Ντους το πρωί ή το βράδυ; Τι λένε οι ειδικοί; Η απάντηση θα σε εκπλήξει!

Ποιά είναι η καλύτερη επιλογή;

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να μπουν κατευθείαν στο ντους για να ανανεωθούν και να ξεκινήσουν δυναμικά την ημέρα τους. (δες και πως να φροντίσεις τη λιπαρή επιδερμίδα)

Άλλοι πάλι προτιμούν να κάνουν ντους πριν κοιμηθούν για να κερδίσουν χρόνο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν ντους πρωί και βράδυ για να αισθάνονται το σώμα τους όλη την ημέρα τονωμένο και αναζωογονημένο. Τι από όλα αυτά όμως είναι το καλύτερο; (δες και τα top βήματα αναδόμησης για υγιή & λαμπερά μαλλιά το φθινόπωρο)

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί... Βραδινό ή πρωινό ντους;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... το να κάνεις ντους το πρωί ή το βράδυ εξαρτάται συνήθως από τις προσωπικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σου. Το πρωινό ντους είναι συνήθως πιο δημοφιλές στους ανθρώπους, καθώς ξυπνά τις αισθήσεις και σε αναζωογονεί για την μέρα χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλύτερο για όλους.

woman bath
Unsplash

Από την άλλη το να αφιερώσεις χρόνο για ένα βραδινό ντους είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσεις, ρίχνοντας τους τόνους από τους εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς σου. Μάλιστα πολλοί μετά από ένα βραδινό ντους φαίνεται να απολαμβάνουν έναν καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο.

Σε κάθε περίπτωση το βασικό πλεονέκτημα ενός βραδινού ντους είναι ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα και τα μαλλιά σας συγκεντρώνει ρύπους και ακαθαρσίες που αποβάλλονται με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, δεν μεταφέρεις στο κρεβάτι σου οτιδήποτε μπορεί να σου προκαλέσει αλλεργία, φαγούρα ή ερεθισμό.

Σε κάθε περίπτωση πρωινό ή βραδινό ντους, η επιλογή είναι δική σου απλώς να θυμάσαι ότι η θερμοκρασία είναι εξίσου σημαντική με την ώρα. Διατήρησε λοιπόν μια ήπια θερμοκρασία, χωρίς υπερβολές, ενώ εάν κάνεις δυο φορές την ημέρα μπάνιο, πρωί και βράδυ, περιόρισε τη διάρκειά του σε 10 λεπτά ανά ντους.