Η πιο κρεμώδης καρμπονάρα φούρνου στο άψε σβήσε - Με κρατσανιστή κρούστα και πλούσια γέμιση

Η κλασική συνταγή αλλιώς

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η πιο κρεμώδης καρμπονάρα φούρνου στο άψε σβήσε - Με κρατσανιστή κρούστα και πλούσια γέμιση

Νόστιμη και γρήγορη κρεμώδης καρμπονάρα ψημένη στο φούρνο από τον σεφ Γιώργο Τσούλη. Η κλασική συνταγή αλλιώς που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ήδη την αγαπούν πολλοί!

Πως να φτιάξεις την καρμπονάρα φούρνου από τον Τσούλη

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 lt κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γρ. gouda, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Δείτε επίσης: Νόστιμα κανελόνια με κιμά από την Αργυρώ - Τα μυστικά στο ψήσιμο για να μην βγουν στεγνά από το φούρνο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C πάνω - κάτω αντιστάσεις.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να βγουν al dente.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, ανακατεύουμε ελαφρώς με μία ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη παρμεζάνα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα. Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι τη γεύση.
  7. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την gouda.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γκρατιναριτστεί το τυρί και σερβίρουμε.