Αυθεντική - Ιταλική καρμπονάρα με πλούσια σάλτσα: Πανεύκολα βήματα για να τη φτιάξεις σε 10 λεπτά
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
![argiro.gr](https://www.youweekly.gr/style/images/nopic_large.webp)
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται όλα τα μυστικά της για την συνταγή αυθεντικής, Ιταλικής καρμπονάρα με guanciale (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε πανσέτα ή μπέικον). Ακολουθήστε τα βήματά της και δεν θα χάσετε!
Δείτε επίσης: Η πιο κρεμώδης καρμπονάρα φούρνου στο άψε σβήσε - Με κρατσανιστή κρούστα και πλούσια γέμιση
Η συνταγή για αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
- 150 γρ. guanciale
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 ολόφρεσκα αυγά
- 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά..
- Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά και έπειτα το αφαιρούμε.
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
- Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
- Ρίχνουμε την ψημένη πανσέτα καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
- Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βάζουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως