Σας έχουμε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα. Πρόκειται για μια μους σοκολάτας που είναι έτοιμη στο πι και φι. Μόνο με 3 κινήσεις είναι έτοιμο να μπει στο ψυγείο και σε λίγα λεπτά να φαγωθεί.
Η συνταγή για το γλυκό ψυγείου σοκολάτας
Για τη μους σοκολάτας
- 165 g σοκολάτα κουβερτούρα
- 2,5 g φύλλα ζελατίνης
- 140 g γάλα
- 250 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς – Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένη με μεμβράνη για 2 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε απ΄ τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε στραγγίσει καλά, ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε το γάλα μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα σύρμα σιγά σιγά, προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή η σοκολάτα.
- Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει καλά σαν γιαούρτι και ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε ψυγείο και μετά από λίγο σερβίρουμε.