Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο: Τα μυστικά στα πλάσιμο και το ψήσιμο για να βγουν αφράτα και όχι "στόκος"

Ακολουθήστε ένα προς ένα όλα τα βήματα της Αργυρώς

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο: Τα μυστικά στα πλάσιμο και το ψήσιμο για να βγουν αφράτα και όχι

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Όλα τα μυστικά της μαγείρισσας για να σας πετύχει το ψήσιμο και να βγουν τα μπιφτέκια σας αφράτα και όχι σκληρά σαν στόκος.

Πως να φτιάξεις τα μπιφτέκια με πατάτες της Αργυρώς

Υλικά

  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια (τριμμένα)
  • 2 ντομάτες (τριμμένες)
  • 3 φέτ. ψωμί
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Δείτε επίσης: Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο - Τα μυστικά της Αργυρώς για να βγουν ζουμερές και όχι σκληρές σαν πέτρα

Εκτέλεση

Για τις πατάτες

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
  • Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
  • Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Το μείγμα και το πλάσιμο του κιμά

  • Τον βάζουμε σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
  • Στραγγίζουμε το ψωμί και τον ψιχουλιάζουμε.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να μαλακωσει καλά.
  • Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
  • Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.
  • Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
  • Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.
ΠΗΓΗ argiro.gr