Οι πιο ονειρικές πατατοκροκέτες που έχεις φάει - Πως να βγουν τραγανές απ' έξω και αφράτες από μέσα

Με λιωμένη γραβιέρα Νάξου στο εσωτερικό

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
shutterstock
shutterstock

Το Youweekly.gr βρήκε τον καλύτερο μεζέ της σεζόν! Τραγανές απέξω και αφράτες από μέσα οι κροκέτες αυτές θα σας κερδίσουν με τη γεύση τους.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις πατατοκροκέτες

  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. γραβιέρα Νάξου,τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. τσαγ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 φλιτζ. τσαγ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Η απόλυτη πασχαλινή συνταγή: Σιροπιαστό τσουρέκι, γεμιστό με σοκολάτα

Πατατοκροκέτες
shutterstock

  1. Πλύνετε, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια. Τοποθετήστε τις σε μια κατσαρόλα
    με αλατισμένο νερό και βράστε τις, για περίπου 15΄ μέχρι να μαλακώσουν (αναλόγως το μέγεθός τους). Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε τις σε ένα σουρωτήρι να κρυώσουν. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ και λιώστε τις με ένα πιρούνι. Προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα Νάξου, το μοσχοκάρυδο, ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι να ενοποιηθούν και πλάστε με τα χέρια σας μικρές στρογγυλές κροκέτες.
  2. Χτυπήστε σε ένα μπολ το δεύτερο αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίξτε σε ένα πιάτο το αλεύρι και σε ένα άλλο τη τριμμένη φρυγανιά. Περάστε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, κατόπιν από το αυγό και τέλος κυλήστε τις στη φρυγανιά. Τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο και βάλτε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄ να σφίξουν.
  3. Ρίξτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και τηγανίστε λίγες λίγες τις κροκέτες για 2΄-3΄ μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρετέ τις με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι. Κατόπιν μεταφέρετέ τις σε μια πιατέλα και σερβίρετέ τις ζεστές.