Μυρίζει το στόμα σας; Το απόλυτο μυστικό με την μαγειρική σόδα που θα σας "λύσει" τα χέρια

Είναι χρήσιμο!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μυρίζει το στόμα σας; Το απόλυτο μυστικό με την μαγειρική σόδα που θα σας

Σε περίπτωση που είσαι ένα από τα άτομα που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα καθώς μυρίζει η αναπνοή σου αλλά και το στόμα σου, τότε σου έχουμε την απόλυτη επιλογή που θα σου "λύσει" τα χέρια με μόνο ένα υλικό που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας. Αν πάλι έχεις πρόβλημα με το φούσκωμα, δοκίμασε αυτό το μείγμα με μαγειρική σόδα και θα σε σώσει!

Το απόλυτο μυστικό που πρέπει να δοκιμάσετε με την μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά το υλικό είναι η μαγειρική σόδα. Πολλά άτομα χρησιμοποιούν επίσης τη μαγειρική σόδα σαν υποκατάστατο του στοματικού διαλύματος. Βοηθώντας έτσι σε καλύτερη και πιο δροσερή αναπνοή και προσφέροντας ταυτόχρονα αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, φτάνοντας σε σημεία που ξέφυγαν από την οδοντόβουρτσα σας.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας, των πληγών στα ούλα και στη λεύκανση των δοντιών. Για να το ετοιμάσετε, διαλύστε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάνετε στοματικές πλύσεις, όπως συνήθως.

Καθαρίζετε αυτά τα αντικείμενα με μαγειρική σόδα; Σταματήστε το γρήγορα! Μπορεί να προκαλέσει...

Είναι γνωστό πως η μαγειρική σόδα έχει πολύ οφέλη και έχει αποδειχθεί θαυματουργή, μιας και μπορεί να καθαρίσει επιφάνειες, αντικείμενα και γενικότερα όλο το σπίτι (ακόμα και για να μην βουλώνει ο νεροχύτης). Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

undefined

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα

Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.