Τσιπούρες στο φούρνο από την Αργυρώ: Τα 10+1 μυστικά για να ψηθούν σωστά και να μην στεγνώσουν

Ένα προς ένα τα βήματα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τσιπούρες στο φούρνο από την Αργυρώ: Τα 10+1 μυστικά για να ψηθούν σωστά και να μην στεγνώσουν

Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να πετύχετε το τέλειο ψήσιμο της τσιπούρας στο φούρνο. Τα 11 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βγουν νόστιμες και να μην στεγνώσουν από τα ζουμιά της.

Πως να φτιάξετε την τσιπούρα στο φούρνο

Υλικά

  • 2 τσιπούρες (500-600 γρ. έκαστη περίπου)
  • Ανθό αλατιού
  • 2 κλων. φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

  • Αγοράζουμε τσιπούρες ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ταυτόχρονα.
  • Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία σχάρα.
  • Πλένουμε πολύ καλά τα καθαρισμένα ψάρια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την κοιλιά και το δέρμα.
  • Αλατίζουμε καλά την κοιλιά τους και εξωτερικά κι από τις δυο πλευρές.
  • Βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού από 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη.
  • Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα με χαρτί.
  • Τις ακουμπάμε στην σχάρα μέσα στο ταψί.

Δείτε επίσης: Εύκολο παραδοσιακό ψωμί με 5 υλικά - Δεν θέλει ζύμωμα

Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
  1. Είναι σημαντικό να είναι ολόφρεσκα και καλά καθαρισμένα.
  2. Να στεγνώσουν καλά μέσα κι έξω με απορροφητικό χαρτί.
  3. Μη χαράζετε πριν τα ψήσετε, χάνετε όλα τα υγρά τους και τη νοστιμιά τους.
  4. Δεν χρειάζονται γύρισμα στη σχάρα γιατί ο αέρα τις ψήνει γύρω γύρω ομοιόμορφα.
  5. Δεν χρειάζονται μαρινάδα.
  6. Η μαρινάδα με οξύτητες θα αρχίσει να ψήνει το ωμό πριν καν το βάλετε στο φούρνο.
  7. Αν θέλετε να γίνουν σαν να ψήθηκαν στα κάρβουνα μην τα λαδώσετε πριν το μαγείρεμα.
  8. Είναι περιττό απλά θα προσθέσει θερμίδες.
  9. Προστατεύεται από την πέτσα του στο ψήσιμο.
  10. Καλύτερα να τα ραντίσετε στο τραπέζι με λαδολέμονο για μεγαλύτερη απόλαυση.
  11. Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν την φρεσκάδα τους.
ΠΗΓΗ argiro.gr