ζωντάνια τους για να ξεκινήσεις τη σεζόν στα καλύτερά σου. (ανακάλυψε και έναν οδηγός φροντίδας μαζί με τα κατάλληλα προϊόντα για βελούδινο σώμα το φθινόπωρο)

Τι είναι το Foilyage και γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις αυτό το φθινόπωρο;

Πρόκειται για μια τεχνική που συνδυάζει το balayage με τις παραδοσιακές ανταύγειες για ένα φωτεινό εφέ στα μαλλιά σου. Το balayage είναι γνωστό για το ότι προσφέρει ένα διακριτικό εφέ που είναι ιδανικό για μακριά και μεσαίου μήκους μαλλιά, ενώ οι παραδοσιακές ανταύγειες χαρίζουν πιο έντονο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα από τη ρίζα έως τις άκρες. Έτσι, με τον συνδυασμό αυτών των δυο τεχνικών τα μαλλιά σου φωτίζονται, ενώ το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό.

Foilyage
Unsplash

Τα πλεονεκτήματά του

Ένα από τα βασικά plus αυτής της τεχνικής είναι ότι δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και αυτό γιατί καθώς τα μαλλιά σου μακραίνουν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την τεχνική που έχεις ήδη δημιουργήσει. Επίσης, ενδείκνυται στην περίπτωση που έχεις σκούρα μαλλιά και δυσκολεύεσαι να τα ξανοίξεις καθώς το Foilyage είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κάνεις, ενώ το αποτέλεσμα να σε αποζημιώσει.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ζητήσεις από τον κομμωτή σου, ο οποίος χάρη στην εξειδίκευσή του αρχικά θα φροντίσει σωστά τα μαλλιά σου και στη συνέχεια θα σε βοηθήσει να υιοθετήσεις τη συγκεκριμένη τάση λαμβάνοντας υπόψη του το χρώμα των μαλλιών σου και τον τύπο της επιδερμίδας σου.