Το απόλυτο συστατικό ομορφιάς! Μάθε τα 12 ΟΦΕΛΗ του μελιού!

Το απόλυτο συστατικό ομορφιάς! Μάθε τα 12 ΟΦΕΛΗ του μελιού!

Το μέλι εκτός του ότι συνοδεύει τέλεια το πρωινό μας γεύμα, αποτελεί και ένα φυσικό συστατικό ομορφιάς!


Μάθε τα 12 οφέλη του:


Ακμή: Γνωστό για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Άπλωσε λίγο μέλι πάνω στις προβληματικές περιοχές και ξέβγαλε με άφθονο νερό μετά από 10-15 λεπτά.


Ουλές: Το μέλι έχει λευκαντικές ιδιότητες. Οπότε, χρησιμοποίησέ το ανά τακτά διαστήματα για να «εξαφανίσεις» παλιές και νέες ουλές.


Ενυδάτωση: Εξαιρετικά ενυδατικό, τόσο για την επιδερμίδα, όσο και για τα μαλλιά. Φτιάξε χειροποίητες μάσκες.


Conditioner: Είναι ό,τι καλύτερο για απαλά και λαμπερά μαλλιά. Για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ανακάτεψε 1 κ.σ. μέλι με 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο και άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα στα μαλλάκια σου. Άφησέ το για 20-30 λεπτά και ξέβγαλε κανονικά με το σαμπουάν σου.


Φυσικές ανταύγειες: Ανακάτεψε 1 κ.σ. μέλι, 6 κ.σ. αποσταγμένο νερό και 1 κ.γλ. σκόνη κανέλας. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου και ξέβγαλε μετά από 1 ώρα. Επανάλαβε 1 φορά την εβδομάδα για πιο άμεσα αποτελέσματα.


Αποτρίχωση: Το μέλι χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων στην αποτρίχωση. Για να φτιάξεις τη δική σου χαλάουα θα χρειαστείς: 1 κ.σ. μέλι, 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού. Βάλε τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος και ζέστανέ τα σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι το μείγμα να κοχλάσει και να γίνει καφέ. Άφησέ το να κρυώσει καλά. Για να το χρησιμοποιήσεις άπλωσέ το στο δέρμα σου μ΄ ένα ξυλάκι ακολουθώντας τη φορά της τρίχας. Τοποθέτησε μία ταινία από πάνω και τράβηξε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες.


Αντιγήρανση: πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Μία μόνο κουταλιά μελιού εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.


Scrub χειλιών: 1 κ.γλ. μέλι, 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Τρίψε τα χειλάκια σου με κυκλικές κινήσεις και είσαι έτοιμη!


Ενυδατικό νυχιών: Για πιο γερά νύχια και απαλά πετσάκια, ανακάτεψε 1κ.γλ. μέλι με 1 κ.γλ. μηλόξυδο. Άπλωσε στα νυχάκια σου και άφησέ το για 10 λεπτά. Ξέπλυνε με νερό.


Ξύρισμα: Για πιο απαλά πόδια μετά το ξύρισμα, άπλωσε λίγο μέλι και ξέπλυνε μετά από 10 λεπτά. Λιγότεροι ερεθισμοί.


Μαύροι κύκλοι: Άπλωσε μέλι απευθείας στους μαύρους κύκλους και άφησε για 20 λεπτά. Για πιο άμεσα αποτελέσματα επανάλαβε 2 φορές την εβδομάδα.


Έκζεμα: Χάρη στις «αντιβιοτικές» του ιδιότητες, το μέλι μπορεί να σε ανακουφίσει από το έκζεμα και την ψωρίαση.


meli-stin-omorfia-cover-520-2


misswebbie.gr