Αυθεντική - Ιταλική καρμπονάρα με πλούσια σάλτσα: Πανεύκολα βήματα για να τη φτιάξεις σε 10 λεπτά

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται όλα τα μυστικά της για την συνταγή αυθεντικής, Ιταλικής καρμπονάρα με guanciale (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε πανσέτα ή μπέικον). Ακολουθήστε τα βήματά της και δεν θα χάσετε!

Δείτε επίσης: Η πιο κρεμώδης καρμπονάρα φούρνου στο άψε σβήσε - Με κρατσανιστή κρούστα και πλούσια γέμιση

Η συνταγή για αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
  • 150 γρ. guanciale
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 ολόφρεσκα αυγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά..
  • Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά και έπειτα το αφαιρούμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
  • Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
  • Ρίχνουμε την ψημένη πανσέτα καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
  • Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Βάζουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως
ΠΗΓΗ argiro.gr