Σουφλέ ζυμαρικών με 2 κρεμώδη τυριά και ζαμπόν: Το μυστικό στο ψήσιμο για να μην βγει στεγνό από το φούρνο

Προσοχή μην σας καεί το πάνω μέρος!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σουφλέ ζυμαρικών με 2 κρεμώδη τυριά και ζαμπόν: Το μυστικό στο ψήσιμο για να μην βγει στεγνό από το φούρνο

Πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με πένες, κρεμώδη τυριά, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Όλα τα μυστικά για να σου πετύχει και να βγει από τον φούρνο λαχταριστό και να λιώνει το τυρί σε κάθε πιρουνιά.

Πως να φτιάξεις το σουφλέ ζυμαρικών της Αργυρώς

Υλικά

Για τα μακαρόνια

  • 500 γρ. πένες ριγωτές
  • 50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο μπεικον

Για την κρέμα

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ lt γάλα ζεστό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

Δείτε επίσης: Το ψωμί της τεμπέλας μέσα σε 50 λεπτά - Το μυστικό για να ξεροψηθεί απέξω και να γίνει μαλακό μέσα

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά

  • Ξεκινάμε βράζοντας τις πένες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
  • Μόλις βράσουν οι πένες, τις σουρώνουμε.
  • Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, φτιάχνουμε την κρέμα.

Για τη κρέμα

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ψήνουμε το βούτυρο με το αλεύρι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα, για 1 με 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθούν τυχόν κόμποι.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με την κρέμα στη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά, για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο.
  • Μόλις η κρέμα πήξει και χοντρές φουσκάλες βγουν στην επιφάνεια, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στην κρέμα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να ενσωματωθούν στην κρέμα.
  • Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Για το ψήσιμο

  • Θα χρησιμοποιήσουμε βαθύ (7 εκ.) ταψί 26×34 εκ.
  • Λαδώνουμε το ταψί με ένα πινέλο φροντίζοντας να λαδωθεί και στα πλαϊνά του.
  • Ρίχνουμε 2 κουταλιές βαθιές κρέμα στο ταψί.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο ταψί και προσθέτουμε το μπεικον και τα τυριά.
  • Ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του.
  • Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
ΠΗΓΗ argiro.gr