Χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο με 3 τυριά - Προσοχή στο ψήσιμο για να μην γίνει νιανιά

Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο με 3 τυριά - Προσοχή στο ψήσιμο για να μην γίνει νιανιά

Μια από τις νόστιμες συνταγές που θα έχετε φτιάξει ever είναι αυτή με τις χυλοπίτες στο φούρνο με 3 διαφορετικά τυριά. Πρόκειται για μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα αγαπήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Πως να φτιάξεις τις χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες μακριές
  • 2 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματάκια κομμένα στα 2
  • 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Αυθεντική συνταγή Ιταλικής μακαρονάδας - Κάν' την σπίτι όπως την κάνουν στα μαγαζιά

Εκτέλεση

  • Βράζουμε πρώτα τις χυλοπίτες σε μία κατσαρόλα δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Τις στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.
  • Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Σε βαθύ ταψί απλώνουμε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, ώστε να περισσεύει αρκετά από τα πλάγια.
  • Βάζουμε τις χυλοπίτες στη μέση της λαδόκολλας.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τα τυριά.
  • Πασπαλίζουμε πάνω στις χυλοπίτες.
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να πάνε παντού.
  • Τρίβουμε το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κρέμα και περιχύνουμε τις χυλοπίτες.
  • Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνουμε από πάνω σε πουγκί.
  • Δεν πρέπει να ακουμπάει η λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄.
Για το σερβίρισμα
  • Σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα υπάρχει υγρασία.
  • Όσο αφήνουμε τις χυλοπίτες, ρουφούν τα υγρά και στεγνώνουν.
  • Όσο πιο ζεστές τις σερβίρουμε, τόσο πιο αφράτες και ζουμερές θα τις απολαύσετε.
ΠΗΓΗ argiro.gr