Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαλάρωσης, της απόλαυσης και των γλυκών απολαύσεων. Και τι καλύτερο από μια δροσερή, σοκολατένια λιχουδιά για να συνοδεύσει τις καλοκαιρινές σας στιγμές; Η σοκολατόπιτα είναι ένα αγαπημένο γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με μια απαλή υφή που λιώνει στο στόμα.

Είναι ιδανική για να την απολαύσετε μετά από ένα δροσιστικό μπάνιο στη θάλασσα ή για να τη μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένεια στις βραδιές του καλοκαιριού. Στο άρθρο αυτό, θα μοιραστούμε μαζί σας μια εξαιρετική συνταγή για σοκολατόπιτα που είναι εύκολη στην παρασκευή και υπόσχεται να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, το γευστικό μας ταξίδι στον κόσμο της σοκολάτας και της απόλαυσης!

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 

  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό & 30 γρ. έξτρα για επάλειψη
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 45 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 240ml νερό
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους (250 γρ.)
  • 210 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του & 10 γρ. έξτρα για πασπάλισμα
  • 10ml μπράντι
  • 100 γρ. καρύδια θρυμματισμένα, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σοκολατόπιτα με μπράντι

Δείτε επίσης: Σπιτικό παγωτό χωρίς τύψεις: Καθόλου ζάχαρη με μόνο 5 υλικά

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
  2. Φτιάξτε τη σοκολατόπιτα. Βάλτε σε μια μεσαία κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό, το μπράντι, το κακάο και τη μισή σοκολάτα ψιλοκομμένη. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σοκολάτας στην άκρη. Κρατήστε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα ξεχωριστά σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη και προσθέστε τα στην κατσαρόλα με το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά.
  3. Ψήστε τη σοκολατόπιτα. Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι λίγο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Με ένα πινέλο αλείψτε με βούτυρο ένα παραληλλόγραμμο ταψί και πασπαλίστε το με αλεύρι – τινάξτε όσο περισσεύει. Αδειάστε το μείγμα στο σκεύος και ψήστε τη σοκολατόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 °C για 25΄. Ζεστάνετε ελαφρά σε μια μεσαία κατσαρόλα τα 2 φλιτζάνια τσαγιού μείγματος σοκολάτας που κρατήσατε μαζί με την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατέψτε. Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα, αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και με μια οδοντογλυφίδα τρυπήστε όλη την επιφάνειά της. Όσο είναι ακόμα καυτή, περιχύστε τη με το μείγμα σοκολάτας.
  4. Αφήστε τη να σταθεί λίγο, πασπαλίστε με θρυμματισμένα καρύδια, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.