Χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο με 3 τυριά - Προσοχή στο ψήσιμο για να μην γίνει νιανιά
Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Μια από τις νόστιμες συνταγές που θα έχετε φτιάξει ever είναι αυτή με τις χυλοπίτες στο φούρνο με 3 διαφορετικά τυριά. Πρόκειται για μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα αγαπήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι.
Πως να φτιάξεις τις χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο
Υλικά
- 500 γρ. χυλοπίτες μακριές
- 2 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
- 10 ντοματάκια κομμένα στα 2
- 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κασέρι τριμμένο
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε επίσης: Αυθεντική συνταγή Ιταλικής μακαρονάδας - Κάν' την σπίτι όπως την κάνουν στα μαγαζιά
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα τις χυλοπίτες σε μία κατσαρόλα δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
- Τις στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.
- Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Σε βαθύ ταψί απλώνουμε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, ώστε να περισσεύει αρκετά από τα πλάγια.
- Βάζουμε τις χυλοπίτες στη μέση της λαδόκολλας.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τα τυριά.
- Πασπαλίζουμε πάνω στις χυλοπίτες.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να πάνε παντού.
- Τρίβουμε το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κρέμα και περιχύνουμε τις χυλοπίτες.
- Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνουμε από πάνω σε πουγκί.
- Δεν πρέπει να ακουμπάει η λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα υπάρχει υγρασία.
- Όσο αφήνουμε τις χυλοπίτες, ρουφούν τα υγρά και στεγνώνουν.
- Όσο πιο ζεστές τις σερβίρουμε, τόσο πιο αφράτες και ζουμερές θα τις απολαύσετε.