Χορτόπιτα με παραδοσιακό φύλλο από το χωριό της Αντελίνας Βαρθακούρη - Η κληρονομία της γιαγιάς της

Η συνταγή που φτιάχνει πάντα στην οικογένειά της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Αντελίνα Βαρθακούρη (αριστερά) / Unsplash (δεξιά)
Instagram / Αντελίνα Βαρθακούρη (αριστερά) / Unsplash (δεξιά)

Η Αντελίνα Βαρθακούρη μπορεί πλέον να μην είναι τόσο ενεργή στα social media της, ωστόσο όποτε πραγματοποιεί δημοσιεύσεις αυτές έχουν να κάνουν είτε με τις κόρες της (δείτε εδώ πόσο έχει μεγαλώσει η μία από αυτές) είτε με τα φαγητά που μαγειρεύει. Αυτά είναι που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες ερωτήσεις από το κοινό.

Τις προάλλες, μάλιστα, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με μία πίτα που έφτιαξε και επειδή πολλοί μπερδεύτηκαν, αποκάλυψε ποιο είδος έφτιαξε και έδωσε και την συνταγή της για σίγουρη επιτυχία. Είναι έυκολο σνακ που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι όλες τις ώρες της ημέρας.

Η συνταγή της Αντελίνας Βαρθακούρη για χορτόπιτα

«Επειδή με ρωτάτε, δεν είναι κρεμμυδόπιτα, είναι χορτόπιτα με λάπαθα, σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια. Είχα κρατήσει παπαρούνα στη κατάψυξη, πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια ξερά, άνηθο και δυόσμο. Το φύλλο το ανοίγω όπως το κάνουν στο δικό μου χωριό. Αλεύρι, ένα ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι κρασί, 1 ποτήρι ελαιόλαδο. Το κάθε μέρος στην Ελλάδα έχει τη δική του συνταγή, οπότε δοκιμάστε ποια σας ταιριάζει. Οι συνταγές για φύλλο είναι συνήθως κληρονομιά από τις γιαγιάδες μας. Στην δική μας οικογένεια αρέσει με χοντρά κομμάτια φέτας», σημείωσε.

Δείτε επίσης: Θα μοσχομυρίζει όλο το σπίτι - Η λαχταριστή συναταγή της Αντελίνας Βαρθακούρη για σπιτική φανουρόπιτα

Χορτόπιτα από την Αντελίνα Βαρθακούρη