Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ - Θα το λατρέψουν μέχρι και τα παιδιά

Ένα γλυκό για μικρούς και μεγάλους

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ - Θα το λατρέψουν μέχρι και τα παιδιά

Η Κατερίνα Δούκα μοιράζεται μαζί μας μια γνώριμη, αγαπημένη και δροσερή γεύση, ενός γλυκού που φτιάχνουν οι μητέρες και οι γιαγιάδες, σε μια σύγχρονη και ελαφριά παραλλαγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γιαουρτογλυκό

Για την κρέμα

  • 300ml γάλα πλήρες
  • 100-150 γρ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. μήλα, σύκα, ροδάκινα, ψιλοκομμένα

Για την βάση

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. μήλα, σύκα, ροδάκινα
  • Μαρμελάδα φράουλας

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η 5αστερη συνταγή για μηλόπιτα κέικ - Ανήκει στην πασίγνωστη Αμερικανίδα σεφ, Μάρθα Στιούαρτ

Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ - Θα το λατρέψουν μέχρι και τα παιδιά

  1. Βράστε το γάλα σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξτε τις νιφάδες βρόμης και ανακατέψτε με αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να πήξει. Κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αφού έχει κρυώσει λίγο το μείγμα με το γάλα προσθέστε το στο μπολ με το γιαούρτι, σπάστε 5-6 μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο γιαούρτι μαζί με τα ψιλοκομμένα φρούτα.
  3. Στρώστε τη βάση του πυρέξ με τα υπόλοιπα μπισκότα, ρίξτε την κρέμα από πάνω και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσει.
  4. Φτιάξτε την επικάλυψη. Βάλτε σε μπλέντερ τα φρούτα, αφού τα κόψετε στη μέση, και αφαιρέσετε τα κουκούτσια τους, μαζί με 3-4 κουταλιές μαρμελάδας φράουλας και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βγάλτε το γλυκό από το ψυγείο και απλώστε τη μαρμελάδα από πάνω. Διακοσμήστε με φρούτα της αρεσκείας σας και σερβίρετε.