Σου περίσσεψε πασχαλινό τσουρέκι; Αυτό είναι το γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό που πρέπει να φτιάξεις

Λίγα υλικά, πολύ νοστιμιά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Argiro.gr
Argiro.gr

Οι ημέρες του Πάσχα πέρασαν κι εσύ πέρα από φούσκωμα έχεις ακόμα στην κουζίνα σου τσουρέκια που δεν πρόκειται να φας αλλά δεν θες και να χαλάσουν! Σε καταλαβαίνω απόλυτα και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει την λύση!

Τα υλικά για την πασχαλινή σοκομπανάνα με τρεμουλιαστή κρέμα και τσουρέκι

Τα υλικά για την πασχαλινή σοκομπανάνα με τρεμουλιαστή κρέμα και τσουρέκι
Shutterstock

Δείτε επίσης: Μην πετάξετε το αρνί που περίσσεψε από την Κυριακή του Πάσχα - 5 συνταγές για να το εκμεταλλευτείτε

Για την κρέμα

  • 1 γάλα εβαπορέ 400 γρ.
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 6 αβγά
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. καρύδια
  • 2 ώριμες μπανάνες σε φέτες

Για το τσουρέκι

  • 10-12 λεπτές φέτες μπαγιάτικο τσουρέκι
  • Κανέλα και άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Γι’ αυτό το πασχαλινό γλυκό με τσουρέκι, βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και κάνουμε στρώση τις φέτες τσουρέκι.
  2. Βουτυρώνουμε και την επιφάνειά τους και απλώνουμε σε στρώση τις φέτες μπανάνα.
  3. Πασπαλίζουμε κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200ºC στον αέρα.
  5. Με μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά και να γίνουν κρέμα.
  6. Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα και το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
  7. Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας και περιχύνουμε το ψημένο τσουρέκι.
  8. Πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες.
  9. Κάνουμε μια στρώση τις υπόλοιπες μπανάνες σε φέτες.
  10. Ξαναψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
  11. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
  12. Την σερβίρουμε ζεστή.
Tip
  • Αν αρχίσει να ροδίζει νωρίς η επιφάνεια σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
ΠΗΓΗ Argiro.gr