Mac and cheese με μπεσαμέλ χωρίς αυγά - Θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Η συνταγή της επιτυχίας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Ένα από τα φαγητά που όλοι λατρεύουν και παρόλο που είναι απλό δύσκολα το πετυχαίνει κανείς είναι το mac and cheese. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ωστόσο, έχει την κατάλληλη συνταγή, που όλοι μπορούν να δοκιμάσουν και να κρατήσουν στο συρτάρι της κουζίνας τους, γιατί σίγουρα θα θέλουν να την φτιάξουν ξανά.

Πως θα φτιάξετε εύκολα mac and cheese στο σπίτι σας

Υλικά

Για τα μακαρόνια

  • 1 συσκ. κοφτό μακαρόνι ή κοραλάκι (500 γρ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 2 φλ. γραβιέρα τριμμένη ή τυρί που λιώνει (της αρεσκείας σας)
  • 1/3 φλ. τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί (ψίχουλα)
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Για τη γρήγορη μπεσαμέλ χωρίς αυγά

  • 1 ½ lt γάλα (φρέσκο σε θερμ. δωμ.)
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Τσιπούρες στο φούρνο από την Αργυρώ: Τα 10+1 μυστικά για να ψηθούν σωστά και να μην στεγνώσουν

Εκτέλεση

  • Για την κλασική αμερικάνικη συνταγή mac and cheese, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6 με 7 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να λαδωθούν τα μακαρόνια.

Για τη γρήγορη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει το κορν φλάουρ.
  • Αφήνουμε τη μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ελαφρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο επιπλέον.
  • Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει.

Δείτε επίσης: Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας: Τα 8 μυστικά της Αργυρώς για να βγει τραγανή και να τραβήξει την υγρασία της

Για το ψήσιμο

  • Περιχύνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί με τη μισή μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ψίχουλα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του mac and cheese.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια αλλά να παραμείνει ρευστή η κρέμα στην καρδιά του φαγητού.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, όσο ακόμα η κρέμα είναι μαστιχωτή και τρεμουλιαστή.

Πηγή: argiro.gr