Η πιο κρεμώδης καρμπονάρα φούρνου στο άψε σβήσε - Με κρατσανιστή κρούστα και πλούσια γέμιση
Η κλασική συνταγή αλλιώς
Νόστιμη και γρήγορη κρεμώδης καρμπονάρα ψημένη στο φούρνο από τον σεφ Γιώργο Τσούλη. Η κλασική συνταγή αλλιώς που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ήδη την αγαπούν πολλοί!
Πως να φτιάξεις την καρμπονάρα φούρνου από τον Τσούλη
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 lt κρέμα γάλακτος, πλήρης
- 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 200 γρ. gouda, τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Δείτε επίσης: Νόστιμα κανελόνια με κιμά από την Αργυρώ - Τα μυστικά στο ψήσιμο για να μην βγουν στεγνά από το φούρνο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C πάνω - κάτω αντιστάσεις.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να βγουν al dente.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, ανακατεύουμε ελαφρώς με μία ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη παρμεζάνα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα. Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι τη γεύση.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την gouda.
- Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γκρατιναριτστεί το τυρί και σερβίρουμε.